not so happy day

Läkarbesök som blev rätt blodigt efter misslyckad bedövningsspruta. Plåstret satt inte på plats och jag kände hur det rann lite blod ned på halsen när jag haltade mot bussen igen. Jättelyckat, verkligen. Att alla glodde gjorde inte saken bättre. Det var ingen stor grej, men jag är rätt lätt att irritera nu. Kanske beror på att jag inte sover så bra. Men blir glad av att jag har så söta kompisar i alla fall, puss på er.

ps:

Jag känner mig jätteblödig, vet inte varför. Har inget med foten att göra. Var på väg att börja grina till Jay Leno, då vet man att det är illa. Vill att ryggen ska kännas hel igen, vill krama världens finaste kille och bara skita i allt annat. Det är helt sjukt vad man kan sakna någon.

tatuering


Jag lever och tatueringen sitter på foten, so far so good. Det gjorde inte speciellt ont, det jobbiga är nu efteråt. Foten är svullen och känns rätt omöjlig att gå på. Så jag låter bli så gott det går. Hoppas svullnaden ska försvinna snart och att den läker fint. Men ja, jag får ju skylla mig själv. Inget onormalt i alla fall. Jag och Sofia får sympatisera med varandra.

Demon var rätt sen så det blev en lång dag för oss i måndags. Var där vid 14 och kom väl inte därifrån innan 20, var rätt slut när jag väl var hemma efter en missad buss. Efter att ha ritat upp motivet, och ändrat designen så den blev mer old school, var jag så ivrig att sätta igång att jag glömt av att vara nervös. Blev förvånad över att det inte gjorde ondare än vad det gjorde, trots att foten ska vara bland det värsta. Men sen har jag rätt bra smärttröskel också. Demon underlättade lite med alla skämt. Jag ska också börja svara "City Morgue, you kill 'em, we chill 'em!" i telefon. Kallade sin kollega för Fruit cake och undrade hela tiden "Is that gay enough for you?" Annars var han väldigt amerikansk och rapade en hel del, och tyckte att jag och Sofia hade wicked eyes, now that's a compliment! Och så är han en grym tatuerare, så klart. Efter mig var det Sofias tur, och hon tog det också bra. Vi ville väl mest komma hem efter att ha varit där så länge. När vi båda var inplastade och färdiga linkade vi därifrån så gott det gick, vi såg rätt roliga ut när vi haltade fram. Och bara efter en kvart kom en preacher tant fram och frågade om det verkligen var en så bra idé att tatuera sig. Antar att man kommer få höra det en del framöver.

Nu orkar jag inte skriva så mycket mer, hjälper inte att jag har sjukt ont i ryggen och magen heller. Var egentligen bara tvungen att betala räkningar, so much fun. Galet uttråkad också, ni får gärna ringa och underhålla mig.

nervös

Om ungefär 15 timmar ska jag tatuera mig, det känns ju lite ... nervöst! Kommer pirra i magen när vi går in i studion. Demon ser stark ut så det är nog ingen risk att jag eller Sofia rycker undan foten. Vore inte speciellt snyggt med ett tatueringsstreck upp för benet. Jag har förberett mig på pain deluxe så förhoppningsvis blir jag positivt överraskad. Hoppas bara jag vaknar pigg och känner mig helt frisk. Har varit dålig några dagar, just my luck. Håll tummarna för oss i morgon. Puss

sunshine in the rain


Det är Robins namn i stamtavlan, Delaklin's Sunshine In The Rain. Sånt där fancy utställningsnamn. Jag har börjat vänja mig vid tanken på att han är vår lille Robin. Och jag är redan helt kär, men det är väl needless to say egentligen. Vi hämtade honom på Delaklin kenneln i går, han blev badad och fick klorna klippta. Efter det somnade han i min famn. Och fick åka bil hem till Partille susandes i en filt. Han har varit hur duktig och lugn som helst, fått springa på gräs för första gången och upptäckt sitt nya hem. Och så har han hälsat på hos farmor, även om han bara låg och sov halvt under mitt linne. Det är kul hur gamla människor lyser upp när de får se något så litet och nytt, en tant i vår trappuppgång började nästan gråta när hon fick se hur söt han är. Jag är sådär äckligt stolt och kan inte låta bli att prata bebisspråk med honom ibland. Men jag ska försöka prata om annat än hur duktig han är när han kissar ute.



flickr

Jag har skapat ett flickr-konto nu. Men har inte lagt upp några nya bilder, utan bara redigerat om gamla. Tycker det blev rätt bra, och så kanske jag blir peppad att börja fota igen. Men först har jag x-antal bilder att sortera, redigera och lägga upp. Annars har jag inte gjort så mycket, tvättat, städat och promenerat med Jonas. Och sjungt med alldeles för högt till Bring Me Your Love, hoppas inte mina grannar var hemma. Det är inte speciellt charmigt att sjunga falskt. I kväll kommer världens sötaste kille hit. Och i morgon åker jag och hämtar valpen. Sweet.

what makes a man?



Nu har jag äntligen lyckats ladda upp alla videos från Brigton och Portsmouth-spelningarna med Dallas. Den här, What Makes A Man, spelade jag in åt Bokis som jag vet skulle velat vara där med oss. Jag kan fortfarande inte titta på dem utan att börja lipa. Så jag låter bli just nu. Men det var helt underbart, så ni borde titta. Kan inte förstå hur man kan ha en sån röst. Out of this world.

Fler videos:
Hello I'm In Delaware
Body In A Box
Comin' Home
Against the Grain
Sometimes (I Wish)

I går var Sofia här, hon var jättesöt och hade med sig presenter till mig. Inslaget och allt! Massa saker som luktade gott, hon kan inte shoppa utan mig. Vi jobbade lite med vårt projekt. Sen bjöd jag på hembakade muffins, ville ju inte vara en sämre fru, och så tittade vi på Sex and the City. Girlylicious!

all of a sudden i miss everyone

Jag har varit febrig och småynklig i några dagar. Hatar feber, huden sticks och det känns som att jag har på mig en ylletröja à la Lotta på Bråkmakargatan. Men nu börjar det släppa helt och jag känner mig bättre. Är fruktansvärt uttråkad bara, och så vill jag ha sommar. Blir så nostalgisk nu när det börjar bli studenttider igen. Och jag saknar min gamla klass så det gör ont. Men det ser ut att bli en liten reunion om någon månad, joy!


Nu ska jag fortsätta drömma mig bort. Har tittat på Laguna Beach och Newport Harbour. Jag irriterar mig på allt fejkat drama, men kan inte sluta titta för OC är så otroligt fint. Men jag skulle nog föredra La Jolla till exempel, lite mer laidback. Eller kanske Imperial Beach precis utanför San Diego. Sofia, waddayasay? Apartment studio, AC, patio, möblerat, 2 beds = $550 rent incl. all utilities . Gemensam uppvärmd pool. Och så läser vi lite på SDSU eller USD. Och jobbar lite. Eller så bor vi i University city. Och så surfar vi och steker järnet. Drömma kan man ju. I kväll kommer frugan hit i alla fall, och då ska vi jobba på vår bli-rika-och-ta-över- världen-plan.

puppy



På lördag är det här vår puppy, Sture. Fast hos oss kommer han heta Robin. Och jag älskar redan den lille skiten. Vi hälsade på alla valparna i går och de är så fruktansvärt söta. Men jag är glad att vi bara ska ha en. Jag blev attackerad av småttingarna, fem mot en är inte rättvist. Robin tyr sig redan till mig, och pappa och Lena är smått avundsjuka. Men han kommer bli deras lilla bebis snart.

tobbe-troll


Så här ser världens sötaste sjuåring ut, med vampyrtänder och allt. Han är rätt så bra på att äta tårta också, han tar alltid dubbelt så mycket som alla andra. Fast hoppar man studsmatta lika mycket som honom är det inte så konstigt. Vi övade lite handbollspassningar med storebrorsan Marcus, som är världens sötaste tioåring. Och lekte med deras lilla hamster Tarzan, så jäkla gullig. Efter kalaset åkte jag hem och tittade på À l'intérieur, eller Inside på engelska, med Henke. Den var blodig och rätt gross. Men jag vågade titta, nästan i alla fall. Skulle inte tipsa om att se den direkt.

Somnade någon gång efter hockeyn och vaknade igen halv fem. Lyckades somna om en stund innan klockan ringde och nu sitter jag på jobbet. Nästan 21 timmar kvar, men det ska gå fint. Även om jag inte vill något hellre än att gå ut och dansa med Sofia i kväll. Och så vill jag dricka San Francisco. Söndag kommer bli mysig i alla fall.

just a thought

Kom precis på att det kanske inte är så smart att ha en läkande tatuering på foten när jag ska till läkaren. Men jag vill ändå inte operera foten och knäna. Oh well, det löser sig. Nu ska jag på barnkalas ute i Kärra. Grattis kusinvitamin. Jag är såå poppis på barnkalas, it'll be fun. Sen kommer Henke och vi ska titta på superläskig film, men han har lovat att hålla handen om jag blir för rädd. Vilket jag lär bli, kommer kika fram bakom kuddar.

bring it on tattoos

Jag och Sofia åkte till Bring It On Tattoos vid Redbergsplatsen i dag. Vi var minst sagt nerviga. Började med att fika innan vi samlade mod till oss och traskade in hos Demon. Han gillade motivet och var pepp. Jag var beredd på att vi skulle få vänta till hösten, eftersom det inte känns så aktuellt att göra den under högsommaren. Men han bläddrade fram två veckor bara. So, okay ladies, what about 26th, 27th? (26th, 26th, 26th, pretty please?). Så ja, 26 maj it is! Efter att han har gaddat oss packar han ihop alla grejer och drar till Amsterdam. Vi hade verkligen perfekt timing. Jag är nervös och glad. Trodde inte det skulle gå så fort. Men tatueringen är så jävla rätt så jag är på. Nu kommer jag inte att kunna tänka på något annat i en och en halv vecka.


kalender

Jag har tappat bort min kalender, och jag är verkligen helt lost utan den. Så jag skriver upp lite grejer här för att jag inte ska glömma bort. Problemet är väl att det redan är massa andra saker jag har glömt.

16/5 Tobbe sju år, kalas. Filmkväll med Henke?
17/5 Utgång med Sofia.
18/5 Christian.
24/5 Hämta valpen.
26/5 Tatuering 14.00.
29/5 Läkartid 09.30.

you can't win with me

Jag spelade precis Sten, sax, påse med pappa. Han är så söt.

thommie säger:
YES, du kommer förlora.
thommie säger:
...
thommie säger:
svin!

you are the reason music is being played

Nu har min blogg blivit flyttad, inte för att jag märker någon större skillnad. Jag har väl inget speciellt att skriva egentligen. Känns som att jag har börjat censurera mig själv lite. Är bara så trött på alla missförstånd och att jag tydligen lyckas såra folk när jag egentligen bara vill vara snäll. Här kommer en playlist, tack för tipset M, med mysig musik i alla fall. Enjoy.


you could have the water

image244

Jag är solbränd. Har lyckats bränna bara halva ansiktet, det är jättesnyggt. Promise. Okej, egentligen ser det rätt galet ut. Mina grannar fnissade lite åt mig. Men det hade jag också gjort så det är lugnt. Nu börjar det se jämnt ut, syns inte på bild i alla fall. Synd för mig att det ska bli sämre väder så jag inte kan sola andra sidan. Men jag får skylla mig själv. Jag kunde liksom inte låta bli att ligga och titta på hur söt han är. Vi har grillat, kastat frisbee, och ätit fruktsallad vid sjön. Bra helg med andra ord. Och det har verkligen känts som sommar.

Nu ska jag dricka te och titta på tre avsnitt av Grey's som jag inte har sett. Kommer säkert lipa lite också. Natti!

saker som gör mig glad:

Äta frukost ute i solen, gå till jobbet i kjol och t-shirt, hoppa studsmatta, kidsen, åka hem från jobbet i kjol och t-shirt, spontanshoppa, upptäcka ny musik. Har missat massa bra musik, men nu ska det bli ändring på det! Tack Oscar. Var en bra dag. Sorgligt att jag inte kommer vara ute hos mina kids på länge bara, kommer sakna dem och Näset. Men vi passade på att busa extra mycket i dag, så det var fint. Och jag längtar efter helgen. Puss

image241

image242

image243

lovely!

I går var jag och Christian på bio, såg Be Kind Rewind. Älskar Eternal Sunshine ... och den här var också söt. Och rolig. De hade datorstopp på biografen, så vi fick biljetter från ett häfte och valfria platser. Det var inte alls många i salongen, men alla skrattade. I dag har varit en helt perfekt dag. Vaknade mysigt med världens utsikt, man såg ända bort till Älvsborgsbron från Gamlestan.

image237

Åkte hem och vände i dörren innan jag åkte ut till Näset och hämtade Isak. Som jag har saknat mina kiddos! Blev attackerad av kramar på skolan, från barn jag inte ens kände igen. Gissar på att en söt liten kille har pratat om mig. Vi promenerade hem och killarna fick födelsedagspresent av mig. Och så testspelade vi Wii. Resten av timmarna var vi ute i solen och spelade handboll och fotboll.

image238

Bokade dejt med Sofia, vi slutade samtidigt och satt i solen och glassade. En liten Ben & Jerry's var. Jätteromantiskt, I tell you. Jag tjatade konstant och åt upp min glass en kvart efter Sofia. Sedan åkte vi hem tillsammans, jag glömde bort att ragga med Sofia hem men katten Olle stod och väntade på min trappa. Så vi kramades. Nu ska jag lägga mig tidigt för en gångs skull, läsa och lyssna på musik först.

image239


how come your arms are not around me?



I går var Henke här. Vi var duktiga och tog tag i kursen i Digital Bildbehandling. Eller mest snackade vi skit och hoppade över massa kapitel för att gå direkt på uppgiften. Men vi är bäst så det kommer gå bra ändå. Efter det tittade vi på 10,000 B.C. I kväll blir det bio och i morgon ska jag jobba hos mina småkids. Sweet. Och lyssna på låten, Dallas cover på Kristofer Åströms "How Come Your Arms Are Not Around Me?". Måste verkligen lyssna mer på Åström när han skriver låtar som den. Dallas version är helt underbar, önskar att publiken skulle kunna hålla käften bara. Någon som har en bättre version?

You could have the sun
You could have the water,
this I'll give to you
You could be the moon
You could be the harbor I arrive to
You could come over uninvited
You say I'm the one ... the one to hold you
Does that go for the others too?

No surprise
No surprise
No surprise

Yesterday around 4 A.M.
I thought about you for a minute or two
I know its no good
I feel so lonely, sleeping without you
How come your arms are not around me?
Well, I said I'm the one, the one to hold you
Well I guess he said that too ...

No surprise
No surprise
No surprise

transithallar

Fick precis ett sms från Sofia som var så himla sött att jag är tvungen att skriva ner det här: "För en månad sen satt vi och skrattade åt en man på en flygplats. Det vill jag göra nu också!" Jag har spenderat många timmar på flygplatser, och det är lika speciellt varje gång. All förhoppning som bubblar när man sätter ner sin fot på utländsk mark. Man går igenom transithallarna och vet att man är på väg någonstans. På riktigt. Någonstans bortom arrivals. Och det är en helt underbar känsla. Man vet att man kommer känna sig lite annorlunda, några upplevelser rikare, nästa gång man ser flygplatsen. Och så är det också. När man väntar på incheckning för att flyga hem har man tusentals intryck att sortera, då gör det inget att timmarna går lite långsammre på flygplatser. Och som i mitt och Sofias fall kanske man har en söt man att skratta åt, eller med snarare.

Förstår inte riktigt att det redan har gått en månad sen vi var i England. Ändå har jag redan abstinens efter nya resor. Helst vill jag tillbaks till England. Jag gillar att det börjar kännas hemma. Och om jag känner mig och Sofia rätt lär det inte dröja allt för länge.

Bild. Den är så snygg att jag lånar den helt fräckt.

image234

what's been up?

Startade Valborg med barnkalas hos Thea. Hon var söt som bara den. Massa kramar och pussar fick jag. Och hon blev superglad över sina glitterpennor i rengbågens alla färger. Mamman vart mindre glad. Det blev några krokodiltårar från Thea när jag skulle gå, men jag hann springa till bussen. Träffade Henke, vi promenerade och kollade på cortégen, som faktiskt var riktigt rolig i år. Efter det lyckades jag hitta Christian, eller tvärtom för jag är alltid lost, bland allt folk.

I torsdags tittade vi på handbollsfinalerna, men som Sävehofare vill jag inte riktigt prata mer om den saken. Är glad att jag inte såg det live, då hade jag säkert börjat lipa. Vi promenerade runt lite i stan efteråt och mötte bara massa Hammarbyare och jag morrade inombords. I fredags åkte jag och tittade på valparna för första gången. De var obeskrivligt små och söta. Vill ha allihop! Bara fyra veckor kvar.

Nu jobbar jag. Därför det kanske blir lite osammanhängande. Jag är sjukt trött och har ont i ryggen, 12 timmar kvar. Men ska inte klaga, lyssnar på Dallas och har Maja i knät. Hon ligger och slickar mig på armbågen, och tassarna är där de brukar. Nu ska jag hjälpa Björn och Emma som bakar bröd. Avslutar det hela som Maja hade gjort "åå娨¨¨¨" etc, etc.

image232


RSS 2.0