21:52

Jag saknar Skåne, och skånskan. Jag blev verkligen kär. Och så saknar jag alla mina skåningar också, såklart. Hann med lite Malmöfestival, en galen midnattsjakt, gamla blinkminnen, Filip & Fredrik och bögporr, massa skratt, filmmys etc. Men jag kommer nog tillbaks snart. Det var inte alls vad jag tänkte skriva. Är fortfarande sjuk, och i dag är det ögonen som är värst. Visine och jag är best buddies nu. Men jag sover helt normalt, det är sjukt. Är jättetrött nu, och klockan är inte ens tio. Somnar rätt fort när jag väl lägger mig och har vaknat nio tre mornar i rad. Får hoppas att det håller i sig även när jag blir frisk, men jag tvivlar.

headaches

So tired of being sick. Vaknade vid nio av att jag inte kunde andas. Sen dess har jag haft huvudvärk och fortfarande lite feber. Halsont och snuva. Blev Girlylicious-kväll i alla fall. Jobbigaste är att jag inte har ork till något. Vill på Sticky-torsdag i morgon och dansa, men får se hur det blir med det. I går var en bra dag i alla fall. Arbetsintervju på World Trade Center Göteborg (som Filip Hammar hade sagt) halv tolv. Blev inte bästa starten när bussen var sen och linjerna var omdragna. Västtragik indeed, jag blir så trött. Men med lite tur hann jag dit i tid, och det kändes bra. Får svar innan helgen om det blir jobb nästa vecka. Hoppas det, men tar inget för givet. "Meriterade plats" tydligen. Men han var imponerad av att jag har jobbat för AP Promotion, alltid nåt. Efter det träffade jag Viktor och käkade lunch vid Kungsportsplatsen. Gick till MUG och åkte iväg till Redbergsplatsen för att gå till Bring It On Tattoos, Demon verkar riktigt grym. Jag känner mig lite peppad själv, men tror Viktors sleeve blir bra. Efter det drog vi mest runt i stan. Mys. Men när jag kom hem var jag riktigt dålig, och det var väl där jag började. Just nu vill jag bara få någon sorts vardagsrutin, hitta heltidsjobb och börja träna. Enda positiva med att jag är sjuk nu är att jag kan somna, helt slut.

Om inlägget under:
Handlar om personer som jag inte träffat på länge, så ingen behöver känna sig träffad. Jag antar att jag bara är lite osäker just nu, och då tänker jag på sån skit.

fever

Jag har feber till och från, och jag kan inte tänka klart. Känner mig så förvirrad nu, och det är så mycket jag skulle behöva prata om. Men jag kan inte. Vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det här. Och det finns alldeles för många som jag saknar, personer som jag inte borde sakna utan borde be att dra åt helvete istället. Men jag kan inte det heller. Har för mycket tid till att tänka bara. Nu behöver jag bli frisk och skaffa ett jobb. Nästan så jag föredrar att vara sjuk.

Tänk om allt var så enkelt som för några år sedan.
Why do I want what I can't get? I wish it didn't have to be so bad.

you're home, but just for tonight

Jag kan inte sluta lyssna på Alexis och Dallas, Rough Hands speciellt. Har spenderat största delen av dagen så. Det gör mig glad, och ledsen. Fast på ett bra sätt. Tror jag, jag vet inte. Började titta på min City and Colour dvd, men fick tårar i ögonen direkt (får bli av när det blir filmkväll här istället, som lovat.) Att jag känner som jag gör har nog lite att göra med att jag saknar London så mycket. Och att jag saknar hur saker och ting var då, för ett halv år sedan ungefär. Jag vet inte. Har suttit och väntat på Viktor hela kvällen också, han kommer snart. Men åker redan i morgon. Nu är flytten påbörjad.

Rough Hand videon regisserad av Dallas, underbar:

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=13236899

marissa burns trey

Sticky Fingers, 15 augusti 2007

Ja, Marissa Burns Trey, i går med Sofia på Sticky. Dem är sjukt bra. Även om jag hört en del låtar blev jag riktigt imponerad av hur grymt det var live, ska bli kul att höra något nytt. Och första bandet, Sayou, var också bra. Kul att upptäcka nya svenska band. Jag var där för att fota, vet inte riktigt hur det gick. Värdelös belysning, alla strålkastare var på publiken istället för på bandet. Så om jag inte använde blixt blev ljuset fint men grabbarna blev bara silhuetter. Så jag fick blanda lite mellan blixt och utan, auto och manuellt. Jag var kanske inte så inspirerad heller, var galet trött. Sofia fick putta på mig ibland. Sov inte så många timmar natten jag kom hem från Grekland, vaknade tidigt och sedan skulle jag iväg igen. Blev några roliga bilder i alla fall. Men får nog trixa en del i Photoshop. Plus att jag är sjukt ovan med att använda systemkamera. Ska bli kul att lära sig lite mer av det tekniska, och inte bara gå på känsla (och auto). Henke har lovat att han ska lära mig, sådetså.



zakynthos

Zakynthos, Argassi, 7-14 augusti 2007

 

Hade en soft vecka på Zakynthos. Bra väder: sol och bad. Goda drinkar, och träffade massa trevligt folk. Men det är skönt att vara hemma. Blev lite mycket i längden. En del olyckor som krånglade till saker också, att trampa på en sjöborre var inte så nice. Blev inte så mycket sömn heller. Var hemma efter två på natten alla dagar, oftast senare, och upp vid tio. Nu är jag lagom pigg. Saknar alla som är kvar på Zakynthos. Med vissa undantag såklart, hade lust att gå runt med motorsåg på flyget hem. En del irriterande typer. Det är alltid skönt att vara hemma och träffa alla man tycker om, då jag känner mig riktigt bekväm. Men känner på mig att jag kommer sakna Grekland rätt snart om det fortsätter att regna lika mycket som det gör här.

 




Nu orkar jag inte skriva så mycket mer, gör en lista istället.

+ sol och värme
+ bad och vågor

- trampa på sjöborrar

+ hawaiian tropic

- hawaiian tropic i ögonen

+ solbränna
- solbränna

+ surfa med marcus

- brist på vind
+ stranden och vattnet på smuggler's wreck

+ fulla bartenders

- fulla bartenders

- ofrivilliga kindpussar
+ barcadi melón
- gin & tonic

- ouzo
+ gratis drinkar
- dagen efter

+ CKIN2U och Hypnôse parfymerna
- neonskyltar

- magic mushroom baren

+ massimo

- försenat flyg

+ tax free

- gråtande småbarn

+ sjunga spongebob theme med britter


i'm off

Klockan är halv ett snart och jag stängde alla väskor nyligen. Jag är värdelös på att packa. Lägger ner en sak åt gången, och gör en massa annat emellan. Ångest över att min väska är så tung också (fast inte över maxgränsen, haha). Älskar att resa och se nya platser, men hatar att åka ifrån alla mina saker. Kan aldrig packa "lagom". Speciellt inte när jag ska vara borta länge. Men dagen har varit mysig, haft lite hemmaspa. Kan nog behövas om jag inte ska vara helt zombie om några timmar. Taxin kommer halv tre, är framme på Landvetter lagom till incheckningen klockan tre. Efter det blir det två timmars väntetid innan planet lyfter. Landar halv nio, så efter tio någon gång kommer jag att steka på stranden, känns rätt overkligt just nu. Gissar på att jag kommer somna rätt fort i solen. Frågan är om jag ska sova lite nu, eller om det bara gör mig tröttare. Inte ens två timmar tills jag ska upp igen i så fall. Och jag blir alltid jätteförvirrad när jag bara får sova några få timmar, tror att jag har sovit ett dygn och vet inte var jag är. Får försöka sova lite på planet isället. Nu ska jag prata telefon med babe.


Handbagage:
mp3-spelare + batterier

Chuck Palahniuk + Bret Easton Ellis-böckerna
Cosmo
Kamera
Mobil (avstängd förhoppningsvis)
Tuggummi
Perk lip balm + ansiktsgel
Solglasögon
= jag kommer överleva


Kommer sakna alla. Puss, hejdå


shopping frenzy + packning

Jag har shoppat alldeles för mycket det senaste. Tre par skor, två bikinis, the list goes on. Ändå kommer det kännas som att jag inte har någonting när det blir höst. Men det är så det alltid är. Kommer ha grejer när jag är i Grekland i alla fall. Och det kommer bli helt underbart. I need the smell of summer I need its noises in my ear. Tror inte att det har regnat så mycket i juli innan. Ska bli skönt att inte behöva tänka alls på en hel vecka. Bara sol och bad. Och Chuck Palahniuk och drinkar och Corona. Men om jag hade fått välja hade jag tagit med mina babes också. Kommer sakna alla. Men när jag kommer hem är det inte många dagar kvar tills Viktor flyttar hit, och jag har roliga saker planerade. Blev lite ändrade planer. Sticky 15e, sen fest 18e och åker ner till skåne 19e istället. Missar Tinnas spelning, men hade redan bokat upp mig visade det sig. Egentligen hade jag tre saker planerade den 18e, jag är dålig. Men nu löste det sig i alla fall. Och jag hinner träffa Wille nu. Ska bli kul att komma ner och hälsa på, alldeles för längesen jag träffade Tinna sist. Efter det borde jag börja söka jobb. Men det ska jag ignorera helt medan jag är borta.

Egentligen borde jag packa nu. Procrastinator, det är jag. Fick äntligen mitt nya VISA i dag, det gamla har krånglat i flera månader men har hela tiden skjutit upp det. Men nu blir det packning som gäller, det är bland det värsta jag vet. Men jag har min älskade lista, som funkar till allt + strandgrejer. Kommer vara skönt att ha 20cm kortare hår där nere. Lite omställning när det kommer vara ungefär 15ºC varmare.


hostel

Henke var här i onsdags och kollade på film, och fixade Photoshop CS2, tack. Invigde DVD:n med Fight Club, såklart. Märks att jag har hållt mig från att se den ett tag, hade glömt av en scen. Men annars kan jag fortfarande alldeles för många repliker. Sen såg vi Hostel, mest för att jag inte sett den och trott det värsta hela tiden. Men den var inte så illa som jag trodde, i början var det collage movie vs soft porn. Sen blev det gore. Värst var hälsenorna och de äckliga brudarna. Men upptäckte rätt snabbt att min fantasi hade varit värre och att det inte var så farligt, precis som Henke sa. Tvåan ska nog inte ses, men om jag känner mig själv blir det väl av "bara för att". Trevligt som fan att Henke var här i alla fall, inte setts sen vi slutade nian. Var ett tag sen nu. Blev en mini-reunion i alla fall, får se om vårt Hannibal-marathon och N64 blir av snart. Jättemånga som jag inte träffat från gamla klassen. Och kommer säkert bli så med gymnasieklassen också, det är synd. Så sköna allihop. Tiden går alldeles för fort. Får panik när någon säger "nu är det inte långt kvar tills du är 20". Det är verkligen ångest. Och att jag inte vet vad jag vill och vad jag ska jobba med tills jag vet. Men det löser sig. Augusti ska jag relaxa har jag bestämt. Har varit seg med att blogga, har lekt med Sofia och klippt mig också. Kommer väl bild snart.

last train home

Uppsala var trevligt som alltid, även om jag är hemmakär som fan och alltid dissar nåt med andra platser. Blev en hel del filmer, men bara Simpsons på bio som var riktigt bra. Drack smultronvin, myste med Mollan, åkte ut till Skuttunge och njöt av landet och sjön lite. Hur bra som helst. Kom nyss på att det var sista gången jag åkte upp när Viktor fortfarande bor där. Helt sjukt, men känns bra. Nu blir det inte lika många tågresor. Han kommer att bo ute vid Långedrag ungefär, 11:an hela vägen från stan. Och nära havet. Det kommer bli mys. Nu när jag inte kommer åka upp till Uppsala hela tiden ska jag försöka hälsa på i Skåne lite oftare. Jag börjar med Malmöfestivalen är det tänkt.




RSS 2.0