untitled

Jag har lugnat mig lite efter i går nu. Blev sån chock med allt på en gång bara. Blev påhoppad av en knarkare, gissar jag på, vid Linné. Helt utan anledning, hade inte ens sagt något. Fick panik när jag inte kunde slita mig loss med en gång. Sedan kom Kristoffer direkt. Jag tror jag grät, men jag vet inte. Var mest panikslagen. Men jag är okej, bara lite blåmärken. Och alla tog hand om mig. Kristoffer tog mina grejer och såg till att jag kom hem. Han och Anna var på väg att börja lipa för att dem var så upprörda och arga. Blir så arg och ledsen bara. Dem avbröt allt och så, men hoppas att dagens mål blev uppfyllt ändå. Vi skulle få gratisåkband på Liseberg om vi värvade 200 på en vecka i Göteborg. Ska dit på måndag och prata med Kristoffer om allt. Vet inte om jag får förlängt, men gissar på det. Tror inte jag ska ta det ändå. Jag klarar nog inte jobbet psykiskt. Var så många dryga och fulla människor i fredags. Någon som kom fram och pratade om hur han var "Guds barn" och vi var djävulens etc. Ska se hur det känns på måndag, tror jag kommer ha svårt att titta på Kristoffer. Dem fick ju hålla upp mig och allt. Snart är Viktor här i alla fall, slappkväll är mys. Och i morgon blir det Pier Pressure. Är väl inte redo, men är pepp ändå.

fuck

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, förutom att jag är så trött på alla idioter. Dagen gick åt helvete, vet inte om jag orkar gå till polisen heller. Men Kristoffer och Anna var i alla fall skönt stöd. Dem är underbara. Har bara varit positivt med jobbet innan, men i dag åkte jag tydligen på all skit man kan tänka sig. Kristoffer tog mina saker och såg till att jag kom hem. Nu är jag mest trött. Ska dit på måndag igen och snacka med honom. Även om jag får några dagar till vet jag inte om jag orkar med det längre. Och jag vet att han förstår. Synd att det skulle bli så, men inget att göra åt. Vet inte vad jag ska göra nu bara. Känner mig mer förkyld i dag också, har övergått till hosta konstant nu. Och jag darrar fortfarande av min medicin. Inte sover jag speciellt bra heller, det är för ljust. I vanliga fall brukar jag vara vaken dynget runt vid den här tiden. Men nu lyckas jag ändå sova lite för att jag är så slut. I morgon kommer baby och på söndag är det Pier Pressure. Hoppas det blir bättre.

"but i am le tired"

Jag är le tired for real, citat från "The End of the World"-videon som räddade många FN-rollspelsdagar. I alla fall, alla sa att man skulle vara helt färdig efter första värvdagen, men först nu känner jag av allt slit. Vi drog iväg ett litet gäng till Trollhättan i dag för att värva, gick väl helt okej. Fick reda på att Amnesty har värvat 1000 nya medlemmar i Göteborg genom F2F som började i maj. Har ökat antalet med 1/6 i området, det är grymt jobbat. Det var peppen. Fick igång massa samtal och jag värvade tre, en på 75. Fast målet är ju fem per dag som sagt, får se om det blir förlängt kontrakt eller inte. Finns många som bara lyckas värva en eller två vissa dagar. Beror rätt mycket på tur och väder. Trollywood var bra, skön och avslappnad stämning och lite sol. Såg tyvärr inte till Dallas Green-kopian. Men vi stressade på bra. Insåg rätt snabbt att det bara är Tommy som är lite slapp, vi satt och snackade med en gubbe säkert en halvtimme i går om ingenting. Han hade många teorier. "Kaffe är bra för magen! Och sån där drickyoghurt, och öl! Fast inte samtidigt, det är inte gött. Öl är bra inspiration för hjärnan, det vet ni? Gärna nikotin också, fast inte för mycket för då får man cancer i lungorna." Sen tyckte han att jag och Tommy skulle gå och leva livet för att vi är unga, men han formulerade det inte så. Go figure. Men man träffar många intressanta människor när man är ute på stan, nu kanske det här inte var bästa exemplet. Men de flesta har en positiv bild av Amnesty och kommer fram och pratar Guantánamobasen eller vädret, eller andra mindre seriösa saker. I morgon är sista testdagen, vi kommer att vara på Linnégatan. Sen får jag se vad som händer. Är nöjd med att jag klarat de här dagarna med tanke på att jag har varit sjuk en vecka nu. Men just nu orkar jag inte mer jobb, känner mig ungefär så som jag ser ut på min ID-bricka.


shaking hand incision

Jag gillar det här med engelska rubriker från låtar. Men det beskriver min första dag som värvare rätt bra, mina händer skakar helt galet. Det var hårt att gå från komaläge när jag var sjuk till att värva på stan. Men det gick, ganska bra till och med. Dagen började på kontoret, hade sällskap med Frida och vi fick jacka, t-shirt och väska innan vi drog ut. Kändes soft, speciellt när min gruppledare visade sig vara en riktigt schysst snubbe, med Dickies, Vans och George Pettit-glasögon. Kunde inte bli bättre. Men så fort vi kom till Järntorget började det ösregna, så efter ändrade planer tog vi vagnen till Backaplan istället. Det gick helt okej, lyckades starta en del samtal och alla var intresserade. Sedan var det såklart många som gick förbi, och en del som var mer eller mindre otrevliga. Men alla roliga människor överväger helt klart. Så en värvning blev det under dagen, och en hel del potentiella. Det visade sig vara snitt för de flesta på första dagen. Speciellt när det är dåligt väder. Alla är peppande, så jag tror det blir ännu bättre i morgon. Då drar vi till Trollhättan ett gäng. Ska spana efter Dallas Green-kopian. Gissar på att det är lite lättare att prata med folk där, eftersom dem inte har hunnit trötta på alla värvare. Men vi får se hur det går, måste klara mig hyfsat på testdagarna för att få förlängt kontrakt. Annars har det i alla fall varit grymt nice den stund det varade. Hade lite after-work i dag, mys. Och det lutar åt att vi får gå på Liseberg gratis, med åkband och allt. Får se om jag kan då bara. Nu ska jag vila mina skakande armar. Och bli frisk till i morgon har jag tänkt.

note to self

Ring till banken för nytt VISA-kort.


oh so tired of being sick

Klockan ringde sju i morse, och jag var en zombie. Inte drömläge när man fortfarande är sjuk, men febern hade gett sig så jag stressade glatt till bussen. Första riktiga arbetsdagen spenderades på Amnestys kontor i Göteborg. Det är fortfarande mysigt med retro-möbler, massa posters och pyssel. Det här är nog det mest givande jag gjort tror jag. Känns riktigt bra, även om det kommer bli svårt att värva gör jag något viktigt. Ska själv bli medlem. Vi fick en hel del info i dag om Amnesty, och mänskliga rättigheter som jag visste nästan allt om tack vare Lars och FN-rollspelet. Efter det åt vi lunch på ett café i Vasa och snackade skit. Avslutade dagen med lite olika övningar och drack galet mycket te och kaffe. Vi är en skön och morgontrött liten grupp. Enda jobbiga var att jag fick anstränga mig för att andas ordentligt hela dagen. Men förhoppningsvis är jag helt fit for fight i morgon, börjar tjugo över tio. Om allt går som det ska kommer jag jobba 15 timmar i veckan hela juli, rätt lagom. Hoppas på det. Fått lön från Tyskland också, synd bara att jag har en del skulder. Men nu ska jag ta hand om mig själv för en gångs skull, bad och sen Rocky i soffan.

rocky

säger det bäst. Har ett album kvar som jag inte läst, Rocky är räddaren i nöden ibland.

image16

if looks could kill

... then my profession would be staring. Känner mig lite farlig just nu, flippar på minsta grej. Men jag är väl inte i toppform direkt. Varit sjuk mer eller mindre sen i torsdags. Hög feber, halsont, snuva, you name it. Sämst timing dessutom, missade midsommarfesten med smultronvin och var fortfarande sjuk på Viktors födelsedag. Men baby har tagit bra hand om mig. Ändå lite svårt att undvika att känna sig ensam och för jävlig. Så har mest legat i sängen och varit ynklig. Tittat på Filip och Fredrik. Och myst med Viktor och katten.

Ville ändå inte åka hem, blev nästan så eftersom jag var nära att missa tåget i Enköping. Bussen körde galet långsamt, vi rullade nästan bakåt i uppförsbackarna. Blir så irriterad på landet ibland. Fast tåget var värre. Lite jobbigt när man inte kan andas riktigt . Jag tror jag har blivit immun mot nässpray och var svullen i halsen. Inte så upplyftande när jag visste att jag var tvungen att sitta där och kippa i över fyra timmar. Och så blev tåget sent som vanligt, då ville jag mest gråta. Jag har varit så sjukt dryg också, orkar inte med mig själv. Men nu har jag min bricanyl och knaprar piller, undrar om det blir knasigt med sömnpiller också. Måste sova i natt, ska upp tidigt i morgon och skriva kontrakt för Amnesty. Får se hur det går. Behöver väl inte skriva att jag är opepp. Wish me luck.


just give me medicine, prescribe me anything

Midsommar. Jag är hemma hos Viktor i Uppsala nu. Dagen blev inte riktigt som det var tänkt. Jag är jättesjuk, ont i halsen och överallt, säkert feber. Känner mig ynklig. Och dum. Tvingade iväg Viktor till festen hos Jonas, fast han ville vara hemma med mig. Hoppas det blir kul ändå. Känner mig ensam, men ska försöka sova lite. Har Mollan i knäet nu, får se om hon också vill sova lite. Världens mysigaste katt. Måste bli frisk tills i morgon och på söndag. Wii-fest hos Timmy och Johanna, och Viktors födelsedag. Jag vill inte må såhär.


what's my age again?

Jag sitter på bussen i min City and Colour t-shirt.
Kille som sätter sig bredvid: "Åh, gillar du DALLAS?"
Jag: "Ja ..." min mobil ringer (The Artist in the Ambulance som ringsignal).
Killen efteråt: "OCH Thrice? Herre, det är bara för bra ..."

I dag har varit bra och mindre bra. Har haft huvudvärk ungefär hela tiden, men ändå varit glad och flamsig. Sprungit runt i stan och letat efter lite allt möjligt innan jag åker i morgon, gick sådär. Fick köpt en kjol och lite annat i alla fall. Nu borde jag packa, men är trött och alldeles för fnissig. Har fått utlopp för min barnsliga sida lite för mycket det senaste. Gungade med Sofia två timmar i går och snackade skit, planerade hur Filip Hammar ska bli min etc. Jag kunde inte prata ordentligt, och som vanligt skrattade vi hysteriskt. Och så har det blivit en hel del sena MSN-konversationer, det spårar alltid tillslut. Saknar 9c-tiden lite när jag pratar med Henke. Tiden har gått så fort. Men nu ska det packas, massa onödiga saker är bra när man har stor väska. Hemma på måndag igen, jobb på tisdag. Destination: Uppsala och Viktor.

you're not your job

"You're not how much money you have in the bank ... you're not your fucking khakis." Tyler Durden. Jag är bra på att citera Fight Club. I alla fall. I got the job. Intervjun på Amnesty gick uppenbarligen bra. Första jobbintervjun för mig, men gissar på att den var rätt annorlunda. Jag och två andra tjejer skulle intervjua varandra, och sedan berätta om någon av de andra för den projektansvarige. Efter det var det lite face-to-face med en i personalen. Men det var kul, och gruppen blev tight direkt. Distriktkontoret i Göteborg var mysigt, och det kändes som att alla som jobbade där var en liten familj. Två unga killar från Stockholm var ansvariga för oss. Tror jag kommer trivas på Amnesty. Fast jag är lite nervös. Utbildningsdag nästa tisdag, betald, och sedan är det tre provdagar som också är betalda för att se om jag trivs med jobbet. Hoppas det går bra, man måste tydligen värva ett visst antal medlemmar varje dag. Känns lite sådär med tanke på att folk har utvecklat olika taktiker för att undvika alla värvare. Men funkar det inte så funkar det inte. Då har jag i alla fall fått erfarenheten, och nåt att sätta på mitt CV. Wish me luck.

Sedan åkte jag och pappa upp till farmor som fyller år i dag. Hon är så liten och blek. Har inte sett henne på flera månader, hon har inte ens velat att jag och mina småkusiner ska komma på besök. Men nu börjar det bli bättre, hon är söt farmor. Och i kväll ska jag leka med Sofia.

take heart

Fick just ett telefonsamtal från Amnesty, ungefär: "Hej. Kan du komma på intervju? I morgon? Klockan tio?" Och så blir det. Jag är nervös, och glad. Det kommer att vara en gruppintervju, men har ingen aning om alla kommer få jobb eller inte. Men jag hoppas, det vore kul att jobba för Amnesty. Då får jag både cash och gör skillnad. Och kanske blir mer peppad till en volantärresa som jag har funderat på. Nu ska jag iväg till bussen. Har lite grejer jag måste fixa innan jag åker till Uppsala.

Note to self:
Maila/ring Nick om mitt invoice, asap.

Take heart. Stay true. Finish strong.

ikea boy

"And I wasn't the only slave to my nesting instinct. The people I know who used to sit in the bathroom with pornography, now they sit in the bathroom with their IKEA furniture catalogue. "

Jag har citerat en del från Fight Club innan, så varför sluta nu? Var på IKEA i går, fast egentligen känns det som i dag eftersom klockan bara är några minuter över tolv. Har känt mig konstig ända sedan i går. Jag blir extremt irriterad på allt, och är väldigt rastlös. Om jag hade kunnat skulle jag klättra på väggarna. Bortsett från att jag höll på att bli galen på alla småbarn på IKEA var det helt okej. Köpte mest lampor och ljus till rummet. Det börjar redan bli mysigt i källaren. Det som är kvar är: bokhylla, tv-bänk, skrivbord och soffa. Blir till att göra en hembeställning. Beslutsångest. Det enda jag vet är att bokhyllan ska vara en Expedit.

But then again:
"Fuck off with your sofa units and strine green stripe patterns, I say never be complete, I say stop being perfect, I say let... lets evolve, let the chips fall where they may."

my eyes feel like they're gonna bleed

Kan inte komma ihåg när jag mådde så här dåligt senast, så jag antar att det är värt att dokumentera. Skulle på fest hos David i dag, och träffa massa från klassen som jag saknar. Hade en bra, och snygg tro det eller ej, dag. Men ungefär tio minuter efter att jag fixat till mig började jag spy bara sådär. Värsta på flera år. Typiskt mig att bli dålig helt plötsligt, speciellt när det är något jag har sett fram emot. Allt började bra med smultron. Men inte så mycket att göra åt nu. Är för övrigt lite lullig och har haft världens jobb med att skriva ordentligt, har antagligen feber också. Men i morgon blir det IKEA. Hoppas inte att det är massa skrikande barn, då lär jag bli farlig.


tuesdays with morrie

Tuesdays with Morrie, väldigt läsvärd bok. Byggd på en sann berättelse av Mitch Albom. Läs den. Det var längesedan jag tog till mig en bok så, fast det var nog snarare Morrie Schwartz jag tog till mig. Om jag ska vara ärlig har jag inte läst frivilligt på nästan ett år. Jag brukar bara läsa i brist på annat, oftast brukar det bli på stranden när jag är utomlands. Fast Rockyalbum hetsar jag alltid igenom. Nu har jag i alla fall två böcker som jag har tänkt läsa i över två år. Fick dem i dag: The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky och Pop Gun War av Farel Dalrymple.


*

I kväll blir det Liseberg och middag med pappa, Lena och Sofia. Mys.


soon we'll be living in the future

Jag har lyssnat igenom Straylight Run's nya album, The Needles The Space, nu. Och jag blir helt lycklig av att höra John Nolan's röst, det var längesedan. Gillar speciellt låten med samma namn som rubriken på denna blogg, den känns så äkta. Bästa beskrivning jag kunde komma på. Och så tänker jag en hel del på framtiden, jag är lite rädd för hösten. Just för att jag inte vet vad som händer. Hoppas bara jag kan hitta ett någorlunda fast jobb, då blir jag glad. Viktor flyttar hit också, och det känns bra. Första gången jag kan säga att jag verkligen längtar till hösten, fast den aldrig har varit så skrämmande.

Videon är värd att titta på:
http://video.umrg.com/straylightrun/soonbelivingfuture/

summer rain

You were my rain. You refreshed me, and you cleansed me. Now I feel dried up, though you still linger in my hair and on my clothes like summer rain. Near you I blossomed, but now I'm just holding on to whatever's left. All I want is to drown in your presence. Tilt my head back, open my mouth, close my eyes and let you fill my lungs.

Jag har börjat skriva igen, men vet inte riktigt vad det ska bli av det. Känner mig så konstig. Är på jättebra humör, samtidigt som jag är förvirrad. Jag hatar att jag inte kan släppa vissa saker. Och jag hatar att jag aldrig vet. Jag vet inte. Kan inte andra acceptera det? Eller hjälpa mig. Men jag har bestämt mig för att det är okej att jag inte vet i sommar. Men nu när jag har slutat jobba är det inte lika mycket sommar längre, väntar på ett sommar oväder känns det som. Now the storm is coming, the storm is coming in.

*

Nu kom regnet. Rätt skönt, ska ut och gå utan paraply.

e20 norr

Sista jag såg av Svenska Mässan på ett tag i dag, kommer sakna det. Varit grymt kul, jobba behöver inte vara så illa. Fikade med favorit bossen och fick skjuts till centralen där jag mötte upp med Sofia. Vi drog till Pustervik och fixade biljetter till Pier Pressure. Så nu är det officiellt, jag ska på emofestivalen. Rätt opepp med 600 spänn. Inte alls många band jag gillar, så stämningen får fan vara på topp. Jag litar på Göteborg, och så kommer massa polare vara där. Wille-töt, long time no see. Och en fet bonus: jag kommer få utlopp för all min dissighet när det kommer vara så många emokids på samma ställe. Det blir bra det här.

Lyssnade på E20 Norr i dag, blev helt nostalgisk och lyssnade igenom massa låtar. Saknar grabbarna, är så grymt sugen på en Millen-spelning. Det är äkta sommar och alltid så sjukt lyckat! Fox-videon får mig på så bra humör. Och nu har jag katten Olle, även kallad Bullen, snarkandes i knäet. Snart ska jag till Uppsala och baby. Life is good.


hey there sleepy smile

therése säger:
jag är trött
therése säger:
skrev jag det?
therése säger:
trött
Viktor säger:
ja
therése säger:
trött! trött?
therése säger:
det är ett rätt fult ord
therése säger:
trött

Jag behöver inte skriva det igen. Tre arbetsdagar och jag är helt wasted, det är bra jobbat. Mest för att jag sover så dåligt. Borde fixa lite piller eller nåt, det här funkar inte i längden. Men sista dagen på mässan var rätt soft ändå, och rolig. Jobbade med grabbarna i dag. Jascha lyckades spräcka sina byxor i grenen, förstår inte hur det gick till. Han är väl för vig. Det var jag som fick hitta nål och tråd "You saved my crotch" = dagens bedrift. Sen gick dagen mest ut på att springa runt med mikrofoner till frågvisa doktorer. Vi jobbade inte ihjäl oss på mässan direkt, men segt att stå så många timmar. Nu blir det till att söka nya jobb, men kommer faktiskt sakna GCC. Kommer antagligen aldrig få så grymma chefer igen. Men ska tillbaks och lämna lite grejer i morgon, och om det blir tid så fikar jag med Nick eller dricker öl med tyskarna.

hallucinations

Mässjobb i går/i natt. Både roligt och tröttsamt. Roligt för att alla som jobbar där är grymma, och för att läkare är roliga när dem är fulla. Tröttsamt för att jag jobbade nio timmar utan någon rast, mina fötter är döda. Jobbade med fyra tjejer och Nick vid dörrarna först, kollade badges och att ingen alkohol lämnade lokalen. Lätta pengar med andra ord. Resten av kvällen var jag runt i lokalen, hjälpte förvirrade delegater med allt möjligt. Fick en hel del konstiga frågor och förslag, men det var nice. Gick runt med walkie-talkie med öronsnäcka, därav nicket "CIA-Tess". Efter ett tag upptäckte jag att Nick var svensk/britt och att vi pratat engelska helt i onödan. Han svarade "ja" åt mig när en fransk, ung läkare med Batman-slips bjöd upp mig. Men annars var det rätt seriöst, förutom Clabbe som var DJ. Vi dansade fågeldansen, och han förstörde alla låtar genom att rappa eller upprepa allt i micen. Fast det verkade vara uppskattat ändå, runt 3000 pers som var där.

När jag kom hem var jag helt galet trött. Men var ändå vaken fyra timmar efter det. Hallucinerade. Trodde att jag fortfarande jobbade och att det var folk i mitt rum som inte lämnat lokalen än. Så jag låg i min säng och log. Tänkte att jag inte kunde somna innan alla gått, för det vore oartigt. Tillslut frågade jag Nick "Um, when are they leaving?", såklart svarade ingen. Det var rätt sjukt. Men jag är nog fit for fight på måndag igen. I dag ska jag vara ute i solen och slappa.

eaaci

Jobb i dag igen, på invigninscermonin/festen. Strikt klädkod: vit skjorta, svart knälång kjol, nylonstrumpor, svarta skor, inte för mycket smycken, inte för färgglatt smink etc. Blir nog rätt stressigt också, sex värdinnor på 3000 delegater. Vet inte riktigt vad vår uppgift är än, antagligen att hålla koll, svara på frågor och kolla badges. Abba revival spelar och Clabbe är DJ, äkta svenskt. Tror det blir roligt när man kommer in i det. Och att det är bra med pengar skadar ju inte, jobbar till 02.00 ungefär. It's all good.

work

I dag var jag i skolan igen, avslutning. Kändes konstigt. Studenten var liksom vårt slut, och nu var man helt plötsligt där igen. Blev rätt sentimental, även fast jag inte varit borta från JM så länge. Hämtade slutbetygen, och jag är nöjd. Inga överraskningar direkt. Scannade in det så att jag kan skicka iväg till AP Promition, mest för att bevisa att jag inte studerar längre. Det är förvirrande. Dem ringde från Tyskland för några dagar sen, fick förlängd arbetstid. Ska jobba fredag, lördag och måndag nu. Fast i dag är det egentligen bara briefing/utbildning, men jag får betalt. I morgon ska jag inte vara på själva mässan utan invigningsfesten, hoppas det blir en del cash. Ska jobba från 17-1, får se om det blir lika mycket drag som när journalister festar. Jag ska nog söka jobb hos Amnesty under juli, då känns det som att jag gör en bra grej samtidigt som det blir lite mer pengar. Helst skulle jag bara sola, bada, grilla, festa och resa. Men det blir tid till det också nu. Sen borde jag fundera lite över hösten.


studenten + come summer times

Viktor har varit här en vecka, åkte hem i går på vår ettårsdag. Men vi har hunnit fira, sen i fredags när jag tog studenten. Det var en helt overklig dag, den kunde inte ha blivit bättre. Började med champagnefrukost hemma hos Fredrik med hela klassen. Jordgubbar doppade i choklad med skumpa och alla mina favoriter. Efter det åkte vi tillbaks till skolan där vi lyssnade på en del tal, och väldigt fina dikter som inkluderade "Therése vackra hår kommer alla komma ihåg" + att jag och Sofia kommer bli rockstjärnor eller vinna melodifestivalen. Studentlunchen hölls i en full gympasal. Kommer aldrig att glömma hur nervös Lars var innan han skulle gå upp på scenen, eller hur fin låten var. Och sen var det väntan till utsläppet. Fattar fortfarande inte att det är över. Allt gick så snabbt, och det var galet mycket folk överallt. Jag dränktes i blommor och alla möjliga saker. Har fortfarande märken efter alla band runt halsen. Men det var värt. Sedan cruisade jag och mina girls runt i en cab. Dagen avslutades med studentfesten på Park Lane. Var grymt roligt, shakade hela natten på dansgolvet. Top-notch.Nu är sommaren här, kan inte vara bättre just nu. Har grillat en massa de senaste dagarna. Och har lyckats bli solbränd efter att jag och Viktor firade vår ettårsdag vid Aspen. Nu ska jag ut i solen igen och äta melon. Ska försöka få bort ränderna efter linnet lagom tills på lördag också. Får se hur det går.


*

Det gick sådär att få bort ränderna, men fick färg. Har skrivit ut x-antal dokument och kontrakt nu. Fattade aldrig att det skulle vara så seriöst att vara värdinna tre dagar på en mässa. Galet. Nu ska jag läsa igenom min project description och alla dress codes så jag är redo för min briefing. Verkar som att jag är ensam med att jobba på invigningsfesten, förutom min supervisor och andra höjdare, det är lite läskigt. Jag ska sluta noja nu, och äta jordgubbar från trädgården.

RSS 2.0