in honor of the new year

Tänkte bara passa på att önska alla ett gott nytt år. Vet hur det brukar vara när man försöker få iväg sms runt tolvslaget. Eftersom jag lovat lägger jag in en bild på mig själv i tecknad form. Hoppas ni får en fin kväll. Men nyår är lite överreklamerat, glöm inte det. Puss!

image155

sleepy smile

image153

Trött tjej just nu. Var på systemet i går. När jag, och Jonas, var klara hade det bildats 20 meter kö utanför. Helt galet. Bra att vi är ute i så god tid. Och bra att jag och Sofia bara har halva planer inför nyår. Det kommer bli skumpa i alla fall, och jag ska sno en puss vid tolvslaget. Sweet.

Var på middag hos pappa med kusinerna också. Dem har blivit så stora mina busfrön. Markus är handbolls målvakt, och jag är så stolt. Gissa vem som ska börja följa med på träningar och matcher. Och Tobbe har börjat i handbollsskolan också, så sött.

sticky and video games

I går var det Sticky med tjejerna som gällde. Nea, Andrea med Paul och Bokis och Camilla. Det är ovanligt att vi kan träffas allihop samtidigt, det är alltid någon som befinner sig i en annan stad eller i ett annat land. Nea hade jag inte sett sedan studenten. Först var det kö och regn, men när vi kom in blev det drinkar, dans och jag fick pussar (my lip gloss brings all the girls to the yard)! Har saknat dem godingarna. Men Sticky var kanske inte bästa stället att träffas när man vill prata, blev lite utspritt. Och eftersom alla var trötta var det bara jag och Sofia som orkade stanna kvar efter elva. Resten av kvällen råkade jag vara tråkig och frånvarande, förlåt.

I kväll körde jag och Sofia på tv-spel istället, alltid lyckat. Har inte gjort så mycket annat. Sofia försökte skrämma bort en av mina "stalkers", hon ställer alltid upp, genom att påpeka hur "sanslöst porrig" jag är. Bara så ni vet. Tror inte det var så skrämmande, och det ligger något i det. Om jag vore gay hade jag friat till Sofia för längesedan, haha.

grattis pappa

image152

I dag fyller min fina pappa 52. Det ville han fira med att bada bubbelpool och lyxa till det. Så självklart gjorde vi det allihop. Jag skulle övningsköra hem och det höll på att sluta illa. Ett rådjur fick för sig att springa ut mitt framför bilen på den slingriga vägen mot Jonsered där det av någon anledning är 70. Som tur var har jag rätt bra reflexer och hann tvärnita. Fick hemska flashbacks från pappas cykelolycka. Då trodde jag verkligen att jag hade förlorat honom. Kommer ihåg hur jag fick åka iväg i polisbilen och såg hur trottoaren och gräset var täckt av pappas blod, och på något sätt visste jag att man inte kunde leva med så lite blod kvar i kroppen. Men det gjorde han med två krossade ryggkotor och en spräckt näsa. Men det var nära, blir så arg att jag nästan lipar när jag tänker på alla bilar som åkte förbi någon vars tröja man kunde vrida blod ur. Och är evigt tacksam paret som ringde 112. Nu är han en av dem friskaste och envisaste personer jag vet, barnsligaste också. I dag gick allt bra, men man får en tankeställare.

i kidnapped mr. sandy claws

image148

Titta så fint och modebloggigt det blev, här ska vi vara ytliga och kommersiella en stund. Jag fick massa bra julklappar. Fast fick inte sådär mycket pengar, inte en enda dollar faktiskt, bilden ljuger lite. Och ett kort istället för yogamattan. Har på mig Brand New t-shirten nu. Tack baby. Jag och Sofia blev som vanligt lite smålipiga över varandras klappar, det är så det ska vara. Mamma blev jätteglad över silversvalan som jag hittade tillslut också. Nu har jag lust att beställa tjugo halsband själv och massa merch. Nöjde mig med biljett till Jimmy Eat World, 5 februari Stockholm, be there. Snart ska jag iväg till pappa på middag, och i morgon ska vi fira hans födelsedag.

open letter to santa

image147

Eller tack snälla mamma. Nu har jag en Wacom-bräda. Men är fortfarande ovan så det kommer ta ett tag innan jag lär mig, men när jag har lite koll lovar jag att det kommer fina teckningar. Och tack alla andra som har önskat en god jul eller kommit med fina paket. Har haft en mysig dag. Snabbvisit av Jonas, lite tjejsnack och julklappsbyte hos Sofia, brunch med mormor och mamma, och efter det Kalle, julmat, tomte och drinkar med Marie också. I morgon blir det julmys hos pappa så nu ska jag försöka få lite sömn. Hoppas ni har haft en bra dag. God natt.

Thea: "Ingen är lika go som Therése, för hon är min bästa kompis!" Aw, lillpluttan.

happy holidays

image146

Ni har säkert sett det förut, men här kommer min julhälsning. Jag har stressat runt som bara den, i går var jag ute på Ringön och lite överallt för att hämta och lämna julklapar. Men nu är allt fixat och jag tror jag har kommit i lite julstämning. Såg Grinchen i går och den hjälpte, min favoritfilm på julen. Elf var riktigt rolig den också. Någon som vet om Scrooge kommer på julafton? Nu ska jag snart till Mia på lite julmingel och mys framför brasan med Thea. I morgon ska jag vara tomte och titta på massa tecknat. God Jul allihop, hoppas ni får det fint! Puss

jag är kär

image145

Ja, så är det. I en liten kattunge. Vet inte vad man ska kalla det annars. Hon var så söt och liten så jag vet inte vad. Maja heter hon förresten. Hon tyckte bäst om att ligga och sova på mitt bröst och sparka med sina små tassar när hon drömde. Och pussa mig med sin lilla rosa nos. Åh, vad jag ville ta med henne på tåget hem! Strumpan är fortfarande lika charmig, tro inte att jag har glömt henne, fast hon hade tankarna på annat håll ... Falkenberg var fint, vi julmyste mest. Klädde gran och drack glögg. Björn kickade mitt ass när vi spelade Tony Hawk också. Blev kanske någon timmes sömn, så gårdagen var rätt slapp. I dag har jag hjälpt till att bära hem julmat och gran. Ska snart hjälpa till att pynta här hemma också.

jag leker på jobbet

image144

Bra dag med Isak i går. Storebrorsan Jacob var på kalas hela kvällen så det var bara vi två. I vanliga fall brukar Isak inte prata så mycket och vara rätt blyg, men nu kunde han knappt sluta. Han är för söt. Vi spelade Piratspel, Tjuv och Polis, klassiskt hockeyspel och fotboll precis som i Vänner. Dem har bästa lekrummet med Ducktales-flygplan i taket. Vi lagade mat tillsammans och när det började bli sent turades vi om att läsa Sune för varandra i ljuset av granen. Mys!

Hann precis in på Frölunda Trog innan det stängde och köpte en julklapp också. Nu ska allt slås in bara. Nästa år måste jag börja tidigare, jag mår inte bra av all stress. Och det går fortfarande inte att sova. Ska börja med ett "sleep schedule" som jag hittat, men det får vänta till efter jul så får hoppas att jag inte kollapsar innan. Nu ska jag slå in några klappar, fixa med pengar och kamera, och packa ihop lite saker innan jag åker till Falkenberg om några timmar. Men när jag är där ska jag varva ner och bara mysa. Kommer bli fint. Puss

insomnia insomnia insomniac

Insomniacs have been known to complain about being unable to close their eyes or "rest their mind" for more than a few minutes at a time. Both organic and non-organic insomnia constitute a sleep disorder.

Jag har alltid klagat över att jag har insomnia eftersom jag sovit mer eller mindre dåligt hela mitt liv. Men nu tror jag att det börjar bli på riktigt. Har legat klarvaken till efter fem flera nätter i rad. Trots att jag har varit aktiv på dagarna, rört på mig, försökt varvat ner, och allt det där. Jag har varit helt slut i kroppen, men inte kunnat stänga av huvudet. Och det har känts onaturligt att blunda, öppnar ögonen ofrivilligt när jag helst av allt vill fortsätta blunda. Det känns onaturligt, jag är för pigg, för vaken. Borde bli trött i ögonen åtminstone när jag är vaken så många timmar i streck och bär linser på dagarna. Det känns som att något är fel. Fredrik får det hela att kännas bättre "du vet att man dör om man inte har rem-sömn, va?"

Bilden är arrangerad. Personen på bilden har sömnsvårigheter:

image143

I går var jag i stan med Sofia hela dagen. Fått köpt alla julklappar nu! Och jag blev nöjd, känns så skönt. Vi är bäst på att shoppa tillsammans. Gick runt på stan och åt spenatlasagne och annat gott på Andrum. Tog vägen om Allum när vi skulle hem, och shoppade lite till. Efter det köpte vi godis och spenderade hela kvällen här med tv-spel. Sofia gick lite efter halv tolv, och nu har jag fått lite frisk luft och försökt att koppla av. För se hur det går att sova innan sista jobbdagen för det här året.

julklappsångest

Har virrat runt i stan några timmar nu, blev stressad och mådde psykiskt dåligt av allt folk. Rätt misslyckad julklappsshopping med andra ord, men fick köpt lite i alla fall. Jag är nöjd med klapparna jag ska ha med mig till Falkenberg nästa vecka. På tal om dem så tar jag tillbaks det där med att jag är gammal och grå, men kan inte avslöja mer nu. Tio personer kvar att köpa till, hjälp mig! Börjar få idétorka. Jag har insett att det inte alltid går att hitta den där unika saken som personen har gått och längtat efter, kanske utan att veta det. Något ni tycker är fint eller själva skulle vilja ha? Tjejer är extra svårt när man köpt örhängen och Body Shop så många gånger innan, och killar 20-25. Hit me med era idéer! Ska tänka på annat nu, jag och Sofia ska ha tv-spelskväll, mys. Puss

En gång i tiden var jag så pysslig att jag lade julklappar jag skulle ge bort i boxar som jag klädde med urklipp från Spindelmannen-tidningar.

image142

jag är randig

takemesomewherenice säger: du är randig så tyst med dig!
takemesomewherenice säger: randiga människor är inte ens en ras!

Random konversationer, mer eller mindre nyktra, mitt i natten är bra. Jag var tvungen att censurera allt annat. Mindre bra är att jag borde sova, eftersom jag planerat att köpa alla julklappar i morgon. Jag kommer bli nertrampad. Gå och lägg mig!

tipp tapp

Lucia i går, dagen som jag alltid har förknippat med Tom DeLonges födelsedag istället. Men i år kändes det som varken eller, lite trist. Min brevlåda var full så brevbäraren hade lagt lite av posten på trappen. Brev från världens sötaste Tinna bland annat, tror jag ska hålla mig till jul. Jag är så imponerad av mig själv, jag fuskar inte ens med min Svampbobkalender! Fast det är väl tecken på att jag börjar bli gammal och grå. Och det bekräftade ett brev från GP: "Gratulerar på 20-årsdagen Therese", som är först 29 januari. Bah, jag vill inte bli gammal. Fast 20 är nog rätt okej ändå, systemet och grejer. Men sen kan det räcka. Jag borde vända tillbaks dygnet nu, det går sådär. Jag säger då det, håhåjaja.

bring me your love

Ingen bra dag. Är förkyld och det har varit kallt både inne och ute. Istället för att gnälla mer ska jag lägga in en fin bild på en fin man. Och förmodligen 2008's bästa skiva.

image141

i'll cry you a river

Update på inlägget under: grattis till Sebbe också. Alla älskar Mattias Karlsson, så är det.

image140

Jag måste få gnälla lite, har gråtit i över en halvtimme nu. Helt ofrivilligt, ögonen bara svider och rinner. Försökt skölja med saltlösning men det hjälper inte. Hoppas inte jag är allergisk mot katter, för då får jag nog vänja mig med att gå runt och gråta på stan. Och jag är trött som bara den, sitter just nu invirad i ett duntäcke. Elementen i ena sidan av huset har slutat fungera, och självklart är mitt rum drabbat. Mitt lilla element har visat sig vara värdelöst nu när det stora har lagt av. Kedjereaktion i längan var lite rolig i alla fall, nu har alla plingat på och frågat "Ursäkta att jag stör, men har ni också 15 grader i vissa rum?" Burr. Lite positiva saker: jag mår inte illa längre. Konstaterade att jag har superhörsel på väg till jobbet. Småsprang förbi Sofias hus och under dem få sekunder jag passerade tyckte jag mig höra bekanta basgångar. Självklart var det Sofia som spelade bra musik, och sådan ska lyssnas till på hög volym! Mysig dag på jobbet också, lite för mysig.

Förlåt för Justin Timberlake rubrik, nästan, har lite skrivkramp. Och för ocharmig bild, men den matchar bannern lite.

we got in!

image138

Grattis till mig och Henke, vi blev antagna till kursen i Digital bildbehandling. Nu blir det till att önska mig en Wacombräda i julklapp, antagligen den på bilden eftersom den är så läcker. Ingen tekniknörd här inte. Men det ska bli kul med kursen, ska förhoppningsvis börja om på min hemsida då också. Och komma ingång med fotandet. Henke har lovat att vi ska ut på fotosafari så jag får lära om det manuella. Fast först får vi fira med film och tv-spelskväll, det vi är bäst på. I dag känner jag mig bra och ska sticka iväg till jobbet snart. Pusshej

image139

le weekend

image137

Blev lite caught up av Meeths och emos. Men jag har varit på julbord på slott också, med mamma, Mia och Thea. Det var rätt fint, och jag åt mig mätt på jättegod potatis och annat småplock. Kändes inte speciellt juligt, bortsett från pynt och enorma julgranar, och det var skönt. I bilen lyssnade vi på Good Charlotte, lite nostalgi och lite pinsamt. Kommer ihåg när jag och Sofia åkte till Frölunda Torg för att se tvillingarna Madden, men tyckte inte dem var tillräckligt coola för att vi skulle stanna kvar och få autografer. Jag är stolt över oss såhär i efterhand. Men Thea har bra smak, jag ska leda henne rätt. Vi satt och smådansade i baksätet när Thea plötsligt frågar: "Tess, hur rockar man?" Jag ska lära loppan allt jag kan, nästan. Nu sitter jag och hoppas att jag inte är magsjuk och att jag kan sova i natt.

marionette

Meeths, 8 december 2007

Min önskan om många emo kids på Meeths blev uppfylld. Vi möttes av en lång svartklädd kö, och tuperade frisyrer. Undrar hur många hårspraysburkar som låg bakom mästerverken? Det var rätt kul att se Marionette också, lite som förvandlingen i Sikta mot stjärnorna om ni kommer ihåg. Bandet kom in ostylade, försvann in i rökridån smet backstage en stund och kom sedan ut med flera lager smink, less is more verkade gå bort. Hade velat se dem stå och trängas vid sminkbordet, kan det bli mer metal? Men jag måste säga att dem var riktigt bra live. Axel var galet peppad och såg livsfarlig ut nästan hela tiden, rätt många fans hade dem också. Grym spelning helt enkelt, och Marissa Burns Trey och Far Above var inte sämre dem heller. Bra musik, bra band, men jag och Sofia saknade bar. Vi stod och hängde vid caféet istället eftersom vi vägrade beblanda oss med kidsen. Och här kommer bild efter önskemål, eller om ni hellre vill se närbild på Axel.

image136

meeths

Ska snart iväg till Meeths med Sofia och Viktor. Mest för att se min före detta religionslärare sminkad när han skriker i Marionette. Och gay, gay, gay, Marissa Burns Trey! Sex band totalt tror jag. Tråkigt ställe dem spelar på, men vi ska nog överleva utan bar. Hoppas på många emo kids istället.

we fell in love with the boys at the rock show

image134

Det är tre år sedan jag såg blink-182. Tre år, men det känns som en evighet. Vi var så små och oskyldiga när vi satte oss på planet till London. Förväntan som bubblade inom oss och oförklarliga glädjetjut. Efter flera års längtan, och månader av övertalning var vi äntligen på väg. Wembley Arena kändes oförklarligt stort, vår första arenaspelning och det var överväldigande. Läktarna skakade när publiken applåderade in bandet, och där var de: männen i våra liv. Jag vet att det låter cheesy, men det var verkligen så. Blink var en del av oss på något sätt, mer än vad jag trodde då har jag insett nu i efterhand. Och jag minns hur vi höll varandra hårt i händerna för att benen inte skulle ge vika. Hur vi sjung med, skrek och skrattade. Hur vi grät utan att inse det innan det var över. Känslan av tomhet efteråt, som om man levt ut alla känslor där inne. Vi visste att vi hade varit med om något vi aldrig skulle glömma. Vi visste att vi hade blivit beroende av spelningar, och av London.

image135

Jag är så glad att vi fick chansen att se dem, deras sista spelning i London. Blink var en del av vår uppväxt, och nu när jag ser videos med mig och Sofia är det inte svårt att se likheter med Tom och Mark. Vi har varit på massvis av spelningar, och vi kan lägga till en hel del resor till London på listan. Men ingen kommer bli som den där första gången. Även om blink fick ett tråkigt slut har jag fortfarande Sofia, ten years and still going strong.

Nu har jag varit tillräckligt sentimental. Första dagen jag är ledig är jag barnvakt för Thea, oh the irony. Men det var mysigt som bara den. Loppan somnade på min arm och hon vaknade direkt när jag skulle bära in henne till sängen. Jag fick snällt krypa ner och hon somnade glatt om på en sekund i vetskapen om att jag låg bredvid.

fix me to a chain around your neck

image125
Varning: Therése goes modeblogg, en liten stund i alla fall. Är man knäpp om man bara vill önska sig halsband i julklapp? Jag kommer nog ta mitt förnuft till fånga, men just nu har jag sån lust att tokshoppa halsband. Oh my gosh, they're adorable.


city and colour

image122

Åh, åh, åh! Jag slutade nästan andas när jag såg det här. Dallas har lagt upp en Neil Young cover, Cowgirl in the Sand. Dallas röst får mig att vilja lipa, längtar så efter nya City and Colour-skivan. Ta mig tillbaks till Pustervik, med Dal och George, tack! Och Sofia såklart. Måste visa hur bra jag är på att shopa sönder bilder också.

image124

meow

image121

Jag drömde mardrömmar om hajar i natt, men blev väckt precis när jag hade dragit fram ett svärd. Tur det för jag tror inte det hade varit till så stor hjälp ändå, berodde nog på att jag och Sofia hade spelat tv-spel hela kvällen. Det var pappa som ringde, och jag körde upp honom till farmor. Han är fortfarande bortskämd och använder mig som sin privata chaufför. Men jag klagar egentligen inte, det är kul att köra bil. Vi åt frukost hos farmor och hängde upp julslingor. Har jobbat i dag också, mysigt som vanligt. Vi spelade tv-spel och fotboll mest. Jag lagade mat med katten Bamse, fast han hjälpte inte till utan tiggde bara. Katten är besatt av mat. Han gosar med sina matskålar, jag lovar! Men det var rätt mysigt att ha en spinnande katt som körde slalom mellan mina ben. Vi tittade på julkalendern och innan jag skulle gå bytte killarna om till sina tomtenissepyjamasar. Lite avundsjuk blir man, men tror jag sover gott i natt ändå, utan hajar. Kom hem sent och nu är jag supertrött, natti.

happy, happy

En kompis ringde nyss och skrek av lycka "Therése, jag har hittat en lägenhet, jag har hittat en lägenhet!" Åh, jag blir så glad av sånt. Grattis! Och grattis till Wille som muckar i morgon, alla är så duktiga.

och bilen går bra?

I dag har jag kört en massa bil. Med automat och med vanlig, på landsväg och i mörker och ösregn. Pappa börjar bli lite bortskämd med att jag kör, när han skulle åka hem satte han sig på passagerarsidan och trodde att bilen skulle köra av sig själv. Gick på bio på kvällen, Solstorm. Inte mitt val, men det var helt okej trots Persbrandt. Men mest fick den mig att sakna snö. Jag av alla människor! Som alltid går och gnäller hela vinterhalvåret. Men jag saknar riktig, vit snö. Gärna i massor så man kan göra hela fort i snön, som den gången alla blev insnöade och skolan blev inställd. Inte brunt slask och massa tö. I år ska jag köpa fula och varma skor så jag kan springa runt i snön när den behagar komma. Mysig första advent har det varit i alla fall.


image120

Det otränade ögat kanske inte märker någon skillnad, men jag har klippt mig. Nu är jag inte en gående fara eftersom jag kan se igen, även om jag ser rätt trött och sliten ut på bilden. Där luggen är som kortast är det helt och hållet min egen hårfärg, "hej, det var några år sen" typ.

a long december

Bayside - A Long December (cover)



Inget blev som planerat i dag. Förmiddagen ägnade jag mest åt att vara irriterad, men jag tänker inte gnälla om det här. Ska titta på julkalendrar med Jonas snart i alla fall, det är inte fy skam. Sunes Jul och Pelle Svanslös, dem kommer nog alltid att vara mina favoriter. Har öppnat första luckan i min chokladkalender, med Svampbob på, och pysslat lite med mamma också. Tror det kommer bli en bra jul i år, har redan fått lite julstämining. Mycket tack vare Isak som är så söt. Han har gjort en egen kalender som han kryssar i tre gånger om dagen, i hopp om att tomten kommer fortare då. Förra julen var inte lika glad. Den spenderade jag på sjukhus med mamma och mormor, och fick skuldkänslor när jag inte var där. Ibland vill man kunna vara på två ställen samtidigt.

RSS 2.0