where i want to be

Just nu skulle jag vilja promenera runt i ett höstruskigt London, insvept i en varm halsduk. Med Starbucks-kaffe i handen. Ta en sväng igenom Hyde Park och titta på alla färgglada löv och främmande människor med rosiga kinder. Gå till Convent Garden och kika in i alla mysiga butiker, som Kiehl's och Jelly Pong Pong. Jag skulle hitta på en ursäkt för att ta mig till Oxford Street varje dag och drömma mig bort bland allt underbart inne på Selfridge's. Och i fantasin skulle jag shoppa upp hela varuhuset. Jag skulle vara stammis på HMV, och alltid komma hem med billiga dvd-boxar.

Helst skulle jag bosätta mig där helt, om än för ett litet tag. Jag skulle bo i en liten, och rätt sunkig, lägenhet någonstans runt Bayswater kanske. Golven skulle vara klädda i heltäckningsmattor, och knarra sådär som golv bara gör i England. Men det skulle vara okej. På vintern skulle det dra lite kallt i lägenheten, och elementen skulle jobba för fullt. Vattenkokaren skulle gå varm och min lilla rosa termos skulle alltid vara fylld med te eller varm choklad. Men jag skulle ha en stor och mysig säng med massor av kuddar och täcken. Och ett burspråksfönster där man kunde sitta och kika på Londonbor hela dagarna om man var sjuk och hemma. På väggarna skulle jag ha mina fina Brian Ewing-tavlor, vykort och screen caps från Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Det skulle vara hemtrevligt.


Jobba skulle jag göra som copy eller något i den stilen. Men främst med mitt och Sofias projekt. Och jag skulle alltid bära med mig en MacBook i någon tjusig modell. Och alla mina godingar här hemma skulle såklart också flytta till London. Bara sådär. Vi skulle gå på spelningar varenda helg, och dricka blaskig öl bara-för-att. När vi tröttnat på tunnelbanan och alla avgaser skulle vi fly till Brighton eller Portsmouth så fort våren kom. Sitta på stranden och kasta sten i havet. Äta Ben & Jerry's-glass på piren och berätta spökhistorier om West Pier på kvällarna. Alla skulle vara lediga samtidigt, och nästan hela tiden. 


Var tvungen att lägga in två bilder från senaste resan, för jag längtar tillbaks så. Nu sitter jag i Partille istället och suckar fortfarande över essän och mig själv. Den rosa termosen är fylld med chai te i alla fall. Och i morgon är det över. Då ska jag till Bitter på Linné för post-seminarium. Och sen ha en mysig helg på Avenyn. Det är inte fy skam det heller. Hoppas eran helg blir fin. 

clementine

"Too many guys think I'm a concept, or I complete them, or I'm gonna make them alive. But I'm just a fucked-up girl who's lookin' for my own peace of mind; don't assign me yours."

Jag borde ha en halvfärdig essä nu, men det har jag inte. Istället har jag ett tomt Word-dokument. Jag hatar den blinkande markören! Heja mig. Morgondagen lär inte bli så rolig. Just nu känns det mesta jag gör skit, och jag har börjat om ungefär tusen gånger. Dessutom har jag ingen direkt ork att rycka upp mig. Grupparbetet gick bra i alla fall. Även om det var en intensiv dag, och en nervös redovisning. En annan grupp hade gymnasieelever som målgrupp och visade upp en bild på min gamla klass. What are the odds liksom? Hint: JM i mitt hjärta. Jag och Sofia började garva och "Men, där är ju vi!" Fast bilden var från ettan så ingen hade ju känt igen oss om vi inte sagt något. Saknar JM ibland, men jag gillar MKV. En massa. Bara så himla trött på allt plugg, och mig själv. På fredag är första kursen avklarad i alla fall, och det ska bli grymt skönt. Sen fresh start igen. Och då ska jag bli pepp.

busskonversation

Fjortis: Vad heter duu? 
Christian: Eh, Christian ... 
Fjortis: ... 
Fjortis: Vad söt tjej du har! 
Christian: Ja, där ligger du i lä!

Det där var kul, Christian var trött och dryg. Fast tveksamt om fjortisen förstod piken. Hennes kompisar verkade göra det i alla fall. Nu är jag trött och vill sova. Var hemma lite innan tio, min grupp har inte så bra tidsuppfattning. Fast min och Sofias buss var sen, och så blev det en hel del omvägar. Tillslut körde pappa oss hem sista biten. Nu ska jag öva in mina delar, och skriva stödord inför redovisningen i morgon. Yeah, right. Nattinatt!

låt den rätte komma in


I helgen har jag firat babe. Christian fyllde 27 så jag har bakat tårta och fixat och trixat. I lördags var vi på Låt den rätte komma in, inte i närheten av så bra som boken. Men riktigt söt, och lite småcreepy (till skillnad från boken som är bruutal). Seriöst, läs boken. Annars har vi hållt på att blåsa bort i stormen och myst framför X-files. Förkylda och halvsega. Men lika bäst ändå.

Veckan har som sagt spenderats med grupparbete. I torsdags satt jag, Sofia och André Tre Indier och åt. Där har ni nivån på skämten, haha. Så blir det när man hänger på café från morgon till kväll och försöker komma på en kampanj. Som mest slutar i dåliga idéer och scout-ordspråk (från Sofias håll). Klara i tid blev vi inte heller. Så nu ska jag snart iväg till skolan. Underbart sätt att spendera söndagskvällen på ... Jag "tjänade" en timme i dag i alla fall, eftersom jag och Christian glömt av vintertiden. Så jag och Sofia hann pimpa vår PowerPoint lite. Mac is the shit. Nu ska vi träffa de andra i skolan och skriva sammanfattning och allt möjligt. Jag kommer vara så nervös på måndag, dumma redovisning och slutuppgift.

softeration

För att använda Kellermans uttryck, soft dag helt enkelt. Grupparbete på Blue Mountain. Nu är vi bara fyra stycken, men vi slapp byta grupp så jag och Sofia är nöjda. Dream team helt enkelt! Fast jag förstår inte att vi får något gjort. Halvsov i sofforna hela dagen, tog små power-naps och jag var ruskigt nära att somna. Inte så konstigt när jag hade Sofia som kudde, och fick massage samtidigt! Studentlivet har sina ljuva stunder. Fast det är inte så gott om tid. På tre dagar ska vi: välja målgrupp och göra en målgruppsanalys, skapa kommunikationsmål, budskaps- och medievalsstrategi i en kampanj som vi ska sälja in. Plus att vi ska göra en pimpad PowerPoint, sammanfattning och öva inför redovisningen. Slutuppgift indeed. I dag fick vi avklarat första punkten, men tror det här kommer bli grymt. Vi kör på samma taktik i morgon, förhoppningsvis med lite färre power-naps. Nu ska det flummas på hög nivå, kreativitet och innovation here we come.

Skulle gått på bio med Henke i kväll, men gick inte en enda bra film. Vi löser det med filmkväll här istället, blir Mirrors. Så nu ska jag kila iväg till affären en snabbis, sen blir det bra häng. Det var alldeles för längesen sist. Saknat min dudie.

prosit

Jag har blivit tokförkyld och nyser mest hela tiden. Kliande ögon, ont i halsen och näsan rinner. Check, check, check. Kände mig helt okej i skolan och redovisningen gick faktiskt bra. Åkte till Pustervik och köpte biljetter till Millencolin och Funeral For A Friend efteråt. Och så shoppade jag upp alldeles för mycket pengar på stan med Sofia. Först någon timme efter att jag kom hem slog förkylningen till i all sin prakt. Uh, däppt i däsan. Så dålig timing inför slutuppgiften också. Men jag försöker ladda med massa naturläkemedel och te. Jag är inte alls pepp inför morgondagen. Vi måste antagligen byta grupp, precis när man hittat assköna typer i klassen. Hatar upplägget på den här kursen, så jäkla veligt det ska vara då. Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att jag sover bort skiten. Skulle gärna sova ända tills fredag.

aow, aow, aow!

Gosh vad jag har ont lite överallt. Speciellt i alla leder. Fick inte gjort så mycket som det var tänkt i dag, får klämma in det nångång i nästa vecka. Hur nu det ska gå till. Jag vill ha lov. Men det fenomenet känner inte universitetet till. Nu ska jag knapra lite piller innan jag måste in till Linné. Hoppas vi kommer därifrån rätt fort, jag är inte så pepp på att behöva gå upp halv sex på måndag.

busy week

Jag har varit lite dålig på att blogga det senaste. Busy, busy. Veckan har till största delen bestått av grupparbete och redovisning. Tempot är helt sjukt, men gruppen är soft så det är en rätt härlig kombo. I fredags fick vi inte gjort så värst mycket, men kreativiteten flödade. Fast vi höll oss kanske inte riktigt till ämnet. Så går det när man fnissar, sitter på Facebook (Kom igen nu, joina vår grupp Släpp mobilen - Slipp tumören, ni kan gå ur om några dagar.) och kollar bloggar. Fredagen avslutades med en kort och intensiv after work. Jag och Sofia drog till Andra Lång med André, Nils och Erik. Och det hela började med utspilld öl överallt. Kul var det i alla fall. 

Blev myskväll hos Christian och jag var sjukt trött efter hela veckan. I går hade jag nog kunnat ligga kvar i sängen hela dagen. Istället har jag hälsat på på sjukhuset och fixat med massa grejer. Nu har jag galet ont i mitt vänster knä, ta smärtan att tatuera foten och multiplicera det med tre ungefär, och funderar på att gå och lägga mig. Ingen party-lördag direkt. Känner mig ändå helt wasted. I dag ska jag köpa nytt knäledsskydd och hälsa på Sofia i kuddlandet. Sen blir det till att tillbringa kvällen i Annedalssemenariet, så går det när man inte får allt gjort i veckan, kampanja for the win. Helgen blev inte riktigt som jag tänkt om vi säger så. Men snart är det en ny vecka. Puss

betnér and stuff

Magnus Betnér var inte helt oväntat grym i går. Jag, Christian, Henke och Sofia skrattade gott kan jag säga. Vet inte om det var bättre än förra gången jag såg honom, kanske. Lite svårt att avgöra när det var bäst båda gångerna. En sak är säker, Betnér var sjukt gross om man jämför med sist. Jag brukar inte var så lättäcklad i vanliga fall, men ... Annars var helgen bra och mysig, men alldeles för kort.

I dag var jag mer zombie än vanligt när jag vaknade. Låg vaken halva natten, först för att jag frös som jag-vet-inte-vad och sen för att jag låg och funderade. Jag hatar att jag ska överanalysera allt, mår så dåligt av det. Och jag hatar alla stalkers som ska skapa fake-konton och skriva till mig. Anyway. Skoldagen var bra, bortsett från att jag knappt höll mig vaken. Fick tillbaks första hemtentan också, och jag fick G! Har aldrig varit så nöjd med det innan, var helt beredd på omtenta när jag letade efter mitt resultat på listan. Men var bara 2 poäng från VG. Det var väl lite surt, men jag är nöjd i alla fall. Nu har vi börjat på nästa examinationsuppgift direkt, och vi har bara en dag på oss. Så det blir caféhäng hela dagen med grupparbete och målgruppsanalys i morgon. Nu ska jag och Sofia fixa med lite grejer snart, fattar inte när vi ska ha tid för våra storartade planer bara.

glad serienörd



Hemtentan är inlämnad, och det känns faktiskt helt okej. Men det lär jag väl få äta upp. Just nu bryr jag mig inte, för hemtentan är över! Yay. Det ska jag fira med att äta, kan inte riktigt göra det när jag är stressad. Och så ska jag titta på Pushing Daisies S02E01, äntligen! Trodde inte det skulle bli en andra säsong först, men det är världens mysigaste serie. I kväll åker jag till Christian, då ska vi titta på Little Britain USA. Det lär vara så grymt. Har tittat sönder de tre säsongerna jag köpte i London. Och så har jag första säsongen av Dexter som ligger och väntar. Snart har jag första säsongen av X-files också. Och så måste jag se reprisen av Fringe. Lite notes to self sådär. Grejen är väl att jag inte kommer hinna titta på serierna. Hela nästa vecka är redan fullbokad, fast det är ungefär 50/50 plugg och roligt.

lala

Följ min blogg med bloggkoll

Jag kan inte sova, är konstigt övertrött och så fryser jag. Nu testar jag lite onödiga grejer istället. Tentan känns det som att jag har gett upp med för längesen. Får göra ett sista ryck i morgon. Det ska nog gå bra. Snälla Timbuktu säg att det löser saj!

where is my motivation?

I got no motivation! No time for motivation. Green Day said it best. Jag orkar verkligen inte med hemtentan mer. Det är jättekul att skriva om motivation när man inte har det minsta av det själv. Nu vet jag i alla fall varför om det skulle vara någon tröst, jäkla teorier. På fredag är andra helvetesveckan över i alla fall. Och helgen kommer bli ace.

blogga med sniglar?

Låg en liten Google-annons här under. "Blogga med sniglar", varför skulle man vilja göra det liksom? Sniglar kan väl inte blogga. Sen såg jag att det stod singlar. Jag blir helt körd i huvudet av hemtentan. Dessutom är jag så seg. Snigel, that's me. 

mixed feelings

Hemtenta hela veckan, igen. Skulle kunna gnälla i en evighet, men jag låter bli. Tror ni fattar. Ett väldigt irriterat "åh!" will do. Ska på Magnus Betnér på söndag i alla fall, jag längtar som en tok. Och nästa vecka, då händer det grejer vill jag lova. Jag är så sjukt pepp. Och så har jag bestämt att jag ska läsa PR bland annat nästa termin.

lördag i mobilbilder







Helt okej kvalité ändå, med tanke på att vissa ljusförhållanden inte var de bästa. Men jag får lära mig att använda "blixten", för bilderna på mig och Christian vid Näckrosdammen var pixliga som bara den. Lär inte ersätta min Ixus, men kul att kunna ta bra bilder med mobilen också. Nu lär jag och Sofia börja posa mer än vanligt. You have been warned.

vad-jag-har-gjort-sen-sist

I torsdags hade vi självstudier, men jag ägnade mig åt allt annat än att plugga. Gick upp tidigt och tvättade. Sen hämtade pappa mig, vi var på sjukhuset och hälsade på. Inte så upplyftande. Men efter det åkte vi ut till Askims badet och kastade frisbee med Bobbin. Fast han tycker det är roligare att springa runt med den själv. När jag kom hem igen fixade jag tvätten. Precis när jag var klar kom Henke och vi käkade middag tillsammans. Och mina kock skills fick godkänt. Köpte en mobil av honom också, så nu kan ni ringa mig utan att höra er själva! Och jag fick en bärbar hårddisk, du är så jäkla söt! Världens bästa Henke, trots att du inte har några propellers på ryggen. På kvällen tittade jag på Fringe med Christian. Fast jag blev rätt besviken faktiskt, men Christian blev lite hooked vilket inte var så oväntat.

I fredags var det föreläsning och efter det fikade jag med Elvira som jag inte träffat ordentligt på över två år (!). Himla söt tjej. Vi promenerade runt i Haga, snackade skit och åt kladdkaka. I helgen blev jag bjuden på middag och teater av Christian. Vi hade tur och fick bord på en supermysig italiensk restaurang, och efter teatern promenerade vi upp till Näckrosdammen. Dokumenterade dagen med mobilkameran som jag ville testa.

millencolin i malmö

Malmöfestivalen, 21 augusti 2008

Det var ju ett tag sen, och jag skjuter alltid upp saker. Plus att bloggen har muppat, men nu är den som den ska igen. Måste ju skriva om Millencolin i Malmö med Sofia och Henke. Sjätte gången gillt. Millengänget får aldrig nog, sjunde gången blir 16:e december, and I can't wait! 

Resan började bra, jag fnissade hela vägen ner på tåget. Till dem andras förtjusning? När jag väl börjar kan jag inte sluta. När vi kom fram träffade vi söta Tinna på stationen. Åkte hem till henne och dumpade vår packning. Och efter det gjorde vi Malmö. Vilket innebar att vi sprang fram och tillbaks. Och letade efter Systemet. Vi tog hjälp av den fantastiska tjänsten 118 100. Skicka vilken fråga som helst i ett sms och du får svar. Sofia var smart nog att fråga hur mycket det kostade, efter det skickade vi inga fler sms. Men vi fick en hel del roliga svar. Som att det var Bobby, the doggy, som bajsat utanför Systemet. Och att Henke ser ut som en ung Pierce Brosnan. Innan spelningen hann vi göra slut på 90 spänn var, på en parkbänk med cider i handen. Minst sagt roligt tidsfördriv.


Flogging Molly var lika bra som vanligt. Det var drag på de irländska pysslingarna, som drack öl till frukost vid sjutiden. Det är helt omöjligt att stå still när de spelar. Devil's Dancefloor! Och det var om möjligt ännu mer röj under Millencolin. Vi stod såklart längst fram, till vänster. Framför en viss Mr Färm, vilket var rätt underhållande. Malmöpubliken var bra, fast jag vill ha ett riktigt gig där det bara är Millenfans. Grym spelning i alla fall, även om vissa fulla typer gjorde upplevelsen lite nasty. Jag var nöjd och glad när vi gick därifrån i alla fall. Efter en massa fniss från mitt och Sofias håll, som sov i samma säng såklart, lyckades alla somna hos Tinna. Tack igen för att du stod ut med oss! 


Dagen efter hängde vi med Tinna i stan och käkade på Subway, där en helt ny konstform föddes, fram tills vårt tåg skulle gå. Bra resa, minst sagt. Fint väder, bra festival och mina godingar! Och jag älskar Malmö och skånska, believe it or not! 

wake me up when september ends

PS: grattis världens bästa Tinna!

RSS 2.0