ljusterapi


Ja, det kanske hjälper. Jag vet inte. Det är skönt att inte vakna med ett ryck varje morgon. Fast nu brukar jag vakna långt innan klockan ringer, vid femsnåret ungefär. Undrar om A's teori stämmer. I alla fall, tror det hjälper lite mot vinterdeppen. I alla fall fågelkvittret.

Vet inte riktigt hur tentan gick. 50/50 att det lyckas tror jag. Blev tvungen att gissa på två frågor, jag hade pluggat mest på fel grejer. Så kan det gå. Jag verkar ha gissat rätt bra i alla fall, så jag får hoppas. I dag har jag varit sjukt hurtig. Jag måste vara sjuk. Ställde klockan, eller lampan, på åtta för att sätta på första tvättmaskinen. Sen har jag städat, diskat och grejat. Och, jag har tagit tag i kursen i Digital bildbehandling! Tänkte hoppa av först för att den var så tråkig, men jag ger det en chans. Alldeles för lätt är det i alla fall, så borde inte vara så svårt. Nu ska jag snart i väg till sjukhuset, och sen hem till Christian. Så himla skönt med helg.

ps:

För att inte låta för gnällig och uppgiven. Det finns visst saker jag ser fram emot, att få tentan överstökad. Och helgen som kommer bli så mysig. Dessutom har jag världens sötaste vänner, tack!

inställt ...

Millencolin-spelningen i Göteborg är inställd! Jag som har peppat sen augusti. Fan vad drygt. Det var det enda jag verkligen såg fram emot mellan tentorna. Allt jag ville var ju att skutta runt med Sofia, Henke och de andra. Okej, jag har sett Millen sex gånger men det är liksom mer än själva spelningen. Det finns inget som går upp emot stämningen på deras spelningar. Speciellt inte om man har varit med så länge som vi, går inte att förklara. Jag har tröstat mig med att det inte var så långt kvar när allt har känts så jävligt, och nu är det plötsligt inställt. Så gör man inte. Över halva turnén är inställd eftersom "biljettförsäljningen inte motsvarade förväntningarna". Men kan de inte flytta till en mindre lokal bara? Millenfans är ju alltid ute i sista minuten, det är väl ingen nyhet. Jag hoppas att det är ett skämt, men det står på MySpace och hemsidan so I'm guessing not ...

I morgon är det tenta och jag är rätt säker på att jag inte kommer bli godkänd. Har inte ens läst hälften av det man borde. Men jag har varit tvungen att prioritera annat. Och har verkligen inte kunnat tänka på att plugga. Finns saker som är viktigare, som att vara på sjukhuset. Life's too short. Kan alltid göra omtentan.

not now

Dagen började inte så bra, min faster ringde från sjukhuset en kvart efter att jag vaknat. Jag hade nästan slutat tänka på det, eftersom det var tillräckligt med andra grejer som var jobbiga. Var väl naiv och hoppades att det skulle bli bra. Nu kan jag inte göra så mycket annat än att hålla tummarna. Sen var Christian tvungen att åka till jobbet och jag stod och väntade på en buss som inte ville komma. Snö och minusgrader. Har försökt att läsa i dag, men kan inte koncentrera mig. Tänker bara på annat hela tiden. I helgen var det soligt i alla fall (ursäkta mobilkvalitén):


what to do?

Jag är så jävla arg och ledsen just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Fattar inte hur jag ska kunna plugga när jag är på väg att börja lipa hela tiden. Kommer ju bli omtenta. Ångest.

det snöar!

Det var allt jag orkade skriva i dag, är helt slut. Nästan allt dårå.

gigs and tours

Vet inte om nån har lagt märke till det, men jag har fixat lite kategorier här. Mest för att jag själv aldrig hittar nåt om jag letar. Så jag pimpade till det lite med bilder och så. På gigs and tours ligger alla spelningar jag har skrivit om, gillar att vara nostalgisk och drömma mig tillbaks. Så där brukar jag sitta och dregla. Om jag orkar någon gång ska jag uppdatera med äldre spelningar, glömmer ju bort alla jag har varit på annars. Använder inte LiveJournal längre, och har blivit kass på att bilddagboka. Så då måste jag ju ha det här. 

På tal om spelningar, blink-182 pratar med varandra igen! Läste det alldeles nyss på Marks blogg. Han publicerade inlägget på dagen fem år senare sen släppet av blink-182 skivan. Och jag kunde inte låta bli att bli alldeles lipig och sentimental. Kommer ju alltid vara ett litet blink kid innerst inne. Vet inte om man vågar hoppas på en reunion, men det känns bra att veta att de har träffats. Efter flygkraschen och allt. Och att de börjar bli vänner igen. Jag menar, fyra år utan att ha pratat med varandra. Det är helt sjukt. Jag känner mig gammal. Tänk att det var så längesen jag och Sofia såg blink live. Åh, älskade blink. Och rest in peace lil' Chris, kommer aldrig glömma hur han sprang ut och viftade med blinkflaggan på Wembley Arena.

Funeral For A Friend

Brew House, 13 november 2008

Spelningen på Brew House var mycket bättre än den i Stockholm. Mindre lokal (läs: fick inte plats med lika många emokids), och billigare i baren. Okej, inte bara därför. Det var mer drag på FFAF helt enkelt. Märktes att de hade roligt och ville vara där, speciellt Mr. Davies. Han var fullglad och skämtade hela tiden. Förra turnén mådde han ju dåligt och ville vara hemma istället, blir såklart inte lika roliga spelningar då. Och så var det bättre setlist, även om jag gärna hade hört fler låtar från förra skivan. Men jag var helt klart nöjd.


Jag och Sofia kände oss rätt gamla, även om vår mentala ålder är låg. Därför drog vi till baren direkt, där vi fick i oss rätt många cider. Precis innan Funeral skulle gå på scen såg vi att de hade Jäger. Vi hade nästan inga cash kvar, och de tog inte kort. Men killarna i baren fyllde upp så det rann över ändå. Det skulle de nog inte ha gjort. Har en känsla av att jag var en jobbig jävel. Men roligt hade vi. Vinglade runt och fnissade. Tror det var några skäggiga dudes från Alexisspelningen där, de tog kort på oss i alla fall. Eller rättare sagt, tog kort på mig med och en skäggig dude i smyg. Och sen på mig och Sofia. Ah, vad snygg man måste ha varit. Hazy eyes.

Union Square var väldigt bland, så hörde inte så mycket av det. För mesigt. Cancer Bats däremot var det mer drag i, I like. Fast våra andra "Canadian fucking darlings" var ju inte där. Jag har sån Alexisabstinens att det är helt sjukt. Cancer Bats har ju varit förband båda gångerna, så jag hoppades lite i smyg att de skulle gå på scen.

Men FFAF var ju inte helt fel heller. Jag och Sofia var pepp som bara den. Och setlisten som sagt: History, Escape Artists Never Die, Streetcar, Roses For The Dead, Juneau etc.

"You're all singing along reallyreally well, so why not? This is a song called History!" snacka om att jag och Sofia blev galna, hade väntat på den hela tiden. Speciellt Sofia som stod och viskade "History" varannan låt. Into Oblivion uppskattades också. Vi dansade och sjöng hela spelningen, good time. Och skrattade åt Matt som verkade hoppas att Timbaland skulle vara där.

Nu peppar jag Millencolin. Då kommer Henke vara där också. Och Fraz och Sebbe. Jag är sugen på shot race, men känns sådär att jag har salstenta två dagar efter. Men it's on. Kommer bli grymt.

PS: har nog aldrig lyckats ta så suddiga och fula bilder under en spelning, så tänker inte ens försöka göra något fint med dem. Här finns lite fina videos i alla fall, som jag inte har filmat. Däremot ser jag mig själv, uh.

constant knot

Lördagskvällen spenderades hemma hos Jonas med rödvin och en massa spel. Needless to say kickade jag ass. Mysig kväll, och Robin var överlycklig när han fick vara med att öppna paket. Fick skjuts av Lena som inte druckit något vin till Avenyn och Christian igen. Gårdagen var inte lika rolig, hade jätteont lite överallt. Sådär att man nästan glömmer av att andas och får kramp i musklerna. Men Chrisitan var söt som sprang ut och hyrde film och fixade mat. Sen klappade han mig på pannan hela eftermiddagen. När jag mådde bättre igen promenerade vi runt i Vasa och till Linné. Jag har världens bästa pojkvän.

I dag har jag försökt plugga lite, men det har inte gått något vidare. Och nu råkar jag ha ett nytt Grey's-avsnitt att titta på, whops. Fast tycker inte det är lika bra längre (men det betyder inte att jag har slutat vara besatt). Annars har Dallas röst gjort mig sällskap hela dagen.

eye love it


Ack, vad fyndig jag försökte vara där. Färgglatt är det i alla fall! Fast jag är inte så bright and shiny så det stör i dag. Klockan ringde alldeles för tidigt och jag var småbakis. Note to self: jag och Sofia ska nog hålla oss borta från Jäger i fortsättningen, i alla fall inte bli kompis med de i baren. Men spelningen var riktigt grym, Cancer Bats och Funeral For A Friend. Bortsett från att jag inte kunde gå riktigt rakt. Men skriver mer om spelningen senare, nu är jag för seg.

Ska i väg till Avenyn och ha slappkväll med Chrisitan om ett tag. Sweet med helg! 

juneau


I går var en bra dag. Först redovisning som visade sig vara riktigt slapp, och sen intressant föreläsning. Det tar sig. Efter skolan fikade jag med Christian. Vi fick varmchoklad sweetness overload. Overkill, men mysigt. Sen träffade jag Henke, och vi hamnade på ett annat fik. Lite vettig mat måste man ju äta. Perfekt bioväder var det också, ösregn och blåsigt. Vi såg Saw V. Jag har bara sett ettan och lite av de andra filmerna. Men jag fattade det mesta efter ett tag, och jag tyckte faktiskt den var bra. För att vara en halvgore'ig skräckfilm. Den var inte så äcklig som jag trodde att den skulle vara, men vissa scener kom min "gömma-sig-bakom-kudde"-reflex fram. Och då har vi ändå sett det mesta.

Nu borde jag verkligen börja läsa kurslitteraturen ordentligt, men blir sådär med det. Ska se Funeral For A Friend i kväll! Mycket roligare. Har bara lyssnat igenom nya skivan någon gång, den fastnade inte direkt. Men har peppat gamla låtar och Stockholmsspelningen var bra, så jag har rätt höga förväntningar ändå. Sjukt kul med spelning, har ju inte vart på nån sen Millen i Malmö. Hoppas Brew House har bar, någon som vet?

nangijala

Åh, har precis lyssnat på en så mysig EP med det namnet (bara det är ju mysigt, Skorpan liksom). Perfekt att somna till. Lyssna på första låten här! Det är något med Jeniferever, Logh och Brand New som får mig att vilja göra film. Eller bara något kreativt överhuvudtaget, vill börja fota igen. Vet inte när jag ska hinna bara. Har varit riktigt tråkiga föreläsningar, en tjej sov genom första halvan i går. Och jag förstår henne, snarkvarning som bara den. Har ingen som helst självdisciplin när det gäller att läsa heller. Undrar hur det här ska gå. På något sätt lyckades jag få VG på andra hemtentan. Men att läsa igenom flera, flera hundra sidor är verkligen inte min grej.


I dag har jag shoppat julklappar i regnet istället, i år ska jag inte stressa med det för sent. Kommer ju ha tentor och annan skit att tänka på. Har skrivit upp en fin lista med vad jag ska köpa till alla. Skulle vilja göra den mycket längre bara, men min budget är riktigt kass just nu. Jag hade sett fram emot att åka till Stockholm en weekend, men det går bara inte ihop. Har roliga grejer att se fram emot den här veckan i alla fall, så jag ska inte deppa för det. 

meet me in montauk

I helgen har jag shoppat, två klänningar (!) bland annat. Och jag får ha linser igen, all good med andra ord. I dag har jag tittat på serier med Christian. Och så bakade vi hallonmuffins, som blev en blandning mellan muffins och scones. Men gott var det! Och så har jag varit hos pappa, han fick också muffins och en bok om John Lennon. Sen tittade vi på film, The Three Burials of Melquiades Estrada som var rätt bra, och rätt hemsk. Robin låg och sov i mitt knä hela filmen. Han går helt efter dagsljuset, så fort det blir mörkt vill han bara ligga och mysa. Han är ju fortfarade en liten valp. En knasig sådan, som älskar vindruvor och lyckades sno en ur handen på mig.

Nu har jag varit lite uttråkad och lekt i Photoshop. Som ni kanske ser på bilden längst ner till vänster. Kommer säkert störa mig på den snart och ta bort den, men jag ville ha något fint att titta på. Och det finns ingen finare film. Kanske borde använda egna bilder, men jag orkar ju aldrig fota seriöst längre.

rainy days


Inte så roligt väder att se fram emot direkt, och det var ruskigt kallt ute i dag. Hade tråkigaste föreläsningen hittills, ekonomi och S-kurvor är inte min grej. Om de inte är i Photoshop. Men jag och Sofia tog en sväng på stan efter, och som vanligt kom jag inte hem tomhänt. Jag har pimpat min Mac lite, bytt ut vissa mappar mot ikoner. Jag är så sjukt nöjd med min iMac, får väl skriva lite om det senare. Många som har frågat och så. Jag skulle aldrig gå tillbaks till PC i alla fall, huu. I helgen vill jag bara titta på serier och mysa! På väg att bli förkyld, har konstant huvudvärk och fryser hela tiden.

sushi


Åt världens godaste sushi i helgen, så var tvungen att lägga upp en bild. Som ni kanske ser är jag numera sell out-vegetarian. Började äta fisk i slutet av sommaren någon gång. Det var väl mest för mitt kassa immunförsvar. Ska tydligen vara inflammationshämmande och sådär. Men läst massa artiklar som säger motsatsen. Anyway, jag har aldrig haft något emot fisk med samma sätt som annat kött. Så det var ingen big deal egentligen, kändes konstigt i början bara. Nu älskar jag sushi, så funderar inte på att gå tillbaks än. På Chopstix, i Vasastan, köpte jag och Christian sushin i alla fall. Yum. 

Har inte fått gjort så mycket vettigt i dag, mest glott på serier och sånt som jag inte hinner annars. Läst lite i boken. Nu ska jag försöka att inte titta på ett till avsnitt av Grey's. Måste upp halv sex i morgon, zzz. Fast jag slutar tio så det är rätt soft ändå. Sen är det helg, sweet!

with sore eyes

Men åh, vilken crappy dag. Precis när jag blivit positiv och allt. Hade planerat in att hinna med så mycket som möjligt i dag när jag är "ledig" och ändå är i stan. Men det blev inte så mycket av det. Hann klippa luggen och gå till optikern. Men det gick mindre bra. Min hornhinna var skadad på något sätt, fick i alla fall bort det som var på. Nu gör det såklart ont, fast jag inte känt av det tidigare alls. Vet inte om jag borde söka upp ögonläkare direkt, orkar inte. Min optiker sa att jag fick avgöra, om det blev värre eller så. Kanske tar det i morgon.

Nu ska jag kolla Obamas vinnartal, för jag orkade inte valvaka den här gången. Sist blev jag så jäkla förbannad när Kerry inte vann. Och sen ska jag försöka läsa något kapitel i Massmedie-boken. Mest väntar jag på att Chrisian kommer hem, vi ska kolla på Peter Pan! Det är precis på min nivå i dag.

update: not-so-emo-anymore

Nej, jag har inte grävt ner mig i ett litet svart hål än. Dagen kändes faktiskt riktigt bra. Började med en mocha latte och perfekt timing till spårvagnen. Och föreläsningen var faktiskt rolig. Trodde aldrig jag skulle orka lyssna i tre timmar, men press är intressant. Och jag fick Lars-vibbar av föreläsaren. När vi slutat åt jag och Sofia jättegoda mackor och kikade runt i affärer. Kunde såklart inte låta bli att shoppa lite, men det fick bli budgetanpassat. Och jag hittade jättesöta vantar och en mössa. Det blir nog morgondagens mission. Hämtade nycklar på Christians jobb också. Vi lånar lägenheten vid Avenyn nu. Jag har gosat ner mig i sängen, vinter ute ju. Tror jag ska ta en liten power nap tills Christian slutar, sov inte mycket mer än två timmar i natt. Sen ska vi ut och köpa sushi, mums. Kanske borde läsa lite om medier, men bara kanske. Har två mycket sällsynta föreläsningsfria-dagar den här veckan, det får bli då. Zzz, natti!

PS: Det där med positiva tankar funkar. Tror jag ska prova det lite oftare. Skolan känns redan bättre, saknar några i klassen bara.

sova

... borde jag verkligen göra nu. Men min hjärna är på högvarv, även fast jag försökt somna i några timmar. Så nu ska jag ut en stund och försöka rensa tankarna. Hoppas att jag lyckas somna innan klockan ringer.

emo is back


Varning för gnäll! Jag tyckte att första kursen hade högt tempo, men den var tydligen rena drömmen. Får ångest bara jag tänker på resten av terminen. Två stora salstentor, föreläsningar, individuella uppgifter, och grupparbeten. Dessutom har vi nästan ingen direkt utsatt tid för att jobba med uppgifterna eller att plugga. Ungefär sju utspridda dagar "ledigt". Vi ska alltså hinna göra det mesta när man kommer hem efter föreläsningarna. Jag kommer med andra ord inte ha något liv alls den här terminen. Och under "jullovet" ska vi göra slutexaminationen. Someone just shoot me. De andra i klassen som pluggat innan säger att de aldrig varit med om en så jobbig kurs. Och de har ändå pluggat statsvetenskap, juridik, ekonomi och andra krångliga saker som jag inte förstår mig på. Det här borde inte vara nybörjarnivå. Blev inte lugnare av att höra att flera i den tidigare klassen fortfarande hade kvar omtentor. Jag får helt enkelt försöka uthärda. Fortsättningskurserna ska tydligen vara bättre. Jag ska försöka att inte vara så emo, och bli positiv istället. Gnälla av mig och ta nya tag. Om inte annat för min omgivnings skull. Vi är ju faktiskt grymma! Och det är intressanta ämnen. Bara salstentorna blir avklarade tror jag resten blir awesome.

Efter föreläsningarna i dag köpte jag den nya kurslitteraturen, var inte så pepp att bränna hundralappar på det. Men det framgick väl innan. Kunde bara köpa en bok av tjejen på MKV eftersom medieböcker uppdateras så ofta. Så nu är jag inte bara gnällig uan väldigt fattig också. Fikade med Markus efteråt och konstaterade att jag inte kommer hinna jobba så mycket den här terminen. Får söka varannan-helg-jobb till våren istället. Nu har jag precis badat en timme, somnade nästan i badet och känner mig helt bedövad. Fast det är rätt skönt, dämpar ångesten lite. Well, får se om jag orkar läsa nästan 200 sidor nu. I'm guessing not.

PS: var tvungen att gnälla av mig, sorry. Önskar att jag kunde säga att jag överdrev.

strawberry daiquiri

Helgen var bra, slapp och mysig. Kände att jag behövde det efter att ha stressat som en dåre det senaste. I fredags drack jag och Sofia världens godaste Strawberry Daiquiri på klassens after work. Vit choklad på toppen och mycket lime i, helt klart värd en hundralapp. Fast annars var det inte så mycket drag, så vi planerade att gå ut och dansa snart istället. Resten av helgen har jag varit på Avenyn med Christian. Lyckades inte få tag i någon pumpa och jag hade glömt köpa fangs, så det blev inte så mycket Halloween-firande. Men vi lyxade till det ändå.


Jag måste ha varit helt borta i tankar när jag satt på spårvagnen hem i kväll. Glömde att hoppa av och helt plötsligt var jag på andra sidan Göta Älvbron. Brukar alltid stänga av allt när jag sitter på spårvagnar, tror jag började med det när jag jobbade ute i Näset. Rätt skön terapi att bara sitta och grubbla. Men det blev en fin promenad över bron, fast en kall och blåsig sådan. Nu ska jag läsa Rant. I morgon börjar andra kursen på MKV, Medierna i samhället. Natti!

RSS 2.0