sweet

Har huvudvärk, men är glad. Just nu har jag en skön må bra-känsla, utan någon speciell anledning. Kommer bli en fin vecka, bra personer och bra planer. Och sötaste i dag:

catherine säger:
jag drömde att du satt på en buss och vinkade till mig.

i'd rather wake up beside you

image94

... and breathe that old familiar smell. Viktor är i Uppsala nu, och har tappat bort sin mobil. Känns tomt, går nästan två veckor mellan att vi ses alldeles för ofta. Även om vi bor i samma stad. Just nu är jag bara ensam och lite småfebrig. Men i veckan ska jag vara med massa söta personer, då mår jag nog bättre. Ska väl in till stan i dag för att fixa lite om jag orkar. Nu ska jag lyssna på Fred Mascherino innan det är dags att sova.

what a great day to spend indoors

Längsta dagen på länge (efter 00, så det blir i går). Vaknade nio. Kände mig rätt okej, gick upp och fixade frukost. Läste GP för en gångs skull. Hoppade in i duschen och gjorde mig klar. Bara för att bli informerad om att det är vintertid och att jag var uppe en timme tidigare än vad jag trodde. Lite ångest att det snart är november, inte haft en tanke på det. Vid halv elva blev jag hämtad av pappa och vi övningskörde två timmar på lokstationen i Sävenäs. Gick riktigt bra för att vara första gången jag kör bil på "riktigt". Bara testat med caben innan, eller automat. Får se hur det blir när jag kommer ut på vägarna.

So this is continuous happiness
You know, I always imagined it something more
/
So where has all the day gone?
And why are my lungs aching when I breathe?
Is there something wrong with the heat?
Why am I so cold?
And my heart feels sick
And it hurts when I speak
And this is not what I hoped for
/
Wake, wake up, wake, wake up

Alexisonfire och Dallas Green är så galet bra. Jag brukar slås av det ibland, out of the blue, och får nästan magknip när jag tänker på det. Det här blir sista låten innan jag ska sova, slänger in video från live dvd:n också.


brain stew

Jag vill inte ens veta vad jag får för resultat på högskoleprovet. Känns riktigt dåligt. Dagsformen var inte på topp, sov som sagt nästan ingenting och har haft feber under dagen. Men ska inte skylla allt på det, ingen nyhet att jag har svårt för den här sortens prov (osäkerhet och beslutsångest är inget bra när det är svarsalternativ). Och matematik är verkligen inte min grej, jag borde börja om på grundskolans nivå. Så det hade nog inte gått så bra ändå. Lite jobbigt när jag frös så jag skakade under första delen bara. Förlorade rätt många poäng på Läs då, en av de få delar jag känner att jag kan klara hyfsat. Ord gick helt okej också. Men resten kommer jag knappt ihåg, stressad och trött. Min hjärna har tagit paus från den sortens verksamhet, jag hänvisar till rubriken. Tur att vi var i Porthällas matsal i alla fall, min mormor bor i en av lägenheterna som ligger där. Gick dit och lånade en till tröja, dem två tjocka jag hade räckte inte, och halsduk på det. Nu har jag knaprat febernedsättande och mår lite bättre. Sov en stund, sen kollade jag på Heroes. Nu ska jag sova igen, och förhoppningsvis vara kapabel till att köra bil i morgon.

Mattias skrev i sin blogg att det är 1752 som har sökt kursen Digital bildbehandling. Inklusive mig och Henke. Jag hoppas vi kommer in, håll tummarna för oss, inte klart om dem kommer ta in alla än. Lär nog dröja innan man får besked. Går in på studera.nu med jämna mellanrum men händer inget. Tur att jag har 18,96 i betyg, med tanke på vad högskoleprvet lär hamna på. Ska väl våga göra om det till våren, har förhoppningsvis bättre dag och får väl plugga om det ska bli någon förbättring.

image92

zombie

Fått två timmars sömn i natt bara och känner mig risig som fan, uh. Har lust att ge upp redan nu och försöka sova istället. Men ska väl äta frukost och ge mig iväg snart.

hej ångest, hej högskoleprovet

Det är i dag, jag har inte övat. Jag har panik. Jag hittar inte ens en normal, rak linjal, som jag läste att man behöver alldeles nyss. Det märks att jag tar det här väldigt seriöst? Även om det inte är så viktigt eftersom man alltid kan göra om det kommer jag vara ett nervvrak. Åtta timmar. Hur ska jag orka hålla mig vaken? Tittade på ett gammalt prov nu, ville se hur DTK-delen ser ut. Löste en uppgift, och hade rätt. Blev skitglad, YES! Sen kom jag på att jag använde miniräknare, det får man inte ha. Jag kan inte räkna i huvudet, det känns som en liten nackdel. Jag har laddat med vatten, frukt och halstabletter i alla fall. Nu borde jag sova, hoppas jag är frisk när jag vaknar. Heja mig, och de andra 30 000 som gör provet i dag.

jag är trött och kall

Hann med allt jag skulle i går. Träffade Sara en liten stund, hängde med Björn och Nicklas, sen åkte jag ut till Viktor vid sju, åttatiden. Har inte riktigt minne av allt, kände mig frånvarande och tråkig hela dagen. Förlåt. Men ni andra är söta. I dag är jag förkyld och inte på humör för något alls. Jag som hade peppat Sticky. Sist jag var där var jag sjuk, så ska inte upprepa det misstaget. Speciellt inte när helvetesdagen snart är här (läs: högskoleprovet på lördag). Jag har redan ångest. Resultatet denna gången spelar inte så stor roll, men jobbigt att ha en "fyfan vad jag är kass"-känsla hela dagen. Hoppas att jag känner mig piggare då också. Nu är jag en liten ynk. Har på mig min varmaste vintertröja, jeans, raggsockar, mystofflor och halsduk. Trots att alla andra säger att det är sjukt varmt i källaren.Tror jag har feber.

Behöver verkligen ta tag i min dator, ny hårddisk och nytt minne. Får inte plats med någon ny musik, och Photoshop låser sig. Lyssnar sönder mina skivor istället, och min mp3 hänger nästan aldrig med mig någonstans längre. Fast när jag åker 11:an är det rätt skönt. Lite terapi. Älskar att bara titta ut i natten, ensam med mina tankar. Önskar alltid att vissa personer ska kliva på spårvagnen, men det gör dem aldrig. Kanske tur det för vi skulle säkert bli sådär pinsamt tysta.


fork and knife

Gårdagen blev inte alls som det var tänkt. Somnade först efter fem och var helt borta när jag vaknade vid tiotiden. Orkade inte med stan. Fixade lite hemma istället och sen kom Sofia hit. Vi planerade lite projekt och spelade alldeles för mycket tv-spel. Jag älskar att vi är så nördiga.

En liten irriterad rant bara: varför ska Sverige vara så efter? En ny Brand New låt (the irony), Fork and Knife tidigare känd som Untitled 7 från demon, skulle släppas på iTunes Store i dag. Det skulle vara "worldwide" men bara bekräftat i USA, Kanada, UK, Italien, Belgien, Holland, Norge och Australien. Men inte här. Jag menar, Norge? Blev besviken, har till och med 30 gratis nedladdningar som man fick på Funeral for a Friend. Låten går att få tag på ändå, jag ville bara göra det på riktigt. Gillar den känslan. Precis som när jag lyckades hålla mig från att lyssna på The Devil and God ... till dess att jag höll skivan i handen. Får testa i morgon, vi är ett u-land i vissa sammanhang. Antagligen dagens överdrift, men ändå. Sen måste jag gnälla över att Brand New är lite jobbiga att söka på, men jag älskar dem ändå. Don't worry.

Blev kallad konstnär i dag av en kompis jag inte träffat på länge. Jag blev alldeles rörd, även om det inte stämmer så bra. Jag saknar alldeles för många personer, hela tiden, och har svårt att släppa det. Blev glad att höra att någon tänkte på mig också. På tal om Facebook, i mitt väldigt interna inlägg här under, hittade jag och en barndomskompis från Bergsjön varandra där. Vi har inte setts på över tio år. Har mer eller mindre bestämt date nu, exciting. I morgon ska jag försöka ta mig in till stan. Har massa halvplanerade saker, kanske fika, shoppingrunda och middag på kvällen med en polare från Falkenberg. Mys. Vad jag egentligen borde göra kan vi skita i just nu.


facebook

Har suttit och skrattat för mig själv tills jag tappade andan. Fredrik Wikingsson tycker Facebook är ett jävla piss. Kanske det, men sjukt kul. Fick en liknande reaktion när jag och några polare sökte på MySpace, och hittade en bekant filur. Om jag säger att det här var värre men samma "genre" vet ni antagligen vem jag hittade. Ska försöka sansa mig och sova nu.

perfume

Såg Perfume - The Story of a Murderer i söndags. Riktigt bra faktiskt, rätt skum men fina scener. Hjälper väl att jag älskar parfym också. Fast inte på det sättet att jag häller på mig så att alla inom en kilometers radie ska känna det. Har tendens till astma ibland så jag är försiktig. Hittat en parfym som ska lukta regn, jag vill ha!

I dag har jag varit hos pappa och myst. Han fixade pannkakor och jag måste erkänna att dem blev goda, fast jag egentligen inte är så förtjust i det. Har lekt med kameran också, börjar komma överens lite bättre. I morgon tänkte jag testa HDR i stan, fika också.

image90

weekend

Helgen var fin. Den är inte slut än, men det är jag. Känner mig nästan lite allergisk, det killar i ögonen och jag hittar inte Visine. Such a drag. I fredags var Viktor här. Vi drack vin och mixade drinkar. Blev fulla och kollade på Killswitch Engage. Confession: jag har dåligt alkoholsinne. Jag halsar stora glas och häller alltid upp nya direkt efter. Brukar alltid insistera på att jag inte är full, men är antagligen inte så trovärdig. I lördags var jag mer bakis än vad jag ville erkänna, men det har jag lätt för att bli så var inte så illa egentligen. Gick över fort, och på kvällen kom Bokis och Sofia hit. Vi hade mysbyxor och suktade efter Dallas Green. Kollade på min City and Colour live-dvd, och alla "åh" och "aw" kom i kör. Jag längtar ihjäl mig efter nya skivan. Och jag är fortfarande kär i Thrice - Open Water.


image88

Nu sitter jag och plöjer igenom pappas manual till Nikon D70. Jag ska sluta köra helt på auto-läget (eller idiot mode som vissa säger). Men jag är fortfarande lite på Niklas Maupoixs sida, det är större risk att jag klantar mig än att kameran gör det. Så jag tänker inte sluta helt. Måste lära mig bara, och Henke ska hjälpa till har han lovat. Jag är peppad, ska ut och fota.


movies

I dag har jag samlat vuxenpoäng, lite i alla fall. Tvättat, städat, långpromenad etc. Lagade mat också, eller kokade en majskolv snarare. Så nu är det fint inför helgens happenings. Sen har Henke varit här hela kvällen. Jag bjuder på en pinsam bild på oss från klassresan i nian, då var man inte stor. Om jag ska bjuda på mig själv, så bjuder jag på Henke också, jag är så omtänksam (don't hate me). Anyway. Vi kollade Hostel 2 och den var inte bra, som väntat. Sen blev det en ny film som har biopremiär i morgon,1408, rätt störd den med. Men helt klart sevärd. Jag övertalade Henke att söka Digital bildbehandling-kursen, så förhoppningsvis kommer vi in båda två så vi kan ha workshops och photoshoots. Jag är peppad! Har pratat om bläckpatroner i dag, så jag måste sno ett inlägg från Henrik Schyfferts blogg. Har tänkt precis likadant.



Expedit.
Det blir 800 kronor.


Jag.
Va? För två färgpatroner? Det är fan dyrare än heroin!

Expedit.
Ja, en svart och en färg. Jag är ledsen.

Jag.
Vad kostar den där nya printern?

Jag pekar på en ny Epson som står bredvid kassan.

Expedit.
795 Kronor.

Jag.
Och då ingår...

Expedit.
Ja, då ingår det två färgpatroner.

Jag.
Så om jag köper en ny printer varje månad istället för färgpatroner så sparar jag 60 kronor om året?

Expedit.
Ja...

Jag.
Ok.

(Paus)

Expedit.
Jag vill att du ska veta att jag skäms.



Så klockrent. Tur att jag har Henke som kan köpa. Kolla videoklippen med Johan Glans på bloggen också, dem är söta.

.

Fan vad jag ska ha svårt för att prata känslor då. Nu efter har jag bara ont i huvudet och vet ingenting. Sova kan jag inte heller, fast jag är trött.

02:49
Sjukt svårt att gå och lägga sig när man tänker för mycket. Och så blev jag helt lipig när en kompis läser det här (mitt i natten) och ringer upp för att fråga hur det är. Puss.


alchemy index

Nu sitter jag och lyssnar på Thrice nya Alchemy Index och dricker te. Jag vet inte hur länge jag har väntat på att få höra låtarna. Konceptet lät så spännande från början, albumet är indelat i olika skivor efter elementen. Först ut är eld och vatten. Jag har kärat ner mig helt. Många lugna låtar, men det är drag också. Helt underbart om man bara vill koppla bort allt. Har fastnat för för Burn The Fleet, Open Water och The Whaler mest. Nu ska jag sluta tjata. Lyssna ni också, ligger uppe massa låtar här. (Musik är det enda bra med Myspace.)

Jag känner mig som en maffiaboss, det är bara en vit katt i knäet som saknas. Äntligen fått min nya kontorsstol. Den kanske ser lite malplacerad ut i rummet, den är hög i ryggen så man ser inte om jag sitter här när man kommer in i rummet, men det skiter jag i. Nu kan jag sitta och pilla i Photoshop utan att få ont i ryggen. Förut satt jag alltid konstigt, på knäna eller skräddare. Vek benen åt alla möjliga håll, men det går inte för armstöden nu. Det var inte så bra för knän eller rygg, men nu är det ergonomiskt. Henke kommer hit i morgon, då blir det Hostel 2.


digital bildbehandling

image85
Sökte Mattias Karlssons kurs i Digital bildbehandling tillslut. Tack Emma och Sara som fick mig att förstå att det inte är farligt. Det är nog lite Peter Pan-komplex bakom det hela, jag vill inte bli vuxen och sådär. Men det här ska bara bli kul om jag kommer in. Väntar på en pin-kod så jag kan följa anmälan bara. Men han har sagt att HJ försöker ta in alla sökande. Ska bli kul att börja "plugga" lite smått, men kommer nog mest bli lek för mig. Jag brukar sitta och pilla i Photoshop, och gjorde det alla år under gymnasiet. Men jag har en tendens till att inte vilja lära mig teorin och alla tråkiga saker, som histogram. Fast det är bra att kunna och nu blir det förhoppningsvis av. Kommer ha användning av kursen i framtiden också.


Och för att citera Mattias själv:
" Pinsamma, röriga, katastrofalt programmerade, svåranvända, idiotiska, sopiga, meningslösa samt verklighets-icke-förankrade Studera.nu som anvsvarar för anmälan till min distanskurs i Digital bildbehandling har gjort bort sig igen. Servrarna pallade inte trycket. De har förlängt anmälan till och med 18 oktober. Dvs fram till midnatt mellan torsdag och fredag."


Word på det. Sök du med, här!


helgmys i laboda

På lördagen gick vi runt en mil, vi är så hurtiga ibland. Jakthunden Sirra, som nog är världens keligaste, höll tempot. Så det blev lite flås. Efter det blev det för många kockar i köket, men god mat (Jonas lagade veg-wok åt mig, gulligull). Vin, öl och ett sjukt varmt kök med nio pers samlade gjorde att alla blev rätt utslagna redan vid femtiden. Men då tog vi fram Rappakalja och Med Andra Ord, hysteriska spel och tårarna sprutade. Det är dagens understatement, helt galet var det. Resten av kvällen fortsatte i samma anda. Och vodkan togs fram, och brasan tändes. Fick trevliga fyllesamtal också, alltid lika kul. Borde nästan lägga upp ljudfil när Fraz sjunger Angels & Airwaves, det var inte dåligt. Resten av helgen blev slapp. Lite skogspromenader, födelsedagsfirande. Och sen en sjukt lång bilresa hem. Fördrevs med Daniel Kellermans bok, telefonsamtal till Jonas i den andra bilen och amerikansk radio. En del pit-stops blev det också. Har haft trevligt som fan, men skulle krypa på väggarna om jag bodde där uppe. Inte så kul att bli sugen på Cola eller nåt när man har 1,5 mil till affären. Eller komma på att toapappret är slut (det var det bästa exemplet jag kunde komma på, har inte ens råkat ut för det själv).



breathtaking

Det är helt galet fint här. Huset ligger bredvid en jättestor sjö, Laboda-sjön. När vi kom hit i går vid niotiden var det kolsvart (jag har aldrig sett en så vacker stjärnhimel) så jag såg inte ens sjön. Men när jag vaknade vid sjutiden i dag och tittade ut var det helt fantastiskt. Dimman låg över sjön, det såg ut som i en saga. Så jag var tvungen att gå ut och ta en morgonpromenad. Var vaken när Rickard åkte iväg och jagade. Det är rätt mycket skog här, men mest öppna åkrar med massa hästar och kor. Visst är det ödsligt, 1,5 mil till närmsta mataffär. Men just nu är hela galna släkten här så det är livat värre, öl och öppen brasa. Massa mys! Nu kommer det förstärkning hit snart, måste sluta innan hunden äter upp mina strumpor.

here i come

Jag har verkligen noll koll. Trodde jag skulle vara i Småland fredag-lördag, men det visade sig vara i närheten av Västerås istället. Och jag kommer hem natten mellan söndag och måndag. Sofia pluggade i Växjö innan så jag tog väl för givet att hon var kvar där nere. Men nu hyr Sofia och Rickard alltså ett hus mitt ute i ingenstans. Men det blir mysigt. Dem bor nära en sjö, så det blir nog en del skogspromenader med hunden. Och födelsedagsfirande i förskott. Pappa, Lena, Jonas och jag kommer bila upp. Blir skönt att komma bort en helg. Och att träffa alla igen. Får en chans att läsa ut Black Moon Party också, riktigt bra. Precis som En Serietecknares Dagbok.

Jag har funderat på att söka Mattias Karlssons-distanskurs i digital bildbehandling, men jag vet inte. Det är svårt. Och sista ansökningsdag är på måndag, så jag måste bestämma mig snart. Kursen är på 7,5p och kvartsfart, så det är ju inga problem egentligen. Start i januari, och jag vet inte vad jag kommer göra då annars. Hjälp mig.

Nu ska jag sluta missbruka min blogg när jag är borta några dagar, gissar på att ingen orkat läsa alla inlägg här under. Måste packa klart nu.

Update:
Nu är jag hos pappa, Jonas kommer snart så då drar vi. Det låg inte alls speciellt nära Västerås. Jag har åkt buss till Lindesberg innan så det tar nog ett tag. Pusshej!


image79

alexisonfire

Okej, jag vet att en del Alexisonfire freaks läser det här. Ni har väl inte missat deras tour diary? Gå in på deras MySpace och klicka på video. Jag är så kär i det bandet. Min abstinens är inte att leka med just nu. Vill så gärna se dem på Brixton Academy i London, dem spelar där 13 november. Och på en massa andra ställen i UK. Men inte Sverige den här gången. Jag vill, jag vill, jag vill. Samtidigt vet jag att det blir svårt att överträffa Pustervik, den spelningen var helt grym. Jag ryser när jag tänker på det. För att inte nämna The Hive Bar i London. Ingen som är rik och har lust att köra runt mig på alla deras spelningar i England? Nej, okej. Jag tänkte väl det. Jag får nöja mig med att titta på när en putt Dallas filosoferar (i briefs) kring alla faror Steele kan ha råkat ut för i Vegas. Puss på dem.


image78

ösregn

Det ösregnar och jag har ingen lust att gå ut, alls. "It's raining cats and dogs" skulle inte bli så förvånad om det damp ner en katt i skallen nu alltså. Men ska träffa pappa och köpa överlevnadskit för vildmarken. Om det är sånt här väder i helgen är det tveksamt om jag kommer hem till Göteborg i en del. Jag är en hopplös storstadsmänniska. Som blir överentusiastisk så fort jag ger mig in i något, och tror att jag är en skugsmulle. Men så är inte fallet. Jag är nog nästan lika hopplös som Musse:

"Tänk dig att du hittar något som leder neråt i naturen, som en brunn eller en sjö..."
"Alltså, det första jag tänkte på var tunneblanestationen vid Odenplan. Räknas det?"

tarantino night

Henke cyklade precis hem i kylan. Tanken var att vi skulle ha filmkväll, eller snarare Tarantino night. Eftersom filmerna var Death Proof och Hostel 2. Men båda bestämde sig för att hacka. Vi hann se halva Death Proof i alla fall, men var väl inte speciellt imponerade. Får fixa det en annan gång. Det blev Nintendo 64 istället. Och jag vann som vanligt på Mario Cart. För att citera Henke: "asskicked by a girl on N64, shame on me!" Så går det, inte för att jag är tjej utan för att jag är bäst. Det vet han. Jag kom på bästa drinking spelet. Varje gång man förlorar en bana får man shotta nåt roligt som jag har blandat ihop. Men det dröjer nog inte länge innan Henke är lika bra som mig, och jag kommer förlora rejält om jag kör D.U.I. Men det är lagligt och blir intressant.

wasting time

I dag har jag inte gjort så mycket vettigt. Eller jo, hälsade på Thea. Hon är söt lilltjejen, hon pratar om mig hela tiden. Vem ska man annars prata om liksom? Nej, okej då. Härligt väder var det i alla fall. Fina höstdagar är nog mina favoriter. När man kan mysa in sig i en halsduk men ändå känna att solen värmer. Jag kände mig som en surikat när jag stod blickstilla och väntade på bussen, och försökte sträcka mig så nära solen som möjligt. Surikaterna solar varje morgon för att bli av med kylan efter ökennatten, som Mattias Klums bild visar. Även om jag saknar sommarvärmen, som inte hittade till Sverige, tycker jag om att se bladen ändra färg. Nog om det, jag borde sova. Men istället har jag suttit uppe alldeles för länge. Finns mycket man kan roa sig med. Jag har skrattat lite för mycket för att kunna sova tror jag. Bokis ligger bakom en del. Saknar våra konversationer mitt i natten, oftast natten innan vi hade inlämning. Och jag saknar JM och allt flum i redaktionerna. Flätor är också roligt. Beware, man vet aldrig om man hamnar i min blogg. Men nu ska jag plocka upp på mitt golv och sova. Natti.


killswitch engage

Kåren, 7 oktober 2007

Den som inte har listat ut att jag gillar livemusik är lite efter. Killswitch Engage på Kåren var det som gällde i söndags. Inte lyssnat så mycket på dem innan, men gillat det jag hört. Och live var det riktigt nice. Förbandet däremot var inte min grej, macho-metal går bort direkt. Killswitch har ju humor och egen stil. Gitarristen Adam D är dessutom helt sjuk. Den här videon ger en bra bild av vilken nivå det ligger på. Om inte annat så kanske den får alla "intelligent design"-människor (= tror inte på vetenskapens bild av evolutionen) att inse att vi är släkt med apan, haha.



I dag har jag mått rätt värdelöst. (Jag har upptäckt att jag nästan bara skriver "bra", "nice" eller "dåligt" om saker, ibland sträcker jag mig till "sjukt bra!" jag måste utveckla min vardagliga vokabulär lite, jösses alltså. Därav värdelöst.) Men det stämmer faktiskt, ont i hela kroppen. Vaknat under hela natten och sov lite på förmiddagen istället. En anledning till att jag har så ont i ryggen kan vara att jag står så konstigt på spelningar. Jag skjuter liksom fram höftbenet på något sätt, men lutar mig bakåt med ryggen så långt det går. Samtidigt som jag diggar. Det är inte alls medvetet, och antagligen inte bra för ryggen att stå som ett 's'. Den här bilden beskriver lite, jag har sämst hållning ibland. Fast oftast sträcker jag på mig. Långa utläggningar och många parenteser i dag.

he's still the king

Magnus Betnér alltså. Storan var fullsatt och det var en riktigt tight show. Publiken gjorde mycket också, avslappnad, skön stämning och en jävla massa skratt. I pausen var det öl och Foo Fighters senaste skiva, så inte ens den var en letdown. Martin Soneby öppnade och gjorde det riktigt bra. Det var omöjligt att inte skratta. Märktes att dem var taggade, Magnus kom upp i ett grymt tempo direkt. Lika rapp i käften som vanligt, gotta love it. Han körde över en och en halv timme, hur bra som helst. Även om jag hört rätt många dialoger innan, eftersom jag älskar kombinationen youtube och Betnér, så hade han förnyat allt. Sen var det ju nya grejer också såklart. Ska bli kul att se showen som kommer sändas på kanal 5 också. Det var slut ungefär halv tolv, han kom ut två gånger på publikens begäran, glömde bort tiden helt och det är ett bra betyg. För att citera Magnus: "Fan va fint det är att jobba på Storan! Underbar lokal, skitduktig personal och helt jävla suverän publik. Så ska det vara!" Stand-up var en skön upplevelse, ska försöka se till att det blir fler snart. Är lite sugen på Glans och Schyffert i Uppsala, så vi får se.



I dag (jag borde sova) är det Killswitch Engage, och jag peppar. The Bled ställde in tyvärr. "They were great, lots of energy" var mitt omdöme efter Give It A Name så det vore nice att se dem igen. Men kanske nästa år.

jobbintervju

Var på McDonalds i dag för intervju. Gick rätt bra tror jag, men svårt att veta. Verkar vara väldigt många sökande och rätt få platser. Han hade intervjuat 22 bara i dag. Får besked om en eller två veckor. Hoppas, hoppas. Cattis har också sökt, så håll tummarna för oss. Vet inte hur bra jag skulle trivas med att slira runt i deras flottiga restauranger hela dagarna, men pengar är pengar. Och kul med ung personal. Sen gick jag runt lite på stan. Vore kul att gå ut i kväll, men orkar inte hänga på. Känner mig fortfarande lite jetlaggad efter Stockholm. Och helgen blir rätt galen. Magnus Betnér i morgon, kanske Chixdiggit med Wille på lördag och Killswitch och The Bled på söndag. Om allt blir som planerat. Nu ska jag baka bullar och dricka massa kaffe så jag orkar glo på film.

Vad upplyftande min blogg måste kännas med tanke på bannern. Kanske borde ändra det, men jag är lat.

funeral for a friend!

Tyrol på Gröna Lund, 1 oktober 2007

När vi kom fram till Tyrol gick vi först till baren och sen satte vi oss vid ett bord där vi drack svindyr öl och cider (58 spänn, jeez). Och såg dem två förbanden. Sen drog vi ner till golvet där vi väntade på Funeral for a Friend. Jag vet inte hur många gånger jag viskade "Matt Davies" i Sofias öra. Men tillslut kom han ut med resten av bandet. Into Oblivion är en så bra öppningslåt, jag rös och det var bra stämning. Spelningen var riktigt bra, allsången var mäktig. Speciellt till Juneau. Måste ge lite cred till publiken ändå, trots att jag klagade på att den bestod till emokids till största delen. Lite kul att jag har "upptäckt" Funeral igen, för tre-fyra år sen lyssnade jag på dem jättemycket. Finch-perioden då också tror jag. Och nu blev jag kär igen i samband med nya skivan. Så det var speciellt att se dem live, alla texter satt kvar. Älskar nya skivan, den är mysig. Och att den handlar om Matts fobi för vatten och havet är sött. Han dissade några emokids också:

Matt: "Did anyone see us opening for My Chemical Romance?" 
Emokidsen fjortisskrek ännu högre.
Matt: "Yeah ... I tought it'd be you guys." 

Eller så vara det bara jag som uppfattade det som en diss eftersom jag tycker det är kul. Tråkigt att spelningen var slut så tidigt bara, speciellt när vi skulle fördriva hela natten i Stockholm. Eftersom vi inte kom med bussen gick vi tillbaks mot centralen där vi släppte av Tom och Linus. Sen började sju timmars väntan. Stockholm by night är fint, fast den gick segt. Men vi överlevde, och det var det värt. Fler spontanresor, tack! 


Funeral for a Friend - Walk Away
Senaste singeln, fin video. För er som inte hört nåt med FFAF, se den!

home, i'm home, it never changes

Funeral for a Friend var så bra, jag är kär. Men jag skriver mer om det i morgon istället, när jag känner mig som en människa igen. I måndags gick jag upp 07:30, jag har varit vaken sen dess och nu är det tisdag och klockan är 21:36. You do the math. Jag är inte så bra på det, men sjukt många timmar är det. Fördrev natten i Stockholm, och fem timmar på tåget hem utan sömn. Mina ögon gör ont nu. Fick kanske någon timme sömn vid tretiden i eftermiddag, jag vet inte. Vilade lite, men kunde inte få någon ro. Sen ringde en kille som jag ska på jobbintervju hos på torsdag. Hoppas, hoppas. Vet inte riktigt vad jag har gjort resten av kvällen, ätit lite och försökt hålla mig vaken så jag får tillbaks dygnsrytmen. Enda anledningen att jag satte på datorn är att jag tydligen fått nåt viktigt mail som jag måste kolla, så jag får väl göra det lite snabbt nu och inte blogga. God natt på er.


RSS 2.0