panic & action

Sticky Fingers, 27 februari 2008

image194

Panic & Action i går då, det var ... spännande. Blev en studie i mosh. Jag och Sofia skämdes lite när vi anlände en kvart innan insläpp, kön bestod av små emokids på 14 år som var "så fulla". Blev rätt impad av en som hade rosa och randigt (vågrätt) hår. Kallt som fan var det också, jag minns att jag utbrast att jag inte ville frysa ihjäl bland emos. Det vore en tragisk död. Men vi överlevde och rymde upp till balkongen där det var 18 år och drack vuxensaft. Därifrån såg vi Adept som är riktigt, jävla bra. Chemical Vocation var också kul att se, resten kunde jag ha skippat. Roligast var att studera alla emos från balkongen, och deras mosh pit. Some uglyass moves vill jag lova. De måste avguda den här videon. Skönt att det lär dröja minst tre år innan dem flesta kommer in på Sticky igen.

I dag har jag och Sofia hälsat på i skolan och kollat på FN-rollspelet. Kramat Lars också, såklart, han blir så glad över att se sina gamla elever. Och jag blev glad över att se någon annan som satt och viftade med tårna, ord är överflödiga. Vi blev tvingade att vara med på film också, så nu kan alla JM:are sitta och skratta åt oss när vi försöker komma med tips. I kväll är det Dead by April, det blir fina grejer. Den här veckan är rätt sjuk, har varenda dag uppbokad.

i'm a lovemonster, hug me!

I går var jag i stan med Sofia. Vi hämtade ut biljetter till West Coast Riot på Pustervik, och köpte ett par till när vi ändå var igång. Så i kväll blir det emohäng på Sticky. Jag gissar på att vi kommer hålla till i baren eftersom 13-årsgränsen känns lite pinsam. Jag förbereder mig inför rosa ögonskugga, tuperat hår och långa svarta luggar. Ska bli kul att se banden i alla fall. På tal om spelningar, jag har beslutsångest när det gäller Dillinger Escape Plan! Mindre än en vecka kvar. Det kommer antagligen bli helt livsfarligt, men riktigt kul. Vet inte om jag vill lägga 270 spänn på det bara.

Jag och Sofia spenderade våra pengar väl när vi var i stan. En liten shopping-guide: allt som ryms i rosa burkar, gärna sprayflaskor, är tjusigt. Då är det okej att inbilla sig att de utför mirakel för vintertorr hy. Allt som luktar gott är också bra, speciellt när det luktar vaniljyoghurt med kokossmak. Samma gäller för monster i alla dess former, med förutsättning att de vill kramas. Nu bor det här turkosa Lovemonstret i min säng. Några namnförslag? Jag tycker han ser ut som en Urban, men jag får inga trevliga flashbacks av det namnet.

image193

"sand is overrated. it's just tiny, little rocks."

I går: söta drinkar, söta filmer och en söt grabb.

I dag: mådde jag mindre sött på morgonen, tittade på tre avsnitt av Grey's innan jag orkade ta mig upp ur sängen. Men så blev jag väckt klockan åtta också, och så var mojiton lite väl stark.

grey's anatomy

I går var Henke här, vi spelade tv-spel och tittade på Rallarsving. Mycket lyckat, och massa flum och skitsnack som vanligt. Tack vare honom har jag ett fungerande brännprogram, och resten av säsong tre av Grey's Anatomy på dvd nu. Skönare med 32 tum istället för datorskärmen. Men nackdelen är att jag lär kolla på alldeles för många avsnitt i rad. Ungefär så här ser det ut när jag tittar på Grey's mitt i natten, mina msn-teckningar är fantastiska. Jag kan inte låta bli att lipa till nästan varje avsnitt. I love it, och jag vet att jag är efter.

Nu ska jag iväg till Systemet för första gången, och sen shoppa lite med Jonas. Men först ska jag nog duscha bort all målarfärg. Puss

framtid och vår

Åh, en liten glädjande tanke. Jag ska inte göra högskoleprovet i år! Det var verkligen hemskt, inte alls min grej. Och nu börjar jag bli väldigt stressad över mitt beslut om att söka något till hösten. Jag vet helt enkelt inte. Lärarprogrammet känns sådär, media känns sådär. Jag vill inte söka något som känns sådär. Fast samtidigt vet jag inte om något skulle kännas bra just nu. Ibland önskar jag att jag inte hade varit duktig på att plugga. Att jag inte hade fått bra betyg. Nu har jag så höga krav på mig själv, jag "måste" plugga något seriöst och svårt. Önskar att jag kunde plugga till fotograf och skita i om jag får jobb eller inte, och inte känna att jag kastar bort mina betyg. Eller make up-artist, tror jag skulle vara skitkul och passa mig. Men det är ju inte lätt att försörja sig på det heller. Varför vill jag inte bli något tråkigt och praktiskt? Någon som har lite råd, kanske? Martin flytta hem och få mig att känna mig sådär lugn igen.

Det känns i alla fall bra att jag kommer vara påväg hem från England samma dag som högskoleprovet är. Denial is the shit. Skönt att det börjar bli vår också, har gått runt och njutit av solen mest. Och slitit med att få bort vävtapet i några timmar. Av någon anledning tycker jag det är rätt skönt att syssla med något så monotont och tråkigt. Men mina leder gillar det inte.

this & that

Jag vet inte riktigt vad jag har gjort det senaste. Spelat tv-spel och myst lite med Sofia. I går var jag på Singstar-party vilket var väldigt trevligt. Härliga människor och ... eh, skönsång. Kan erkänna att jag inte ens hade kommit i närheten av mikrofonen om det inte varit singback. Fast jag kände mig rätt bra om man jämför med vissa av låtarna i Melodifestivalen. Ja, jag blev tvingad att se skiten. Kebabpizza? Vafan liksom. Om de inte ens kan få ihop tillräckligt många bra låtar för en enda deltävling, varför dra ut på det? Och jag är så typiskt svensk som klagar på något man egentligen tycker om lite grand, i smyg, innerst inne. "Det är ju tradition."

I dag har jag städat och borrat. Övningskört, vilket gick riktigt bra. Trots att jag inte kört manuellt på säkert två månader. Inte ett enda kärringstopp, I tell you. I morgon ska jag måla min dörr. Men först blir det några timmars slit för att få bort väven och sandpappra hela ytan. Jag känner att min blogg är väldigt spännande just nu.

Slänger in en gammal bild här också som påminnelse att jag ska börja fota igen, och ta tag i kursen och sådär. Jag får gärna ta tag i mitt liv också.

image191



alla hjärtans dag

Okej, egentligen tycker jag inte den här dagen är något speciellt. Har för mig att jag har brukat bojkotta den, singel eller ej. Tycker man borde krama och pussa mer på sina nära och kära alla dagar! Men namnet Alla hjärtans dag är himla sött. Så bara därför uppmärksammar jag det. Och puss på alla mina fina kompisar.

Dessutom har jag kallats snuskfia två gånger i dag, what's up with that? Men Sofia kan väl intyga på att det är så jag är, även om det är ett mindre charmigt ord.

Hjärta

blog craze + flickr

Okej, jag tänkte tipsa om några bloggar jag läser utöver mina vänners. Jag följer inga direkta modebloggar, men jag brukar titta in hos Lolita. Mest för att jag gillar bilderna och alla färger, jag blir glad helt enkelt. Samma gäller Krisatomic och The cherry blossom girl (fast jag inte kan någon franska alls). En blogg jag läser och inte bara klickar mig förbi är Silverfisken (klicka INTE på länken under rubriken "Jajje", tips), han är outstanding. Läs några inlägg under "gamla favoriter" om du inte har gjort det innan, och spana in hans flickr-konto för hans bilder är fantastiska. När jag känner mig cynisk, vilket är rätt ofta, läser jag Bloggfrossa. Och ... det var väl allt. Det är de bloggar som ligger bland mina favoriter och som jag klickar mig igenom om jag har lite tråkigt.

image189

Tänkte bara tipsa om flickr rent allmänt också eftersom det verkar vara många som inte känner till sidan. Det är där alla bra och okända fotografer gömmer sig! Testa att söka på din favoritartist, birds, snow, tattoos, England eller vadsomhelst. Jag lovar att du kommer hitta massa fina bilder du inte sett innan. Mycket bättre än att googla bilder. Och om du gillar Brand New eller Straylight Run borde du kolla upp Lexi Lambros och Camille Nolan. Sistnämnda har tagit de fina bilderna jag lade in, alltid kul med lite behind the scenes.

jag ska se dallas green!

image187

Nu är biljetterna köpta. Jag ska se Dallas Green i både Brighton och Portsmouth! Förstår det fortfarande inte riktigt, ändå kan jag inte låta bli med små glädjepip då och då. Trodde aldrig jag skulle få höra City and Colours låtar live. Undrar hur det ska gå, vattenfast mascara får det bli som Sofia sa. Jag älskar att vi kan vara så här spontana. Det visade sig att det bara var sittplatser i Brighton, what the hell tänkte vi och köpte biljetter till Portsmouth också. (För £12 kändes inte så farligt.) Utan att veta hur vi ska lösa det med boende eller resor. Men det löser sig alltid när man är på plats. Jag längtar så, mindre än två månader. Ska bli kul att upptäcka lite mer av England också, inte bara slummen i London. Både Brighton och Portsmouth verkar vara fina kuststäder. Jag längtar efter piren och svalorna. Det är så konstigt att jag har haft piren som desktop och Dallas som bakgrund på mobilen hur länge som helst, jag har haft det framför näsan på mig hela tiden.

image188

Bild 1
Bild 2

PARTY!

Precis allt är party just nu. I går var det fest på riktigt, det blev massa mat, alkohol, Singstar och Guitar Hero. Och jag av alla människor ägde Singstar, nästan. I alla fall Nirvana, Smiths, Blur och några fler. Vi ska inte tala om hur det gick på Elvis och Madonna. Sjukt kul var det, och massa folk. Kändes som att jag kramades hela natten. Det var en fin fest, Fia var riktigt nöjd med sitt examensfirande. Jonas var också nöjd och full. Vi är nog soulmates eller nåt. Någon kom på den fantastiska idén att vi skulle måla en tavla på festen (oljefärger och alkohol är en lyckad kombination, eh?) Jag och Jonas bidrog med två kladdiga körsbär utan att ha sett varandras. Creepy. I dag är jag hes och bakis, men det är det värt. Tror jag har några fina karaokevideos jag kan lägga in också.

För att fortsätta på temat party. City and Colour har massa England-datum med Attack In Black! Åh, lycka. Jag och Sofia ska så åka till Brighton, fast hon vet inte om det än. Har alltid velat åka dit, har till och med Brighton Pier som bakgrund. Komedia ser ut att vara en jätteliten lokal också, kanske blir som Pustervik med bara Dallas. Jag får fjärilar i magen när jag tänker på det. Synd att Alexis inte ska med också, men att få höra City and Colour blir helt overkligt.

Och sist men inte minst, Henke är hemma. Missed you. Vi firar med Cloverfield på bio i kväll, och obligatoriskt källarhäng såklart. Den här veckan har nästan varit för bra.

jimmy eat world

Debaser, 5 februari 2008

Okej, Stockholm och Jimmy Eat World. Igen: så sjukt bra! Bästa av allt var att få skratta med Sofia. Vi skrattade nonstop nästan. Speciellt på tågresan upp, jag tror vi uppfattades som två jobbiga jävlar. 

När vi kom fram drog vi runt på stan, vilket blev rätt misslyckat egentligen. Så går det när man kollar upp grejer innan. Vi blev bekanta med tuben och läste kartor i alla fall. Sofia: "Åh, jag är såå bra!" Jag krossade hennes bild som kartmeister genom att påpeka att hon höll den uppochner. (Men du är bäst ändå, räddat mig genom många orienteringar.) Urban Outfitters däremot var tokigt sött, inte för att jag köpte nåt. Anyway. På vandrarhemmet käkade vi, skrattade lite till som om vi inte redan hade kramp, och fixade till oss. Men viktigast av allt. Sofia friade! Gick ner på knä och allt. Hon frågade om jag ville vara hennes vän för evigt och höll fram asken med ringen i. (Egentligen menade hon "damn you're fine, marry me?") Jag svarade 'ja' och efter det dansade vi iväg till Debaser.

Vi började med att hänga i baren och blev kanske liite överförfriskade. Alla drinkar hade väldigt söta namn, som Sad Punk och I Bleed. Emo. Vi drack Blown Away, och damn den var god. Förbandet var riktigt soft, aussies. Sparkadia, jag ska nog ge dem en chans.


Jimmy Eat World, riktigt sweet var det! Speciellt Sweetness, gosh. Definitivt med på topplistan över alla spelningar nu. Vi stod nästan längst fram i mitten, i slutet hamnade vi längst fram som det alltid brukar bli. Stämningen var på topp, och allsången fick mig att rysa. Party helt enkelt. Mr Adkins var verkligen helt dränkt i svett. Hett tyckte jag, Sofia tyckte jag var störd. Kanske inte så hett när man fick sig en liten dusch så fort han slängde med håret. Men vilken energi. Ni som tycker JEW är dåliga live: shut it. Att det var segt när dem spelade innan Green Day berodde på att bara första raden sjöng med och dansade. Nu kändes det som att hela Debaser skrek och hoppade. Titta på videon, allsången var mäktig och väldigt ... eh, vacker. Speciellt en svinlång snubbe bakom oss, han spelade luftgitarr runt mig och var allmänt störig. 

Speciellt många lugna låtar var det inte, så videon ger kanske inte en så bra bild av spelningen, men Hear You Me var den låten som fick mig att bli mest lipig. Synd att man inte fick höra Kill, Get It Faster, If You Don't, Don't och massa andra godingar. Men jag tror ändå inte det kunde blivit mycket bättre. Kanske om jag fått tag i setlisten som jag nästan hade, jag och Sofia skulle delat på den ju. Dumma.

Hemvägen var vinglig och fnissig. Så fort jag kom innan för dörren lyckades jag glida av sängen som Marla i Fight Club. Sedan låg jag på golvet och skrattade bra länge. Åt vad kommer jag inte ihåg, men det var säkert inte så roligt. Det räckte med att Sofia sneglade på mig för att jag skulle brista. Kul hade vi i alla fall. Slutsats: Jimmy äter världen!

PS: det är inte jag som har filmat. Vi stod som sagt längst fram.

dallas green

DANISH
Denne plade er mit hjerte og min sjæl. Måske betyder det ikke noget ... men måske betyder det alt. Jeg håber, at du vil kunne lide den, lige så meget som jeg gør.
Dallas

ENGLISH
This record is my heart and soul. Maybe it's nothing ... but maybe it's everything. I hope you can come to love it like I do. Thank you for listening.
Dallas

image186

Han är ju så söt att jag smälter. Bara en sån grej att försöka översätta åt sina fans, åh. Och jag gillar nya skivan, älskar till och med. Måste lyssna in mig lite bara. Tycker både Confessions och Forgive Me är bättre på live dvd:n, men det är kul att han experimenterar. Lyssna på hela skivan här.

Snart ska jag orka skriva om Jimmy och Stockholm. Lägga in alla bilder också. I dag missar jag Reel Big Fish och Wille som är i Göteborg. Tröstade mig med att köpa skor och present till festen i morgon.

prrr

Okej, jag erkänner. Jag saknar dig också. Jag saknar att du får mig att skratta så att jag gråter, att du luktar kaffe, att du kramas mysigast i hela världen och att du är så söt när du är nyvaken. Damnit.

sleepy smile

Det känns som att jag har haft den här rubriken ett antal gånger tidigare, men just nu passar den så bra. Jag är galet trött, men så nöjd. Stockholm och Jimmy Eat World var det bästa på riktigt jävla länge! Kan skriva en massa superlativ här, men sparar det tills i morgon. Ett nöjt "åh" får räcka för nu.

image185

Dagen har varit seg. Klockan ringde lite innan sju, och jag och Sofia var allt annat än pigga. Att man var smått bakis och att sängarna var riktigt sköna gjorde det extra motigt. På X2000 hem till Göteborg störde jag mig mest på barn, ringsignalen från Teliareklamerna och alla som inte kunde hålla käften. Fördrev timmarna med att blunda och studera regndropparna på rutan. När jag nästan somnat ringde det, och det visade sig att det blev jobb. Jag hann vara hemma en timme, då jag försökte duscha, fixa till mig och äta samtidigt, innan det var dags att åka iväg igen. Jag var soccer mom för en dag, försökte få på Isak kläder och skydd och det var vattenflaskor och tejp hit och dit. Nu är jag slut. Borde sovit för länge sen, skyller på en viss grabb. Inte lillen då. Men, sängen ... nu! Ska nynna på Sweetness tills jag somnar.

Dagens diss, centralen Sthlm:
En pappa: "Du behöver inte äta upp hela bullen, den är ju så stor ..."
En liten kille: "Jo! Jag ska äta upp heeela så jag blir lika tjock som dig, pappa!"
Pappan var inte tjock, och någon bulle fick han inte smaka på.

"jag ska ha en sån där ... strippa!"

Det var en fin helg, speciellt fredagen. Jag och Sofia åkte till hålan Gråbo (som Sofia sa: "Åh, jag vill inte åka ut i rymden ... ödemarken tänkte jag säga!"). Men det är klart att vi ville det egentligen, för vi skulle ha en mysig kväll med Bokis, Emil och David. Först blev det film, Wristcutters A Love Story, som inte var speciellt bra. Jag som hade velat se den rätt länge och allt, men Almost Famous-killen var fortfarande fin. Ändå snodde Emils hund Simpson nästan all uppmärksamet, så söt. Jag längtar efter vår valp. Kvällen avslutades med Monopol och massa skrattattacker. Blev så glad över att se alla igen, och att vi fortfarande har lika kul som vi hade i skolan. Min klass och JM var verkligen helt underbart, och jag saknar det så. Bokis beskrev allt mycket finare. Hoppas på reunion snart igen.

image184


Har hunnit med IKEA också, nu ska jag förhoppningsvis få upp allt på väggarna snart. Köpte ramar och två hyllor.

Kille till IKEA-boy: "Jag ska ha en sån där ... strippa! Var finns det?"
IKEA-boy: "Ja, det hittar du inte här och jag vet inte om jag får tipsa, men hyllan Stripa hittar du där borta ..."
Jag: "Det är lugnt, jag ska också ha en strippa."

I dag har jag mest varit seg och försökt städa, vilket inte gick speciellt bra alls. Sofia har varit här och spelat massa tv-spel också, jag är helt slut nu. Inte för att jag klagar egentligen. Nu lyssnar jag på Jimmy Eat World och på tisdag ser vi dem i Stockholm. Pepp!

februari

Jag: "Isak, har du gömt något?"
Isak: "Nähä! Det är inte nåt alls bakom kudden!"
Jag: "Jaha ... så det finns inget litet troll där?"
Isak: "Haha, nä, din knäppis. Det är en present till dig! Oj ... det skulle jag inte säga."

Isak har världens sämsta poker face, men ett superleende. Killarna hade varit med och valt ut ett jättefint halsband till mig som present. Så söta. Och jag känner mig riktigt bortskämd, men jag gengäldar allt så gott det går. På hemvägen höll jag på att blåsa bort, jag klarade mig men paraplyet strök med. Värmde mig med Espresso House-kaffe.

image183

Nu har jag ändrat här igen, jag vet att jag är jobbig. Lekte i Photoshop, försökte "plugga" nu när kursen har börjat. Det gick sådär. Kommer nog igång snart, när jag orkar kolla igenom hela kursstarten och lektion 1.

RSS 2.0