charming zombie

Jag var verkligen zombie i morse, fast får ju skylla mig själv. Började dagen med mocha latte i alla fall, och det hjälpte lite. Har märkt att jag och Sofia är väldigt snabba med att bedöma folk. Har ju läst en massa om stereotyper, haloeffekten och allt möjligt sånt där. Jo, men tjena. När vi satt bredvid nya snubben i dag kunde jag ändå inte få bort bilden av "Denny". Dessutom brukar vi hitta på egna smeknamn som bara vi använder om någon annan. Vad sägs om mumin och snusmumriken? Inte så snällt kanske, men det är väl lite smickrande att vi tar oss tid att hitta på egna smeknamn.

Det är kul att man alltid ska stöta på personer man inte sett på flera år när man är som minst charmig. Hoppade på bussen vid 22:30, snubblar halvsovande fram, a la zombie walking kid, och sätter mig framför en kille som jag slänger en snabb blick på. Det visar sig vara Richard från högstadiet. "Men Therése, känner du inte igen mig?" Pinsamt! Fast det gjorde jag nästan inte. Såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig och var mer eller mindre nyvaken. Charmig tjej, verkligen.

00:33

Jag måste ha varit väldigt trött i morse. En ny kille från klassen började prata med mig utanför salen, och min första tanke var: "Shit, det är Danny från Grey's Anatomy!" Det var det ju så klart inte, och likheten kanske inte var så slående. Men ändå. Efter skolan gick jag runt på stan med Sofia. För en gångs skull gick vi bara runt och dreglade lite över allt vi ville köpa. Annars brukar vi vara shoppingmissbrukare. Group support meatings kanske vore nåt. Säg: "Hej Therése och Sofia!" Jag borde ha läst vår tegelsten till kursbok också, men det blev inte riktigt av. Och den kommer inte få bli min sängkamrat nu heller. (Även om det var tanken när jag skulle gått och lagt mig för en timme sedan.) Men sova vore en bra idé nu, natti.

PS: Jag blir galen på att min meny har hamnat längst ner. Och att jag inte lyckas fixa det. Skulle vilja flytta med alla inlägg härifrån till en ny blogg. Dagens i-landsproblem. Buhu.

jag är tillbaks!

Till verkligheten. Jag är så sjukt glad över att hemtentan är över. Det är verkligen inte min grej att sitta inlåst en hel vecka med näsan i böcker. Nu blev det ju inte riktigt så, eftersom jag sparade det mesta till de två sista dagarna. Smart som jag är. Vet inte om jag har varit så stressad ever, blev klar med tentan tio minuter innan jag var tvungen att maila in den. Får se om den blir godkänd eller inte. Jag hoppashoppashoppas. Vill verkligen inte göra om den. Fast när den väl var inlämnad var jag så glad att jag liksom förträngde den ångesten med en gång. Ringde Sofia och fnissade i typ en kvart fast jag kände mig körd. Sen somnade jag en liten stund.

Helgen var fin i alla fall. Har myst med Christian, vi läste om vampyrer, lagade mat och bakade bullar. Och han har spelat gitarr och sjungit för mig. The Quiet Things ... med Brand New var ungefär finast i världen. I dag gick vi upp jättetidigt, för jag skulle till Bokmässan med Sofia. Det är ju tradition att åka dit med frugan. När Martin Kellerman är där, så klart. Vi lyssnade på ett seminarium med honom, "Rocky firar 10 år". Fast det var lite waste, det var mest en gubbe som pratade. Men vad gör man inte för att se Kellermannen. Köpte samlingen med alla Rockyserier under tio år också. 500 spänn, och det var den så värd. Det är ju 14 album och lite till, 750 sidor. Yum. Coolaste coffee table-boken också. Hittade lite annat trevligt att slösa pengar på med, det är jag och Sofia bra på. Nu ska jag läsa Rocky, och titta på Grey's Anatomy S05E01-02 när det är klart om 20 minuter. Puss på det.

PS: Min blogg ser konstig ut. Ska fixa det, och blogga om Millencolin.

tick-tick-ticks

Jag har ticks i ett finger och har inte skrivit klart hemtentan än. Lovely. 

what the hell is ADD?

Jag är inget bra på att skriva hemtenta. Jag tänker på ungefär tusen saker samtidigt. Kan inte koncentrera mig på en fråga, utan ska noja mig över de andra samtidigt. Det är väldigt breda frågor och lite utrymme. Dessutom går de in i varandra. Suck. Plus att tyngdpunkten ligger på de tre senaste föreläsningarna, och inte det man äntligen har lyckats nöta in. Men så är det, I guess. Ska diskutera lite med Sofia i eftermiddag så kanske det klarnar lite. Annars får gärna någon annan hjälpa mig. Emma? Anyone? Bobbin? 

I kväll kommer Christian och då ska jag koppla bort tenta-fan ett tag. Lovely. Fast jag kommer säkert fortfarande ha ADD. Det här är så jag: Therése.

tu eres mi cielo



I dag har jag varit ute och gått med Robin. Halvjoggat snarare, men har ingen chans att hålla samma tempo som honom. Promenerade i skogen med pappa också. Annars har jag bara myst med Christian i helgen. Jag mådde lite halvdåligt så han har tagit hand om mig. Vill inte sova ensam i kväll. Och vill inte skriva tenta hela nästa vecka. Ångest. Men det ska nog gå bra. Det löser sig etc. 

and when a train goes by, it's such a sad sound

Vad har jag gjort i dag? Lyssnat på fin musik, kollat på serier och grinat lite. Ändå är jag jättetrött. Har inte lyckats läsa speciellt mycket av kurslitteraturen heller. Har inte kunnat koncentrera mig på nåt. Vill ha helg nu så allt blir bra igen. I kväll kommer Henke i alla fall, vi ska ha filmkväll. Du är bäst, du anar inte hur glad jag är över att vi tog upp vänskapen igen.


today

Gick bara en och en halv timme i skolan i dag, that's more like it! Efter det drog jag och Sofia runt lite på stan. Velade som vanligt, och stötte på lite mindre trevliga överraskningar. Men det lämnar jag åt er fantasi. Käkade lunch med Martin som vi inte sett sen högstadiet. Helt sjukt vad tiden går fort. Nu i kväll har vi jobbat på vårt hemliga projekt, som snart är klart. The excitement. Nu är jag jättetrött och vill titta på Grey's Anatomy S05E01! Och snart  kommer säsong två av Pushing Daisies <3 Mina hemtentor kommer gå såå bra.

trädgår'n



Det var lite för mycket skogsfest, som Sofia så vackert uttryckte det i går. Jag vill inte dansa till house och techno, jag vill ha R'n'B och Rihanna som inte är söndermixad. Men det var rätt intressant att studera alla moves på golvet. Epic fail. Men nästa gång, då ska det banne mig shake'as booty.

Kan bjuda på några fina citat från mig också:
"Oj, där flög mina trosor!" Bara Sofia som förstår.
"Det är bara en torsdag i veckan!" på Sticky.

efter



Har lugg igen, och slipper vara mer synskadad än vad jag redan är. Jag och Sofia har laddat upp med drinkar nu, många härliga spritblandningar. Och Rihanna - Disturbia. Nu ska vi till Trädgår'n, och dansa. Måste till bussen nu. Puss

före


l'esprit d'escalier

Jag är helt slut, siktar på att lägga mig om en halvtimme ungefär. Men utekvällen i går var intressant. De flesta av våra teorier besvarades. Och jag och Sofia blev game'ade! Ni vet, Neil Strauss. Det roliga var att jag kände igen flera repliker, som killen övat in rakt av. Åh, jag borde sagt något i stil med "Var boken bra? The Game, alltså ..." Men, l'esprit d'escalier, typ: man kommer alltid på rätt sak att säga när man går därifrån. Bokis och Sofia fnissade åt mig som stod ut med killarna. Men det var i forskningssyfte. De andra i gruppen drog sig hem rätt tidigt, men jag och Sofia stannade kvar en stund. Lite party måste man ju vara.

Var tvungen att ställa klockan på kvart över sex för att hinna duscha. Efter att ha gått och lagt mig två. Det förklarar dödströttheten. Jag och Sofia laddade upp med mocha latte på Espresso House, yum. Hela förmiddagen gick åt till att skriva manus och rollspel till redovisningen vi skulle ha bara några timmar senare. Bra att vår grupp var ute i god tid ... Men tror det gick bra, kickass! Jag och Sofia var i alla fall bäst på att spela fjortisar, och fick hela klassen att garva. 

Fikade med Christian efter skolan innan han skulle hoppa på tåget. Jag är lite höstdeppig nu, helt plötsligt är det jättekallt. Och jag vill inte sova ensam i natt. 

double trouble


Det är väldigt lätt att fastna i Photo Booth, och bli narcissistisk. Lite crappy kvalité när min källare är så mörk bara. Gick upp åtta och åkte hem från Christian så jag har mest suttit och väntat på att dra till skolan. Peppen är fortfarande inte på topp. Jag orkar inte med grupparbeten just nu. Men observationsuppgiften kanske blir rolig. Som tur är har jag och Sofia planer på hur vi ska slippa plugga. Well, I'm off.

puss

Jag är helt ofattbart trött. Ändå hade jag bara två timmars föreläsning. Efter det var jag på banken och fixade med CSN and such. Är nog bara förkylningen som inte vill ge sig. I alla fall, sen dess har jag försökt ignorera min kurslitteratur som ligger och vill bli läst (läs: skräpar). Introduktion till socialpsykologi får vänta, take that sucker. Har lekt lite med min nya bebis istället, datorn. Vilken liten nörd jag är, men det är okej så här i början. Snart ska jag iväg till Christian. Han är världens bästa pojkvän, har fixat fruktsallad och Ben & Jerry's till Top Model (som jag tvingar honom att titta på) och Filip och Fredrik.



iMac

Jag är smått förtjust i min nya iMac, men fortfarande ovan. Så skönt att ha dator och Internet i alla fall. Henke var här och hjälpte mig, bäst som han är. Och så kikade vi på The Eye som inte var lika bäst. I morgon har jag bara en föreläsning, 10-12 så det är soft. Måste ta mig igenom två böcker bara, och det går inget vidare. Är inte sådär jättepepp på kursen än, och har inte fått någon riktig känsla av klassen. Speed dating i fredags var intressant, men skriver mer om det sen. En av killarna därifrån hittade mig på Facebook, awkward! Jag ska försöka sluta vara så dissig mot alla andra i klassen så blir det nog bra. Nu ska jag försöka sova så jag orkar upp i morgon. Natti

therése pluggar mkv på jmg

Jaha, då har man börjat plugga Medie- och kommunikationsvetenskap på JMG. Har inte riktigt fattat än. Har varit så mycket med CSN, kåren och papper hit och dit. Första dagen var bra, men lite seg. JMG har fått nya fräscha lokaler vid Linnéplatsen, så campuset var jättefint. Gissar på att det var ungefär 95 pers i vår klass, så jag kommer vara glad om jag känner igen en enda i morgon. Förutom Sofia då. Pluggandet verkar vara seriöst, och böckerna verkar vara rätt tråkiga. Högt tempo var det också, men förhoppningsvis kommer det leda till något kul. Så jag ska bita ihop. I dag käkade vi på Subway och hängde lite i Slottsskogen. När vi slutade stack jag på jakt efter kurslitteraturen. Träffade en tjej som läser fortsättningskursen som ville sälja sina gamla böcker för 400 spänn bara, så nu slipper jag lägga över tusen spänn på det i alla fall. Nu ska jag mysa lite med Robin och sen ska jag lägga mig tidigt. Lagom kul att vara halvsjuk första dagarna i skolan. Kan det inte bli helg, typ nu?

piggelin

Det här råkade jag spara som utkast lördag morgon, men bättre sent än aldrig: Jag är jättepigg och försöker att inte springa runt som en liten tok. Alldeles nyss satt jag i soffan och pratade i telefon, inte helt påklädd, när jag upptäckte att det var en lyftkran precis utanför fönstret. Oops. Kommer inte riktigt på vad jag har gjort sen sist. Varit på kontoret och lunchat med Markus. Hängt på Andra Långgatan. I bought an iMac and a mouse! Det enda som fattas nu är en big, fat, cuban cigar. Registrerat mig på Filosofiska Fakulteternas Studentkår (den du!) med Sofia. Och så var vi på Sticky med Bokis. Där blev det drinkar, shots, dans och jag fick pussar på kinden av två söta tjejer. I kväll ska jag mysa med Thea.

RSS 2.0