i'm seconds away

Sitter i redaktionen nu, sista dagen. Har sjuk seperationsångest, jag vill inte lämna JM. Blev just attackerad med en kram av Patrik. Hur ska jag klara mig utan att träffa alla i klassen nästan varje dag? Att man bor i Partille gör inte saken bättre. Men jag tror vi kommer försöka hålla ihop rätt bra.

Dagen började med ett inställt tåg, för ovanlighetens skull. Det är fortfarande kaos efter urspårningen. Jag, Sofia och Jonte stod och väntade på ersättningsbussen som aldrig kom, trodde vi. Istället ringde vi Elisa som försovit sig och var på väg till Partille med bilen. Hon kom fram några minuter efter ersättningsbussen, och några minuter innan nästa tåg skulle gå. Fast var inte helt fel att stå och vänta i solen. Och grymt soft att åka bil till skolan. Det är en av de få anledningarna till att jag skulle vilja ha bil och körkort.

*

Det var tänkt att vi skulle åka upp till Nääs med klassen, men vi är inte så bra på att bestämma saker så stannade på skolan. Åt tårta i solen, mys. Härlig dag, och Lars var sötare än vanligt. Nu sitter jag och väntar på att Viktor ska komma hem, är på audition för en musiklinje vid Nya Varvet. Nu blir det förberedelser inför morgondagen.

the heart chakra

"Now we're going to open the green door, the heart chakra. I wasn't really dying. I wasn't host to cancer or parasites. I was the warm little centre that the life of this world crowded around. Imagine your pain as a white ball of healing light. It moves over your body, healing you. Now keep this going. Remember to breathe and step forward through the back door of the room. Where does it lead? To your cave. Step forward into your cave. That's right. You're going deeper into your cave. And you're going to find your power animal. Slide."

Vi mediterade 20 minuter på sista lektionen med Axel. Inte helt oväntat att jag började tänka på Fight Club. Tror jag skulle må bra av att meditera någon gång ibland, gjorde det för några år sedan. Har rätt lätt för att koppla bort allt när jag är ensam. Inte på lektionen med andra ord. Egentligen behöver jag väl bara sömn, är så trött att jag är tårögd. Jobbigt att aldrig kunna sova ordentligt. Insomnia. Fight Club igen.

Jag och Sofia fick våra karmahalsband i dag, lagom till studenten. Jag är kär. Valde Trust och Strength. Tyckte dem var mest passande. Men kommer säkert få begär efter fler ringar. I kväll kommer Viktor, och på fredag är det student.


high chaparall

Skola i dag. Kändes lite ovant eftersom vi har varit lediga så mycket. Rätt onödig dag, men blev en hel del hysteriska skrattanfall med Sofia och Bokis. Går verkligen inte att förklara. Har ont i halsen och är trött nu, hoppas det beror på allt skrattandet. Vore döden att bli sjuk nu, tre dagar kvar till studenten. Sista riktiga skoldagen i morgon också, men kommer inte ha något att göra. Vi har inte ens kvar våra skåp. Tappade bort min nyckel dagen innan den skulle lämnas in förra veckan, rätt ironiskt eftersom jag aldrig har tappat bort den innan. Vilket alla har trott eftersom jag är slarvig och aldrig har haft den på en nyckelknippa. Skåpet ville inte lämna mig. Var sorgligt att ta hem alla sina grejer, och plocka ner bilderna. Det var liksom hela min gymnasietid i ett skåp. Ser fram emot studentfesten i alla fall, tror den blir mer lyckad än balen. Fixade biljetten i dag också, jag är fattig nu. Och värre kommer det bli.

 

Styrde käk i dag, blir alltid så ambitiös när jag är ensam hemma. Men skulle nog bli katastrof om jag flyttade till en egen lägenhet. Gick runt i högklackat och morgonrock hela kvällen i går samtidigt som jag fixade en drink, bra måndag. Jag skulle förvandlas till en ny Hefner, bara sådär. Kanske inte, men så bra skulle det nog inte bli. Just nu är det disk överallt, helt galet efter att ha varit själv i bara två dagar. Men det blir belöning senare, ska till OKQ8 och hämta min High Chaparall DVD-box. Ja, jag är helt körd på Filip och Fredrik. That's it.peter pan

Jag lider av grymt Peter Pan-komplex just nu. Vill verkligen inte sluta gymnasiet och bli vuxen på riktigt. De tre senaste åren har varit bäst. Har haft alla vuxenförmåner utan att behöva ta riktigt ansvar eller jobba. Det har gått ihop ändå, med resor till London och allt annat jag har velat göra.


Skickade nyss in ett kontrakt till mitt första riktiga jobb. Men känns ändå rätt patetiskt. Speciellt med tanke att det bara gäller en dag som mässvärdinna. Kommer få en del euro extra i lön eftersom jag ska vara med på någon speciell del av eventet. Om jag har fattat det rätt. Cred till mig, men vad fan spelar det för roll när det bara rör sig om fyra timmar? Har inget jobb för resten av sommaren, eller någon plan för vad jag ska göra. Om jag ska vara ärlig har jag inte sökt massa jobb heller, just för att jag inte vill. Det enda jag vet är att jag måste få ihop lite cash. Skulle kunna gnälla hur mycket som helst om det här, men skippar det i dag. Kanske borde lägga in en stöt på Filip Hammar, men då blir nog inte Viktor så glad. För det är ju så realistiskt i övrigt menar jag.

 

Sminkade Nea inför hennes bal i går, vore nice att vara makeup-artist på heltid. Kanske borde ha läst frisör, att veta vad man ska göra är inte helt fel. Jag skulle säkert ha trivts med det också. Lite off topic, men Nea blev jättefin. Vi hade vår bal i torsdags. Alla var så sjukt fina. Nu finns det inget kvar som hindrar mig från studenten. Sista uppgiften är inlämnad, jag och Bokis satt såklart vid msn mitt i natten. Det är så det ska vara när man går JM. Kommer att sakna alla sena nätter som spårar ur totalt, fast att jag tar studenten kommer väl bara sponsra det i och för sig. Men jag kommer ändå att lipa som en idiot när jag står där med studentmössan i handen. Fast med skumpa blir det fest tillslut.

 


stare at the sun

image1

I sit here clutching useless lists,
keys for doors that don't exist
I crack my teeth on pearls
I tear into the history
Show me what it means to me in this world

RSS 2.0