best friends means friends forever


Okej, Sofia. Jag hoppas verkligen att du bjuder på den här också, annars får du göra vad du vill med mig. Promise! Om jag hade sagt något innan hade det inte blivit en överraskning (läs: chock). Jag hatar att se och höra mig själv, men vi var ändå rätt små och söta. Kanske ska förklara lite för alla andra också. Vi sjunger (med Wallace & Gromit-melodi) om Tom DeLonge utanför Wembley Arena i väntan på blink-182. Det var helt underbart, och overkligt. Jag brukar drömma mig tillbaks till den dagen. Och ibland saknar jag det mer än något annat. Allt var så enkelt då, vi kunde skratta i en timme åt müsli, tror jag det var? Ingenting var speciellt skrämmande heller, vi hade vår trygga bubbla. Nu går jag runt och oroar mig över det mesta. Eller, det stämmer inte alls! Egentligen är jag så glad att jag skiter i det mesta. Men känslan av att jag borde oroa mig är rätt jobbig.

Men jag ska skjuta upp allt annat ett tag till, för snart åker jag och Sofia till England igen för att se vår man Dallas Green. Och en sak är säker, det kommer bli alldeles underbart och barnsligt det också! Jag är så glad över att vi aldrig riktigt kommer växa upp. Bäjbi, aj löv jo. I kväll blir det Sticky, shake it, shake it! Sms från Sofia nyss: "Maha, jag har jobbat hela dagen på Bäckebol och det enda jag har tänkt på är att dansa med dig. Visst är jag romantisk."

varberg och mys

image207

Jag orkar verkligen inte bilddagboka just nu, förstår inte hur jag kunde uppdatera varje dag i början. Det blev ett fult litet kollage här så länge. Skrev aldrig vad jag gjorde på spat. Det var rätt awkward att bli inpackad naken i ungersk lera till exempel. Men det var mysigt att ligga i värmefilten efteråt och lyssna på Enya-aktig musik. Annars badade jag mest, turkiskt hammam och ångbastu var favoriten. Och så åt jag jättegod frukost, fast vet inte om det är så nyttigt med alger i både juicen, brödet och yoghurten. På kvällarna tvingade jag mig igenom trerätters, jag har lite restaurangskräck, och alldeles för många glas vin. Men det var fint, speciellt att promenera längs stranden. Mamma var nöjd med sin 50årsdag. Men ge mig sommar nu, pretty please?

I dag har jag bara gjort vuxna och tråkiga grejer. Optikern, banken, tvättat, betalat räkningar och skrivit nytt CV. Fick en fin start på dagen i alla fall, slog Christian i Mario Tennis och gårdagen var mysig som bara den.

narnia

image203

Det har snöat sjukt mycket i dag. Är det likadant i Skåne och Stockholm? Jag tycker det är rätt mysigt, jag älskar när alla träd är täckta av snö. Men jag kommer sakna tygskor och hade hoppats på vår innan England. När Sofia skulle gå för någon timme sedan såg skogen ut som Narnia, undrar om hon stötte på Tumnus eller någon av bävrarna på hemvägen ... Jag har saknat min babe, och vi har skrattat galet mycket i kväll. Jag stod för dagens citat: "den var var bara helt plain, svart, black!" Lite övertydlig och lite väl mycket svengelska, kanske.

image204

image205

NOTE TO SELF: Rapportera in arbetstimmar i dag, senast!

honey, i'm home

Jag trodde man skulle känna sig pigg och utvilad efter en helg på spa. Men jag hade fel, I'm such a mess! Klockan är inte ens 22 och jag är redo att däcka trots att jag sluppit vin i kväll. Fast det har varit härligt, såklart, att bli inpackad, masserad och ompysslad. Och visst känns huden bättre och axlarna mindre stela. Önskar att ryggen skulle sluta bränna bara så jag kan krypa ner i sängen. Har ingen lust att sova ensam heller, vilka problem jag har. Lite bortskämd, någon? Natti

"i'm just so happy."

Bakade Brownies och spelade Nintendo 64 med Christian i går. Mitt kära tv-spel bor där någon vecka nu, och jag skäms lite när jag skriver att jag fick rejält med spö i Mario Tennis. Här har jag gått runt och trott att jag är the awesomest och så får jag stryk av en nybörjare. Men jag är fortfarande bäst på Kart, sådetså. Och jag sover bra nu, kan bero på att det är så mysigt med hans varma andedräkt i min nacke.

I dag har jag gått runt på stan och letat presenter till mamma, och det gick rätt bra även om jag inte hade någon plan. Fast jag hade behövt ha med Sofia som mentalt stöd. Nu packar jag ned kläder inför helgen, klänning och klackskor. Hjälp? Åker till Varberg på spa med mamma. Kommer bli soft att bada bubbelpool och bli inpackad i lera. Men jag längtar efter nästa vecka också, förhoppningsvis ska jag och Sofia shake'a ass. Och så blir det skräckfilmsmarathon med Henke snart. Och, och, och ... inte långt kvar till England och Dallas nu. I'm just so happy.

Ha en fin påsk, puss.

PS: måste köpa biljetter till Millen, kom ihåg det nu va.

lala

Helgen var den slappaste, och mysigaste, på länge. Det behövde jag. Bodde mer eller mindre i sängen från lördag kväll till söndag eftermiddag. Fick frukost på sängen och så tittade vi på Happy Feet. Hur bra som helst. Han är så söt. Gick upp upp vid fyra någon gång, och drog mig hemåt. Då höll solen på att gå ner och jag stötte på den här söta katten. Den var ullig, bullig och jättesöt. Saknade ett bakben men skuttade ändå i sicksack mellan mina ben.

image202

Vaknade och var pigg vid halv nio i dag. Det krävs att jag fuckar till dygnsrytmen helt för att det ska hända, makes sense. Trodde att jag blivit blind när jag gick ut i köket eftersom allt var vitt, men det var bara snön. Jag gjorde kidsen sällskap och kastade lite snöbollar. Men nu räcker det, jag vill ha vår! Åkte till stan med mamma efter det, lovade att köpa något fint att ha på mig till hennes 50årsdag. Kom hem med ett linne och en vårjacka, som är förvånansvärt lik min vinterjacka, istället. Bra jobbat, verkligen. Nästan lika bra som tanterna i What Not to Wear som kommer tillbaks med hawaiiskjortor med psykedeliska elefanter på. M'kay.

hostel

När halva Sverige tittar på Melodifestivalen (uttalas med Mark Levengood-dialekt) ska jag plåga mig igenom Hostel 2 en gång till. Känns nästan lite hemskt att säga det, men jag föredrar faktiskt Hostel. Även om jag gillar Luuk och Gustavsson, sen kan jag sätta en femma på att Perelli vinner. Kommer ha trevligt sällskap i alla fall, nu drar jag till Lindholmen.

källarhäng

Jag borde verkligen sova nu. Henke gick hem lite innan tre och jag är fortfarande jättepigg. Vi tittade på Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, härligt namn att stava rätt mitt i natten, här posar jag framför affischen. Jag hade glömt av hur söt den är, miljöerna och Carrey's utklädnader är underbara! Efter det snackade vi skit i fem timmar, oavbrutet. Vi skulle nog kunna prata hur länge som helst, men det är bara för att jag har sjukt kul med honom. Eller så älskar vi att höra våra egna röster, men jag tror på det första alternativet.

insomnia part 2

image200

Det var ju det här med sysselsättningar när man inte kan sova. I natt satte jag in foton i mitt fina album. I dag har jag ont i handlederna och nacken efter att ha suttit och pillat med klisterlappar i några timmar, men jag tycker att det blev ganska tjusigt ändå. Jag älskar gamla fotografier, vissa kommer från 1920-talet. Jag har nästan ingen släkt kvar på mammas sida, men det är kul att sitta och fantisera om hur människorna på bilderna var. De hade säkert tänkt "åh nej, inte den fula passbilden!" om de vetat vad jag sätter in i album.

Nu tycker jag att klockan ska bli halv åtta så Henke kommer hit, källarhäng is the shit. Och så längtar jag till Lördag. Jag känner mig fjantig, men det är okej att vara det ibland. "Vadå ibland?" vet jag att några tänker nu, haha. Shut up, puss.

pangkakor

image198

I dag har jag och Isak jobbat med bokstaven 'd' hela eftermiddagen. Storebrorsan var lite sjuk så vi tittade på Scooby Doo också och han somnade jättesött. Efter det lagade jag pangkakor, som Isak så fint hade skrivit i boken Mina tankar. Jättefin idé, de får en fråga varje dag som: "Vad är godast i bamba?" eller "Varför blir dagarna ljusare och längre?" Finns en hel del roliga svar kan jag säga.

image199

Helgen då. I fredags var jag hos Christian, det var mysigt med tacos och bra filmer. Jag var mindre pigg på att åka till Falkenberg dagen efter. Hade inte hunnit somna och var tvungen att åka från Lindholmen vid sju. Var framme i Falkenberg hos Björn vid nio och en timme efter det gick jag på mitt 24 timmars skift. Piggelin. Men det gick fint. Vi lagade god mat och snackade skit, om tjejer och sex mest. Så grabbigt. Mindre grabbigt att sjunga Boyzone och Backstreet Boys mitt i natten. Myste med katterna gjorde jag också. Jag tror jag är lite kär i Maja, hon är så gosig. Sov nästan ingenting den natten heller, men jag jobbade ju faktiskt. Slumrade till en halvtimme tror jag, men vaknade av att Maja låg över min hals (nästan som Theodor, Henke!) och tuggade på mitt halsband. Åkte hem vid ett på söndagen och hamnade bredvid en skum tjej på tåget som tyckte jag luktade gott och undrade vad jag använde för läppglans. Jessica Simpson-effekten kallas det, haha.

...

Helgen har varit riktigt mysig, men tröttsam. Och jag är glad. Skriver mer om det när jag är piggare.

Har varit med Sofia hela dagen. Vi har bokat hotell i Brighton och Portsmouth. Snart tre veckor kvar och det börjar äntligen kännas verkligt. Jag lyssnar på Bring Me Your Love och ryser lite. Det kommer bli underbart, kusten och Dallas. Kvällen spenderade vi med tv-spel och klarade av Zelda Majora's Mask. Vi är så nördiga och lever oss in. Vi är Link. Men det är fint. Sofia gick hem för en timme sedan och jag borde verkligen sova nu, jobb i morgon. Natti

i think i like today

image197

Det är alltså att leka med den här sötsaken som jag kallar för jobb. Och storebrorsan. Titta vilken koncentration, men tungan rätt i mun har han inte. Jättehärlig dag, har varit ute i solen mest. Men det borde vara förbjudet att ha ont i huvudet när det är så fint väder.

Helgen blir fin. Christian i morgon, och resten av helgen är jag i Falkenberg och jobbar. Hänger med Björn och myser med katterna med andra ord. Sweet.

fotografier och minnen

När jag inte kan sova om nätterna tittar jag igenom gamla diabilder. Jag har inte sett så många fotografier från när jag var liten eftersom allt är sparat på dia. Man tar ju inte fram pärlduken och projektorn i dag som när pappa var liten, så istället har vi hundratals bilder som ligger och skräpar i boxar. Men nu sitter jag alltså och tittar i sängen. Och minns. Det finns så mycket jag har glömt. Att jag brukade bada i flera timmar till exempel, det var det bästa jag visste. Gärna bubbelbad med Turtles, som på den här bilden.

Men jag minns att jag kände hatkärlek till vattnet. Jag har varit nära att drunkna en gång. Bilden under är tagen när vi kommit på färjan igen och jag nästan hunnit torka, efter att ha räddats ur vattnet. Att fastna på bottnen är inget man glömmer bara sådär. Men jag gillar bilden i alla fall och olyckan fick mig inte att sluta älska havet. Jag har lust att fota lite med pappas gamla analoga kamera, han har tagit jättemånga fina bilder med den.

image196

sunshine

Lite lustigt vad solen kan göra med oss svenskar. Såg tre stycken som missade sin hållplats på spårvagnen i dag. De solade genom fönsterrutan och dagdrömde. Det gjorde jag också, och log hela vägen till Frölunda.

Åh, vad jag har saknat smågrabbarna. Det insåg jag först när Isak kom springande. Han har pratat konstant hela dagen, för det fanns så mycket som han inte hade berättat för mig. Och när Jacob kom hem började han också. Eftersom jag missat när han uppträdde som Michael Jackson i skolan fixade han en föreställning för bara mig och Isak, med moon walk och allt. Utan rökmaskin, men minst lika coolt. För söt. Kramat på Bamse har jag gjort också. Och räknat matte en timme, jag fick faktiskt anstränga mig lite.


best of friends

therése säger: åh, jag har tråkigt. entertain me!

En halvtimme senare är Henke här med godis och cola, killen hela dagen liksom. Vi såg Bee Movie som var riktigt söt och rätt rolig, fast det är Seinfeld som har gjort den. Testade lite olika frisyrer och snackade skit, bra kväll helt enkelt. Nu borde jag sova, ska upp tidigt för att övningsköra och jobba efter det. Men jag har saknat mina grabbar!

movie weekend

I torsdags åkte jag och Sofia in till Gamle Port för att se Dead by April med Cattis. Det var rätt tomt, men trevligt. Och bandet var bra. Först när jag och Sofia skulle hem upptäckte vi hur lättpåverkade vi egentligen är. Men det gjorde kylan och promenaden lite roligare, bortsett från att vi fick stå ut med två Skövde-bor ett tag. "Men vi ska inte hem, vi ska sova hos er! Vad sägs om ett torsdagsskott? Det är så skönt!" Losers, gissa om vi rymde ifrån dem fort. I Partille blev det kundvagns-race och skrattattacker.

image195

I fredags var Henke här, vi tittade på Alvin and the Chipmunks som var hur söt som helst. Jag vill ha en liten jordekorre! Helst en animerad. Jason Lee, från My Name Is Earl, är också bra söt. Efter filmen peppade vi Millencolin. Kommer bli grymt att se de på hemmaplan i Örebro.

På lördagen blev det ännu mer film hos Christian. Science of Sleep, som jag inte alls fattade grejen med. Men kulisserna var söta i alla fall. Black Sheep var bara sjuk, men vad hade man väntat sig när man ser en film med mördarfår. Lost in Translation var däremot riktigt söt, måste nästan se den igen. Och hela kvällen var väldigt mysig. Mindre kul att åka med sista nattåget hem, det stank hamburgare i alla vagnar.

Och i dag blev det Sweeney Todd på bio med Sofia och Bokis. Den var galet bra, massa blod och Deppan såklart. Bonham Carter är inte att leka med heller. Och jag gillade att det var en musikal, de sjunger riktigt bra. Snyggt filmat och miljöerna var underbara. Tim Burton is the man, helt enkelt. Se den! Om du inte lider av blodskräck.

RSS 2.0