glamorama

Köpt lite böcker som jag tänkte ha med mig till Zakynthos. Två Bret Easton Ellis (American Psycho): Less Than Zero och Glamorama. Och två Cuck Palahniuk: Invinsible Monsters och Survivor. Vill börja på Survivor nu, den verkar grym. Men jag är alltid så rastlös när jag steker på stranden så då måste jag läsa. Alltid när jag är utomlands som jag läser massa böcker, jag tar paus resten av året. Köpte örhängen och lite andra onödiga saker. Gillar inte att lägga pengar på såna saker egentligen, men tröstade mitt habegär med smågrejer. Hämtat min DVD-spelare nu också, trots allt krångel gick det bra. Fick påminnelse via sms, smidigt. Och bra bild blir det. Så förhoppningsvis inviger jag med Fight Club tillsammans med Henke nästa vecka.
Imorgon åker jag till Uppsala och regnet där istället. Och lite reminder till mig själv:

Juli
28-31 Uppsala

Augusti
7-14 Grekland, Zakynthos
15 Sticky, fota
Kulturkalaset?
Malmöfestivalen?

sunbeam

Det regnar fortfarande hela tiden. Men Thea har varit här och lyst upp lite. Hon är så lillgammal. Det är inte bra när jag känner att hon är den förståndiga ibland. Fem år och kallar mig för "busunge".

image40

don't leave me all alone

Nu har Wille åkt hem och jag känner mig sjukt ensam. Varför ska så många som jag tycker om bo så långt bort? Det är inte rättvist. Och dem som bor i Göteborg flyttar härifrån, känns det som. Börjar bli lite trött på den här staden alltså. Kan bero på att hela juli har regnat bort. I alla fall, det var mysigt ändå. Först käkade vi i stan, och sen åkte vi hem till mig. Snackade lite skit och sen somnade Wille. Aldrig varit med om nån som sover så tyst och stilla, jag var tvungen att vara paparazzi. Inte så konstigt när man gör lumpen och har nattskift kanske. Galet att inte sova på över ett dygn. Sen kollade vi på sjukt många komedier på tv6, värt! Bosatta i min soffa med andra ord. I dag var det sjukt segt, blev pizza till frukost runt tre ungefär. Sen regnade jag nästan bort på vägen hem efter att ha följt med Wille till hans buss. Nästa gång ska det vara bra väder, sådetså.

image39

Eftersom jag alltid irriterar mig på saker: 1. Regnet. 2. Expert, köpte DVD-spelare på hemsidan, fick ingen bekräftesle men dem drog pengarna så nu måste jag ringa. 3. Mitt tagentbord dör med jämna mellanrum, fast batterierna är nya.

venom

Ok, tappade inspirationen ett tag. Varit på Spiderman 3 med Sofia. Helt okej. Skrattade till och med, jag skrattar nästan aldrig på bio. Speciellt åt Peter Parker när han blev ond, eller snarare emo. Annars var Venom min favorit, såklart. Vi bekräftade vår mentala ålder för den övriga publiken rätt tidigt också. Det var en 18.00-bio, fanns inga senare föreställningar eftersom den gått ett tag. Det betydde en del småbarn, och jag och Sofia skrattade ikapp med dem för det mesta. Till exempel under trailern till animerade Surf's Up när kommentaren "Han är bara en soptunna full med bajs!" fälldes skrattade vi så vi grät. Under kvällen spanade vi folk, och skrattade. Varit för lite av det.

Efter det har jag varit flytthjälp, druckit öl med Mia, sovit alldeles för lite och snackat skit med Seb. Varit i stan, shoppat lite (bilden: en kjol, ett linne, blev en jeanskjol också) och fixat rummet. I morgon kommer Wille hit! Får se vad man ska hitta på i ett regnigt Göteborg bara, lär bli filmkväll. Och slumber party, haha.


my own personal coma

image37

Jag har helt tappat tidsuppfattningen, vet inte riktigt vad jag har gjort det senaste. Men det har varit rätt skönt. Har behövt lite egen tid efter att ha varit sjuk och stressad. Men nu blir det snart fart igen. Wille kommer och hälsar på nästa vecka, två år sen vi sågs sist. På Eastpak Antidote Tour. Vi har ändå hållt kontakten i runt sex år kanske. Så långt är det inte till Lund, men nu blir det ändring på det. Henke har lovat att han ska komma hit och spela tv-spel (fast N64 inte riktigt är kompatibelt med LCD-tv) och titta på Fight Club också. Tre år sen vi gick ut från Lexby. Konstigt, både hur långt bort som helst och samtidigt minns jag precis hur det var. Nu ska det bli ändring på mig i alla fall, finns alldeles för många personer som jag saknar. Så drar ner till Malmö under festivalen, då kan jag träffa alla polare där samtidigt. Och Tinnas band spelar, det blir perfekt. Förhoppningsvis får jag låna lilla Nikon D70. Innan dess är jag i Grekland och gör stan osäker här hemma.

i wanna see ...

movies of my dreams.
+ "What they don't teach you in art school is how to make sense of a nightmare."

nightmares and dreamscapes

Uh, jag är så trött på att inte kunna sova. Och sova oroligt och drömma mardrömmar när jag väl somnar. Funderar på att gå till doktorn för att få nya sömntabletter. Men det verkar inte hjälpa för mig ändå. Jag vet inte hur jag ska bli trött. Har testat det mesta, även om jag är helt slut fysiskt blir jag ändå inte sömnig. Har börjat läsa igen, men det hjälper inte det heller. Fast Diary är bra. Ska köpa på mig lite av Chuck's (Palahniuk) böcker innan jag åker utomlands, fortfarande några jag inte har läst. Som nya Rants. Men i dag ska jag lägga mig tidigt, försöka i alla fall. Just for the record. You can't die of insomnia. Och en passande bild:

image35

Sofia (med kameran) var och hälsade på mig i källaren i dag också. Förhoppningsvis blir det Spidey 3 på torsdag. Gillar inte att tiden går så fort bara, läskigt att tänka på att sommaren snart är slut. Fast blir glad när jag tänker på att baby ska flytta hit.

zombie walking kid

Första dagen på länge som jag känner mig bra, äntligen har förkylningen släppt. Men jag sov inte så mycket i natt. Var hemma runt två ungefär, utan att vara trött. När jag väl lyckades somna drömde jag mardrömmar. Det var helt sjukt. Som i ett tv-spel. Först sprang jag och några kompisar, kommer bara ihåg att Sofia och Jonas var med, runt och sköt på zombies av något slag. Men helt plötsligt var det massa från mitt gymnasium där också. Och jag var rädd för att råka skjuta någon av dem. Ammunitionen tog slut hela tiden, och alla siktade helt fel. Vaknade när jag hade tagits som gisslan av någon annan grupp. Viktor har pratat en del om Dead Rising det senaste, men tror knappast att det var därför jag drömde så. Längesedan jag drömde en så detaljerad dröm. Vill inte ens veta vad det kan betyda, fast tror nog inte på det där med drömtydning ändå. Dagen har inte varit så intressant. Kollade dvd-spelare på Allum, och köpte lite smågrejer. Har fått ner datorn i källaren nu, det tog ett tag med alla sladdar och kablar som skulle dras snyggt. Men nu är det klart. Och här sitter jag nu:the drops of rain they fall all over

image33

, this awkward silence makes me crazy. Jag är så trött på regnet, och på att jag inte kan sova. Känns hopplöst att ens försöka blunda. I går fick jag för mig att gå ut i mörkret, ett på natten ungefär. Det var skönt och tyst. Även om jag är trött på regnet gillar jag luften. Doften av regn, och att det är så fräscht. Och alla åkrar är fina på natten, även om jag var lite lättskrämd. Såg inte att alla kossorna låg i närheten. Bor en kvart från Göteborg, och ändå har vi två bondgårdar. Sen ringde, en inte helt nykter, Wille och höll mig sällskap. Bästis, festis. Jag pratar för mycket i telefon, borde skaffa headsfree. Nu ska jag lyssna på FFAF, Tales Don't Tell Themselves, som om det inte vore nog med vatten överallt. Jag saknar havet.

nesting instinct

Började att skruva ihop skrivbordet själv, men så passade inte den där lilla "nycklen" till skruvarna. Och jag är för klen för att dra i dem själv. Uh. Ska bära ned mitt N64 och alla spel i alla fall. Jag vill ha fightingspel! Helst en annan spelkonsoll. Mitt habegär är helt sjukt just nu. Och det är bara saker som måste beställas från USA, för det är ju så billigt och bra. Till rummet vill jag ha lite posters (bilderna), men annars är det mest merch. Fight Off Your Demons t-shirten som jag velat ha sen jag såg den första gången, kanske nya Jelloner hoodien, två Thrice-linnen, Bayside CULT-hoodien. Lite FSAS och en Ali. Men min ekonomi säger nej, jag får prioritera. Posters ska bli av, och BN t-shirten. Jag vill inte söka jobb till hösten, ångest.


Åh, dem är så fina. Biligare att köpa postern än att lägga ut 60USD på eBay för Holiday EP. Den högra (Taking Back Sunday) blir det på köpet, eftersom det bara blir fem dollar extra nu när det är sale.

Hittade nyckeln jag behövde så nu är skrivbordet på plats, jag är bäst. Det är rätt stort och fult, men lär väl fylla sin funktion.

i'm ill

Igen. Spydde hela förmiddagen. Jag blev rädd. Kunde inte gå ner för trapporna och skakade i hela kroppen. Men sedan lugnande det ned sig. Kanske borde söka för det, jag vet inte. Åker på såna grejer ibland. Hänt flera gånger på tåget på väg till skolan. Sov i nya rummet första gången i natt också, jag blev nästan lite mörkrädd. Inte så att jag brukar sova med tänd lampa i vanliga fall. Det brukar vara rätt mörkt. Men jag vet inte om jag har varit med om sånt mörker som det blev i källaren. Men det gick bra tillslut. Att bli mörkrädd är väl det enda som fattas för att jag ska få insomnia helt och hållet. Jag är så trött på regnet och att känna mig dålig. Har varit så ända sen midsommar, mitt immunförsvar är inte som det borde vara. Har inte ens varit ute i dag, det ösregnar. Himlen är helt vit nu. Men snart är det Project Runway, TV:n är äntligen på plats i källaren. Materialistisk kärlek aka '32 widescreen. Måste dras om en del sladdar innan jag kan flytta ned datorn, annars är det bara den och skrivbordet som fattas just nu.

puffy the eye bag slayer ...

"eye eye eye eye eye, eye love you very much." Jag älskar mina grejer från anatomicals (we only want you for your body). En söt ögonmask och gel. Kändes som att jag behövde det, med tanke på hur jag ser ut när jag vaknar nu för tiden. Sover sjukt lite, och min tragus gör inte saken bättre. Även om det kanske inte hjälper så mycket blir jag glad, och lite pigg, av texterna som står på alla produkter, som:


"want to look more vamp than vampire? more drop dead gorgeous than just plain old dead? (no one fancies a corpse, well, no one you would want to introduce your mother to). so whenever you've been partying too hard or just want to look a little less bleary eyed, use this mask. another product you will want to give fangs to anatomicals for. some people can't resist blood, we can't resist bloody awful puns."

"tom cruise, come out of the closet"

I förrgår åkte baby hem. Och vi sa hejdå två gånger, eftersom han kom hit och hämtade glömda saker med Timmy och Johanna. Nu är det tomt, men har inte fått någon direkt tid till att tänka än. Har tömt min garderob, därav rubriken från south park som numera är allt jag kan tänka på när jag ser en garderob, och flyttat ner allt i källaren. Hittade en del roliga kläder, undrar hur man tänkte. Eller om man tänkte alls snarare. Men inget jättekul, har rensat bort det galnaste från mellan/högstadiet. Men hittade till min förvåning lite rosa saker. Rosa. Det är inte min grej. När jag var yngre var jag lite av en tomboy, inget extremt men hade nästan bara killkompisar och vägrade klänning. Fast nu tycker jag rosa är sött, på det mesta utan kläder. Som Lee Stafford's vax och hårspray. Och läppglans, yum. Det är rätt kul att gå igenom gamla grejer, även om det är ett helvete att sortera och avgöra vad som ska slängas. Blir alltid så nostalgisk, massa handbollsmedaljer och t-shirts till exempel, nu känns det sjukt att det var en del av mitt liv i 8 år. Flera skokartonger med gamla brev. Och en hel del pinsamma skivor, men mest hip hop. Det känns inte så pinsamt längre, det var ändå jag ett bra tag. I morgon får jag möblerna. Då ska vi flytta ner sängen i källaren och bygga IKEA-möbler. Och försöka få igång tv:n. Finally. "Inflyttningsfest" i helgen förhoppningsvis.


Björn ville bjuda mig på Dropkick Murphys i dag, men så var biljetterna slut. Buhu, jag vill gå på en riktig spelning.


carousel

Var på Liseberg (kul men onödig fakta: Amnestys nya "chef" heter Lise Berg och har fått gratiskort på Liseberg) med glada Uppsala-bor i lördags: Viktor, Timmy och Johanna. Kanske inte bäst timing, med tanke på att det regnade större delen av dagen. Ändå var det jättelånga köer överallt. Och jag var galet trött, as usual. Men det var kul ändå, mest för att dem andra var så uppspelta. Timmy var det gladaste barnet av dem alla, och helt orädd. Längesedan jag hade åkpass, och om jag ska vara ärlig har jag tröttnat lite på Liseberg. Dessutom blev jag illamående rätt snabbt. Av alla saker som gungar fram och tillbaks, typ. Brukar inte bli så. Men alla bergochdalbanor är bra, speciellt Balder och Kanonen. Och så gick vi spökhotellet Gasten, alla hoppade på mig och jag blev "räddast". Mina nerver har fått sig en törn känns det som. Hann med Carl-Einar Häckner också, och han var lika bra som alltid, såklart. Timmy fick gå upp på scen också. Bra dag ändå, med bäst sällskap. Längtar lite till jul på Liseberg, sjukt. Men det är väl antagligen för att det känns som höst nu med allt regn. Men ska bli skönt med riktig sommar också. "I need the smell of summer, I need its noises in my ears."tragus + ed's piercing

Har äntligen piercat tragus nu, i fredags. Tänkt på det länge, men har liksom inte blivit av som så mycket annat (note to self, igen: VISA-kortet!). Så jag och Viktor droppade in hos Ed's Piercing. Och vi hade tur, för han hade tid. Eller jag hade tur snarare, eftersom Viktor ska vänta med att pierca sig igen lite. I alla fall, Ed var lika söt som vanligt. Och en tragus blev det, snyggt som attan också. Speciellt ont gjorde det inte heller, trots att jag hört så mycket om just tragus-piercing. "It's like a punch in the head" etc. Viktor verkade bli lite besviken för att jag inte reagerade, sötnos. Men som Ed sa, jag är en tuff tjej. Han kände igen mig, trots att det snart är två år sedan jag och Bokis var där sist. Fick 60 spänn i rabatt också, jag blev glad. Och så pratade vi om septum, nu har jag bestämt att det ska bli av. Ed tyckte inte att det var några problem att läka med stav. Vill inte behöva ha ring en hel månad om det skulle hindra något jobb. Som han sa: "Ja, en stav syns ju inte. Om dem inte kräver en näsinspektion, och då har du nog en lite pervers chef och borde byta arbetsplats." Han är söt. Men septum blir det inte innan min tragus har läkt, och det tar nog lite tid. Första natten var rätt blodig (kommer fin bild senare). Så efter att jag har varit utomlands blir det. Efter Ed åkte vi ut till Långedrag, där vi kollade boende till Viktor som flyttar hit. Bra, bra, bra.


mania

Okej, det var ett tag sedan jag bloggade. Viktor har varit här en vecka. Men nu har jag ett sjukt behov av att summera allt, därför blir det många och långa inlägg på samma gång. Gillar att skriva av mig lite, och att kunna spara detaljer. Har i alla fall sagt upp mig från Amnesty nu, det blev för mycket. Var rätt jobbigt, och Kristoffer tyckte det hade gått väldigt bra och jag skulle ha fått förlängt. Men han förstod, och var mer ledsen över allt än vad jag var. Nu känns det mest skönt att det är gjort. Får söka jobb nu inför hösten istället, även om det känns hårt. Annars har vi bakat, lyssnat på Filip och Fredrik och deras USA-historier som inkluderade en "dip sauce-girl" och annat spännande. Bakat chocolate chip cookies, varit på IKEA och shoppat loss lite, kollat som galningar efter lägenheter/rum. Kom in i en härlig vardagsrytm, mys.

pier pressure

Frihamnen, 1 juli 2007

 

Det var väl egentligen bara tre band som jag gick dit för att se: Blindside, Less Than Jake och Billy Talent, i den ordningen. Och dem var riktigt bra. Blindside var första bandet som spelade. Så efter att jag, Viktor och Sofia glidit förbi hela kön, tack vare att jag hittade Fraz och gänget längst fram, drog vi direkt till första scenen. Blindside var riktigt bra, men fick kanske inte rätt stämning. Vi var fortfarande trötta, det var första spelningen och vi stod rätt långt bak. Men vi hade roligt ändå, speciellt åt Mr Lindskogs snortighta, bruna byxor med hängslen. Hoppas jag får se dem spela ett litet gig istället.

 


Efter det var det lite väntan tills Less Than Jake. Och det var riktigt värt, bästa spelningen på hela dagen. Även om det var längesedan jag lyssnade på LTJ, blink-perioden ungefär, var det grymt bra. Högt tempo och spex som inkluderade massa hattar av olika slag. En hel del mellansnack också, mest om hur bra svenska tjejer är jämfört med tyska. Dem lyckades få igång en circle pit runt kontroll/ljudtornet och alla i publiken var glada. Good times, precis som det ska vara.

 


Det var andra gången jag såg Billy Talent, inte för att jag kommer ihåg så mycket av den första som var på Give It A Name i London. Men den här gången blev jag inte besviken. Alla låtarna fastnade, Ben's tröja rök fort och publiken var galen. Det obligatoriska snacket om the ex aka cunt face och hur vackra svenska tjejer är. Tyvärr fick vi inte se honom glida förbi i kostym med martiniglas. För att sammanfatta lite så var Pier Pressure lyckat, bra festivalväder, mycket folk och alla band som jag väntat på var bra.

 


Måste skriva något om alla emokids också, för det var fullt av dem. Det var trots allt "emo-festen", som jag och Sofia döpte den till. MCR-kostymer, kajal och missbruk av hårspraysburkar är bara början. Men det var lite svårt att störa ihjäl sig eftersom det var vi som stack ut.

 


Vi såg lite av Avril Lavigne också, och hon är pinsamt dålig. Speciellt alla nya låtar, försöker hon sig på att rap'a ibland? What's the deal? Bara grejen att hon har skrivit en låt om "The Pants" dedicerad till starka, självständiga kvinnor. Och sådana symboliseras tydligen av att dem bär byxor. Lite dubbelmoral kanske nu när Avril har blivit extremblond och föredrar Chanel-kjolar? Men visst det var rätt kul, man kände igen fler låtar än vad man hoppades på.

 

My Chemical Romance. Jag och Sofia fick för oss att stå längst fram, vid Frank. Och vi lyckades typ. Tyckte lite synd om alla fans vi tog oss förbi. Men, det var kul. Även om det inte riktigt är min grej, har MCR (läs: Gerard) alltid en grym show och bjuder på sig själva. Och dem gör aldrig fansen besvikna, som alltid är i extas. Grym dag.


RSS 2.0