copy of a copy of a copy

image119

Jag har börjat sova dåligt igen. Låg vaken flera timmar i natt, lyckades somna någon gång efter att mamma hade gått till jobbet. När jag vaknade 12:30 igen kände jag mig helt förstörd. I dag har jag varit städtant, pyntat lite i rummet. Ljus och stjärnor, men inget rött och gulligull. Har installerat min externa hårddisk också, en MyBook som ni ser på bilden (till vänster om datorskärmen med min fina bakgrund). Äntligen kan jag ha all min musik på datorn. Skicka alla era favoritlåtar till mig! Jag hade planerat att titta på På spåret, för att höja tantfaktorn och för att jag trodde att mina pojkar var med. Men ingen Filip eller Fredrik. Får trösta mig med Xider x-mas. Det är glitter i den. Jag är helt fascinerad, känns inte så hälsosamt men det är superfint. Får se om den är god, apelsin och mistel.

skriv fyndig rubrik här

Har klippt mig nu, så skönt. Är väl sådär nöjd, klippningen är bra gjord men mitt hår vill inte vara med och leka. Tror det blir okej när det växt till sig lite. Måste fixa färgen snart, sen vill jag göra någon roligare klippning. Min frisör studsade upp och ner över att min hårfärg är "så himla fin!". Håller inte riktigt med, men börjar vänja mig. Kommit fram till att det är roligare än svart i alla fall. Ska snart tillbaks till Allum, lovat Sofia att vi ska glo på några Idol-finalister. Lovade också att försöka fixa date med Christoffer åt min frisör. Får se hur det blir med det. Blir kul att trängas med alla småtjejer, tycker ändå Daniel och Christoffer är bra. Kanske borde fixa några plakat?

image116

Skrev om mina väggdekorationer för ett tag sen. Nu har jag satt upp dem igen, med häftmassa den här gången. Kunde säkert gjorts lite tjusigare, men ändå. Blev lite mindre Apoteket-känsla, som Martin Kellerman säger, när det kom upp något på väggen.

tvåbarnsmorsa

Jag är tvåbarnsmorsa två dagar i veckan, kan man tro i alla fall. Det börjar gå på rutin nu. Börjar med att hämta Isak på skolan. Försöker prata lite artigt med hans fröknar, svarar på tusen frågor från alla barnen på fritids. Kollar att allt är med: ryggsäck, gympapåse, vantar, mössa, läsläxan ... just det, Isak också. Promenera hem, det tar nästan tjugo minuter eftersom vi spelar fotboll med kottar på vägen. Fixa mat med grabbarna, äta, göra läxor, spela fotboll, mysa med den tjocka katten Bamse, och sen krypa upp i soffan med två trötta killar som spelar Bajt Fajt (men nu har jag lärt dem stava det riktigt, är jag bra morsa?) på deras laptop. Jag lånade Så tar du ut din lön i choklad av Filip och Fredrik ur bokhyllan. Sofia har lovat att fria nästa gång we go sh-shake it shake it på Sticky. Tror vi blir en fin, men lite dysfunktionell familj. Nu ska jag sova, min hjärna är full av vampyrer, varulvar, riddare och jag vet inte vad.

soulmates

image115

Ullared i fredags, det var ganska exakt tio år sedan jag var där. När folk pratar om stället tänker jag mest på alla försäljare i Bulgarien som lockade svenska turister med skyltar som det stod "billigare än Ullared!" på med stora bokstäver. Sofia hade varnat mig för skåningar med magväskor som kör över alla som kommer i deras väg med kundvagnen. Istället var det killar med tribaltatueringar och tanter med lila, permanentat hår. Värre med andra ord. Men det var inte så många av dem, så jag och Sofia kunde springa runt precis som vi ville. Mest köpte vi rosa hårspray, ansiktsmasker och liknande nödvändigheter. Det är inte bra att vi shoppar tillsammans eftersom vi alltid övertygar den andre om hur bra just den där produkten är, och så slutar det med att vi kommer hem med likadana grejer även om det inte var tänkt så från början. Det slog mig hur lika vi är. Det skiljde bara en krona mellan våra inköp (666 och the neighbour of the beast) trots att vi hade köpt lite olika saker efter önskemål hemifrån. Och vi lirkade ur varandra resultatet på högskoleprovet, vi hade inte bara samma snitt utan samma poäng. Våra tankebanor är också rätt lika, vi kopplar saker på samma sätt och oftast räcker det med en blick. Jag kommer ihåg en gång när vi ringde till varandra i precis samma sekund så det inte gick fram några signaler. Jag lyfte på luren och i samma ögonblick hörde jag någon andas i andra änden. Jag tror jag fick fram ett skrämt "hallå?" innan Sofia hann säga detsamma. Vilken fin liten kärleksförklaring det här blev, jag är så romantisk.

Och annars då? Jo då, det är okej men lite förkyld. Tror bestämt att jag har en vagel i ögat också. Men det är nästan bra nu. Har pysslat lite hemma, satte upp lite väggdekorationer och hör hur dem ramlar ner bakom mig as I write. Ville se Parkway Drive på Sticky ikväll, men känner mig inte upplagd för skrikande aussies just nu. Jobb i morgon också.

i-landsproblem

Mitt Internet fungerar sådär just nu, men Telia lovar att störningarna ska vara fixade på måndag. Får se hur det blir med det. Jag har jobbat, varit i Ullared med Sofia och kört bil. Skriver mer när jag vet att det inte kan brytas när som helst. Men jag lever, hoppas allt är bra med er. Puss

i'm boring

Huvudvärk i dag igen och mina receptbelagda tabletter är slut. Gick upp vid nio, för då kunde jag inte stå ut längre, och tog en långpromenad. Har inte gjort så mycket spännande under dagen, trixat med jobbiga blanketter från Skatteverket och skickat tillbaks påskrivet kontrakt. Jag har söta arbetsgivare som skickar med små peppande meddelanden på post it-lappar. Kvällen spenderades med Heroes som jag och Sofia diskuterade via sms, och vi kunde konstatera att folket behöver mer Peter Petrelli. Sofia konstaterade annat också, även om det var jag som hintade lite: "Han ville ju lätt sova tillsammans med oss. Man såg hur ögonen plirade när vi sa att vi sov i samma säng... " Ni vill nog inte veta vem.

Jag skriver inte så mycket vettigt just nu, så jag tipsar om en fin blogg: Heja Abbe! Tog några dagar men nu har jag läst igenom den från början. Läs lite ni också. Nu blir det ljudbok för mig, Viktor tappar ju bort sin telefon hela tiden.

världens roligaste jobb?

Första riktiga jobbdagen i dag. Jag var lite nojig över hur det skulle gå eftersom jag inte har hunnit lära känna grabbarna ordentligt. När jag stod och väntade på bussen på Frölunda Torg hann jag måla upp massa hemska scenarier. Tänk om Isak, lillkillen, skulle börja storgråta när jag kom för att hämta honom från skolan? Eller bara vägra följa med och ha ett krampaktigt grepp om klädstången. Det hade inte varit så konstigt, hur ska han kunna veta vad jag är för en skum typ. Men han sken upp som en sol och jag kunde andas ut. Han tog snällt på sig alla kläder och visade vägen hem, som jag inte riktig hade koll på. Man är rätt stor och ordentlig när man är sju år, vad tänkte jag egentligen? Storebrorsan Jacob var redan hemma, och katten Bamse. Jag hjälpte till med läxor, värmde maten, vi spelade tv-spel och övade handbollsstraffar. Dem tycker nästan att jag är coolast i världen eftersom jag har varit handbollsmålvakt, och är rätt omöjlig att lägga mål på. I alla fall för två små fotbollskillar. Det kan hända att jag får betalt för världens roligaste jobb, jag trivs bra i alla fall. Så mycket pedagog är jag inte, men företaget har börjat nischa in sig inom tillsyn också så det är väl en blandning. Får se hur länge det varar. Ska försöka vicka lite också, fick ett erbjudande om start som förskolelärare i dag men det hade jag inte hunnit. Tackat nej till att jobba för det tyska företaget i Amsterdam också, nu passar det allt va?

we're sinking like stones

Don't Panic med Coldplay var med i Garden State, älskar verserna. Kom på att jag gillar rätt många Coldplay-låtar, men aldrig tänkt på att jag gillar bandet. Har gamla favoritlåtar som jag inte ens visste var Coldplays. Får lyssna igenom lite när jag styrt upp min dator, jag är i rätt stort behov av utrymme och ny musik. Kommer ihåg att jag och en kompis lyssnade sönder Yellow för ganska exat fyra år sedan. Vi drack rödvin, rökte cigaretter, pratade hela natten med Yellow på repeat. Nu har vi inte setts på flera år, det är synd. Jag är inte så förtjust i rödvin längre, och röker gör jag inte heller. Jag var så liten då, men ändå inte.


I dag har jag haft huvudvärken from hell. Har myst med lite katter (söt kattvideo här, åh) och promenerat runt. Hoppas jag är piggare i morgon, då ska jag jobba. Gissar på att det är lika pirrigt för grabbarna som för mig, men det blir kul. Nu ska jag lyssna på ljudbok, jag brukar bli rätt trött av det. Stänger av när jag märker att jag måste ha missat flera kapitel och somnar direkt. Botemedel mot mina sömnproblem kanske.

garden state

Lördagskvällen var mysig, det är inte många som kan få mig att skratta som Jonas. Glad överraskning att Sofia och Rickard var på besök också. Och presenten var uppskattad. Det är rätt många år vi har känt varandra nu, tänker inte på att vi har varit på Mallorca och lite överallt. Love 'em. I dag har jag mest kört bil, och gjort saker som inte är så roliga att skriva om (som att rensa bort över 3000 filer).

image114

Såg Garden Sate i alla fall, och den är värd att skriva om. Har velat se den filmen i säkert två år snart, och den var riktigt söt. En annan film på måste-se-listan är Science of Sleep, tur att Emma nämnde den annars skulle det säkert dröja två år där också. Eternal Sunshine of the Spotless Mind är en av mina absoluta favoritfilmer, och det är samma regissör som till Science of Sleep så tror jag kommer gilla den också. (Jag är trött och orkade inte bry mig om Copyright, oh well.)

Sötaste från Garden State:

Andrew Largeman: Let's just talk about good stuff.
Sam: Good stuff?
Andrew Largeman: Yeah. Glass half full shit. What do you got?
Sam: I got a little buzz. I got that.
Sam: What you got?
Andrew Largeman: I got a little buzz going
Andrew Largeman: and I like you.
Andrew Largeman: So there's that. I guess I have that.
Sam: I can tap-dance. You wanna see me tap-dance?
Andrew Largeman: I would love to see you tap-dance.

Ibland behöver det inte vara så svårt.

oh, happy day

Har varit på jobbet första gången i dag, och just nu är "jobbet" en familj ute i Näset. Hur goa som helst allihop, tror jag kommer trivas jättebra. Ska hjälpa två grabbar på sju och nio år, nästan samma åldrar som mina kusiner. Kommer bli mysigt. Ska till kontoret på måndag tror jag, och antagligen kör jag igång redan på tisdag nästa vecka. Får se om det blir fler familjer eller skolor snart. Fanns en annan positiv detalj också, som jag var tvungen att sms:a Sofia om direkt. Tyvärr kan jag inte skriva det här. Lite osäker på vilka som läser.

Fick skjuts av pappa ut, så följde med till polisens och tränade lite. Och körde bil. Nu ska jag snart till Jonas på fest, och jag är så stolt över min present. Som pappa fick köpa ut åt mig. Hoppas du inte läser det här innan du öppnar presenten.

nej, det är inte jul än!

image112

Har varit på Liseberg i dag, vi ville se när alla ljusen tändes. Undra hur många kWh som går åt för att lysa upp parken? Jag vill nog inte veta. Även om det är onödigt måste jag erkänna att jag tycker det är fint. Jag har alltid älskat att vara ute på natten när alla ljus är tända. När jag var liten så var det bland det bästa jag visste. Något positivt med den här årstiden. Det har varit en mysig kväll, även om det är lite för tidigt för julsånger och hela köret. Dracks öl på Tyrolen gjordes det också, after work med britter och norrlänningar. Får komma tillbaks i december någon gång. Det är så lätt att tröttna på julen när hysterin sätts igång redan nu, det går ju knappt att åka in till stan när alla trängs som galningar i affärerna för att hitta julklappar.

I morgon är det första dagen på blivande jobbet, hoppas jag. Och sen blir det födelsedagsfest hos Jonas. Så nu blir det sängen för mig.

poliser och kladdkaka

I går gick jag upp tidigt som sjutton för att köra pappa (ja, jag körde!) till Polisens GPSSK. Kul att köra i trafik, och så övade vi lite på Kviberg. Jag sköt också luftpistol när vi kom fram, och imponerade på poliser. Det är inte varje dag man får göra det så jag passade på liksom. På kvällen kom Henke, trevligt som bara den. Vi bakade kladdkaka, men jag upptäckte att vi inte hade socker. Trots att jag frågat mamma innan, och trots att Henke hade frågat mig. Men burken var rätt tom, använder nästan aldrig socker eftersom jag brukar ha lite honung när jag dricker te. Henke hade bil och körde så vi slapp frysa. Kakan blev god och kladdig. Vi kollade på Ratatouille som var hur bra som helst, och så kollade vi på Pirates of the Caribbean: At World's End som inte alls var bra. Fin natt i alla fall, vi är dream team när det gäller att glo på film och flumma.

Upptäckte att jag har bråttom nu, ni får stå ut med hetsskrivandet.

got the job!

Det var väl allt jag ville skriva egentligen. Första dagen på lördag, det är väl mest som test. Men tror inte det ska vara några problem, och kommer ändå vara "signad" hos företaget. Nu är jag "pedagog". Åh, jag är glad.

Jag får gnälla lite i alla fall: varför strular alla mobiler? Eller så är det bara min som strular. Viktor kunde inte ringa eller sms:a, när pappa ringde i morse fick han bara "prata med sig själv" och det blir likadant nu när jag försöker ringa. Wille lyckades väcka mig i natt i alla fall, bus. Nu ska jag fixa mat och städa innan Henke kommer.

trainspotting

"The sweat wis lashing oafay Sick Boy; he wis trembling. Ah wis jist sitting thair, focusing oan the telly, tryin no tae notice the cunt. He wis bringing me doon. Ah tried to keep ma attention oan the Jean-Claude Van Damme video."

image110


Läser Trainspotting nu. Inte helt lätt att komma in i språket. Ser rätt kul ut när alla "I" blir "Ah", och "all" blir "aw", etcetera. Ska göra en ordlista med alla mina favoritord om jag lyckas ta mig igenom boken, bra att kunna om man vill lära sig deras slang liksom.

I dag har jag varit tråkig. Inte gjort så mycket alls, handlat och letat födelsedagspresent. Nu har jag träningsvärk i armarna efter att ha burit hem allt. Har precis hunnit ta ett bad innan dem stänger av värmen här, jag har förberett med stickad myströja och tofflor. Burr. Nu ska jag bädda ner mig i soffan och äta tv-middag, för jag hade visst glömt av att äta i dag. Det var därför jag var hungrig, news flash.

grattis, grattis!

Mina grabbar fyller år i dag. Ska fira Jonas på lördag, men får vänta med att fira Wille som fyller the big 20. Kom hit snart, va? Puss.

orange lifesavers

image109

Känner mig lite krasslig i dag, men det är nog bara vintertröttheten som börjar komma. En stor kopp (läs: balja) te, clementiner (som jag kan äta nu, även om det tar en faslig tid att pilla bort allt det vita) och Bali Balm hjälper lite i höstmörkret. Långa promenader och varma bad är också bra. Har haft lite hemmaspa, och fick ett ryck att måla naglarna mörklila. Annars har jag mest pysslat i rummet, lagat supergod soppa och fikat med Jonas. Kom precis hem från en sväng till biblioteket nu, så jag tänkte krypa upp i soffan med en ljudbok och en ny balja te. Embrace the vintertötthet.

rimfrost

Intervjun gick bra, kändes lite som att jag blev lovad någon form av anställning. Om inte nu så i början av nästa år, kan passa bra eftersom jag förhoppningsvis pluggar kvartsfart då. Det var ett trevligt ställe i alla fall, får se på torsdag om jag kan kalla mig pedagog snart. Det var fint men kallt när jag gick upp i morse, allt var täckt i ett tunt lager frost. Promenerade runt i stan en timme efter intervjun (note to self: skaffa varma tumvantar) och sörplade på en kaffe. När jag hade fryst tillräckligt länge åkte jag till IKEA med mamma, och köpte för en gångs skull inga värmeljus. Däremot blev det massa onödiga vaser och glasflaskor. Oh, the nesting instinct. Ska bara måla en av dörrarna i rummet och sätta upp lite grejer på väggarna innan jag kan känna mig helt färdig. Då får jag styra några bilder. Nu är jag dödstrött, kvällen spenderades i soffan med Viktor framför comedy night. Nattinatt.

bara för att pappa är söt

Skulle egentligen postat det här i går till fars dag, men gör det nu istället. Pappa får många konstiga infall, men ett av dem sötaste var när vi hade tagit oss upp till toppen av öknen i Skagen. När vi blickade ut över omgivningarna skrek pappa plötsligt "CHOCOLADE" så högt han kunde. Och förklarade sedan nöjt att det var hans frihetsrop.

image107

self-destructive

Jag har en sjuk ovana när jag sover. Brukar skada mig själv, undrar om det är någon undermedveten grej? I alla fall vaknade jag av att jag låg med armen som jag skadat böjd under mig. Det var likadant när min tragus piercing var nytagen. Kunde vakna av att jag drog i den eller verkligen gned den mot kudden. Tänker alltid att "det var väl dumt, så får jag inte göra"och vänder mig bara om.

Armen är bättre, men inte bra. Kan vara någon nerv eftersom jag har minst lika ont i handleden, som inte ens snuddade i golvet. Körde bil i alla fall, det var nog inte så smart. Många snäva svängar och jag var nära att köra in i en transformator eftersom jag fick fantomsmärta i armen. Annars gick det grymt bra. Tog det lugnt en stund efteråt i alla fall, pappa spelade gitarr för mig och så åt vi kakor som jag hade gått upp tidigare för att baka till fars dag. Hjälpte till att bära upp bord till Jonas nya lägenhet också, men jag var rätt usel hjälp. Hann ta en ganska lång promenad också, men den fick ett abrupt slut eftersom två enorma älgar hade bestämt sig för att blockera stigen hundra meter längre fram.

I morgon ska jag på intervju, men tror inte jag är tillräckligt kvalificerad. Det var företaget som kontaktade mig i alla fall. Wish me luck.

you make me smile

Jag och Thea har haft det mysigt i dag. Först var vi ute i solen, långpromenad och handlade. När vi kom hem lagade vi mat och bakade. Har lekt resten av dagen, pirat och tiger mest. När vi var trötta på att leka tittade vi på Micke och Molle och somnade. Jag vaknade när filmen var slut av att jag inte kunde andas. Det var Thea som hade krupit ihop och lagt sig på min bröstkorg. Hon lät lite som Olle.

image105

Fan vad jag ramlade illa förut, fem trappsteg. Tog emot mig med underarmen och höftbenet. När jag rör på armen nu så ilar smärtan från armbågen ända ut i handleden. Är nog inte så farligt, mest svullet, uppskrapat och blått. Tror inte det kommer gå så bra att övningsköra i morgon, går inte så bra att skriva med bara vänster hand heller.

amazing because it is

Lugn dag, är lite förkyld. Blev mycket The Almost på min playlist , mys. Jag lyssnar på många superkristna band utan att vara troende, men samtidigt känns hela USA rätt superkristet så det är väl ingen slump direkt. Tackade nej till ett vikariat på någon förskola drivet av en kyrka, det var nog lite dumt egentligen. Men jag stämde inte riktigt in på deras profil, vilket var väldigt viktigt att man gjorde, dem hade nog genomskådat mig ganska fort. Gillar The Almost i alla fall, och älskar alla paralleller i Brand News låtar. Rätt intressant ändå. Jag är nog mer agnostiker än ateist.

Hoppas jag är piggare i morgon, ska vara barnvakt och fota Thea. Tror det blir rätt slitigt, men lilltjejen är för söt. Sov konstigt i natt också, drömde om ambulanser. Men har myst lite med Olle, katten, nu på kvällen så blir nog inga mardrömmar igen. Han välte nästan omkull mig i dörröppningen. Sedan hade jag ett väldigt jobb med att få ut honom igen. Olle låter som en väldigt bullrig och rostig fabrik när han spinner. Jag smälter direkt. Men får mig att sakna Smirre också. Hoppas jag drömmer något sött nu.

image104

Smirre.

röda sten + lerum


image102


Jag och Viktor åkte ut till Röda Sten i går för att jag ville fota. Men det blev rätt misslyckat eftersom det blir mörkt så fort. Men hann få några hyfsade bilder innan havet åt upp solen. Jag hann nästan förfrysa händerna också, och mitt stativ ville inte alls vara med och leka. När jag skulle testa HDR kom en Stena båt och förstörde, då fick jag nog och vi drog bort mot Haga istället. Där åt vi en svinstor bulle, som Viktor så fint uttryckte det, och drack varm choklad. Mysigt när det är så kallt och mörkt.

image103

I dag hälsade jag och Sofia på i skolan, och alla skrattade åt vårt obemärkta besök under höstlovet. Men nu fick dem tillbaks dvd:n och Lars var stolt och glad över JM som alltid. Blir så glad av att se Lars springa runt och visa upp alla möjliga saker, fast han hela tiden påpekade att han "borde jobba istället". En kille med färgglada kläder svassade förbi i korridoren också, gjorde mitt bästa för att hålla mig för skratt i lärarrummet. Okej, nog med interna saker. Eller bara en till, i biblioteket hade dem ett Kråkan-gosedjur, saknar! I kväll peppar jag och Sofia tv-spel istället för icky Sticky, inget top floor i dag så vi sparar shake it, sh-shake it till en annan dag.

i'm on a roll

Har fått betalt för två av mina bilder, excited. Haft bilder publicerade innan, men aldrig så att någon har "köpt". Fick en t-shirt, en bok och ett presentkort för utställningen på biblioteket, men det räknas inte riktigt. I alla fall var det någon collagestudent som ville använda två av mina Brand New-bilder, tyckte den högra var den bästa livebilden som finns på Brand New. Jag kan inte hålla med, men skitkul ändå. Jag hade inte behövt ha några pengar. Men dem insisterade, och i dag hade pengarna kommit in på kontot. Inget major, men alla extrainkomster är bra. Får se om jag får någon bild på hur det ser ut när det är tryckt, artikeln var bra i alla fall. Får cash för att fota Thea på lördag också, så nu har jag lite prestationsångest. Men det är bara bra, det verkar bara vara då jag presterar något. Nu är jag pepp på att ta tag i hemsidan, och börja om. Tänkte öva lite på Viktor i morgon, men kommer väl förfrysa händerna om det snöar.

brandnew.

image101

just a fragment of a second

Jag kan inte släppa det. Vet inte hur länge jag har funderat över vad som hände, och om jag skulle få se honom igen. Men i fredags var han bara där, på andra sidan Kungsgatan. Hann bara se en skymt. Jag brukar kunna få den känslan, veta att det är rätt person utan att se egentligen. Jag frös till is och tankarna bara snurrade. Han såg inte mig, försökte kämpa sig förbi allt folk. Blicken fäst i marken och halsduken virad flera varv. Han var borta på två sekunder, ville springa efter men såg honom bara försvinna in i folkmassan igen. Jag stannade upp, folk gick in i mig, hjärtat slog och jag förstod inte riktigt varför. Nu efteråt kan jag inte sluta tänka på det. Är så arg på mig själv. Men samtidigt vet jag inte vad som hade hänt om jag gått fram och sagt något. Kanske hade han slingrat sig, eller blivit arg eller ledsen. Vill bara veta, ville bara säga hej. För en gångs skull vill jag bara kunna säga att jag saknar någon, och vad jag tänker och känner. Jag låser alltid mig själv, måste tänka igenom allt flera gånger. Och för det mesta inse vad jag borde gjort alldeles för sent. Jag hatar att jag inte kan vara spontan i vissa lägen, inte bara denna gången. Tror alltid att jag ska bli dissad. Jag är inte så läskig som ni kanske tror, ni som vet vem jag menar. Har bara väldigt lätt för att fästa mig vid personer, och svårt att ta när dem försvinner. Så tro inte massa konstiga saker nu.

image100


I dag har jag åkt spårvagn nästan två timmar. Det brukar vara mysigt, gillar att bara sitta och tänka. Men av någon anledning kände jag mig väldigt ensam och ledsen. Min man hade lagat Chili sin Carne i alla fall, och så lyssnade vi på Chase This Light. Jag ska se Jimmy Eat World i februari! Var inte riktigt samma sak när dem var förband 2005, nu kommer det bli så fint. Jag och Sofia fjortisskrek på Sticky när vi fick reda på det, längtar.

riding in vans with boys

Helgen har varit nostalgisk och glad. Jag och Tinna har pratat gamla minnen, och skrattat sjukt mycket. Drog runt i stan, myste med Ben and Jerry's och Riding In Vans With Boys, gay guys, bakade och snackade hela natten. Och massa, massa interna skämt. Hoppas att jag kan åka ner till Skåne snart, saknar redan skånskan och alla underbara människor.

I dag har jag kört bil, och det gick sjukt bra. Go me. Jag som alltid varit lite anti, inte tyckt att jag har haft något behov av körkort eftersom jag ändå föredrar kollektivtrafik. Men det är verkligen grymt roligt, körde både diesel, vanlig och automat. Jag är precis lika nördig som jag låter.

what am i supposed to do? not party?

image99

Sa ju att jag skulle sno en bild, vi är så snygga. Mest för att hela veckan har känts rätt party. Lekt med Sofia, och så har Tinna varit här. Dem tjejerna gör mig så glad! Just nu är jag tröttnöjd, blev inte mycket sömn efter Sticky och i går var jag och Tinna i säng vid fyratiden efter att ha skrattat hela natten. Vaknade rätt ofta, men sov tydligen sjukt hårt en stund eftersom jag inte vaknade av att min mobil höll på att dö. Så Tinna fick stänga av den eftersom den låter som ett helvete. Sjukt olikt mig, brukar vakna av ingenting. Men nu är jag tröttare än vad jag trodde, skriver mer i morgon. Ska bli skönt att däcka nu, godnattpusshej.

le sticky + fucked up

Shit, vad det spårade ur i går. Det är något speciellt med mig och Sofia i kombination med dansgolv (alternativt: drinkar). Dagen började bra med att vi skulle hälsa på i skolan för att krama Lars och lämna tillbaks en dvd. Det var väldigt tomt i våra redaktioner, och i lärarrummet, och i hela skolan. Konstigt tänkte vi, tills jag kom på att det är höstlov. Smarta vi är. Har verkligen släppt allt som har med skola att göra efter studenten. Vi glömde nog våra hjärnor i Lerum. Vi var ju inte så skarpa då, och med alkohol i blodomloppet på Sticky blev det kaos. Speciellt när man ska utnyttja en timme happy hour till max. Men vi var glada, växlade mellan dansgolvet och baren. "Fucked up on alcohol"-killen från förra gången var där, så allt var på topp. Försökte tvinga dit Cattis, men när hon väl kom var jag inte kapabel till att kolla min mobil. Förlåt! Hittade några andra bekanta ansikten från klassen i alla fall, kul. I dag är jag rätt sliten efter all dans, jag och Sofia dansade med allt och alla. Såg Oscar som var i stan stå och filosofera med en öl i handen innan vi skulle gå så hann snacka lite. Inte kul att sista bussen går 01:05. Det var inte roligt att ta sig hem i går alltså, ont i ben och slitna. Eller jo, kul var det, för vi garvade hela vägen eftersom vi var övertrötta. Fast för mig och Sofia var det rätt lagom tid att säga god natt till Sticky, annars hade vi nog aldrig kommit därifrån. Vi kommer aldrig lära oss och växa upp.

I dag var jag uppe vid nio, sliten och snygg som få. Snabbstädade mitt rum, hoppade in i duschen och nu har jag precis ätit lite. Ska in till stan och träffa Tinna som kommer hit från Malmö för att hälsa på. Jag blir nog pigg snabbt, i kväll blir det slumber party.

(Hetsskrev det här lite eftersom jag måste gå snart, inte speciellt sammanhängande eller så. Men då stämmer det rätt bra överrens med hur jag känner mig. Snor bilder från Sofia senare, puss.)

trafikskola och kinderägg

I dag har jag spenderat fyra timmar på trafikskolan i Gamlestan. Nu är jag rätt trött, men känner mig peppad till att börja köra. Grym pedagog också, jag skratta så jag fick ont i sidan men allt viktigt fastnade. Min pappa briljerade en hel del, nästan lite läskigt. Det var något test om uppfattning, läraren hade ritat upp massa streck på ett overhead-papper tidigare under dagen, inga staket utan helt enskilda streck, visade pappret i tre sekunder och bad oss gissa. Pappa svarade "32" stensäkert, och läraren blev helt paff, var tvungen att räkna strecken en gång till och konstaterade att det stämde. Sedan gjorde pappa om samma sak fast med 21 och 16 streck. Kanske en ny superkraft som i Heroes. Eller så är det en del pokerspelande som satt sina spår.

image95


Blev rätt nostalgisk av att gå runt i Gamlestan. Åker förbi där rätt ofta, men har aldrig gått runt i mina gamla kvarter. Vi var och tittade på porten och pratade gamla minnen. Hälsade på pappas jobb också. Det märks att jag brås på honom. Jag och Sofia inredde redaktionerna i skolan med Kinderäggs-leksaker. Samma sak hade pappa gjort på jobbet, och ritat Fred Flinta-teckningar och samlat julbockar. Han är så söt min far. Jobbarkompisarna också. I morgon (eller i dag, jag borde sova) ska jag till Lerum och hälsa på, finns många godingar där också.


RSS 2.0