hej, hej


Det var fint att jobba. Jag var glad och då går allt enkelt. Björn får mig att skratta och lilla katten är mysig. Fick några timmar ledigt, satte mig och läste med utsikt över hela Göteborg. Åkte in och var en av the cheap bastards som kollade på Metaltown från bron, såg Oteph bara. Converge spelade på tältscenen, annars kanske jag hade blivit så glad att jag ramlat av bron. Men det var inte fy skam på arbetstid i alla fall. Lyckades inte sova något direkt, när jag precis hade somnat till hoppade Maja upp på min axel och tryckte sin blöta nos mot min kind. Känner mig fortfarande helt nyvaken. Ska till pappa snart och lämna tillbaks laptopen, så vet inte när jag har Internet eller dator igen. Jag som vill se Dallas nya video, Sleeping Sickness, nu! Var min länk? Den ska ju ha haft premiär. Får nöja mig med att lyssna på den så länge.  På tal om sleeping har jag drömt om Fat Mike det senaste. "Hey, you put color in my drink?!"

Jag vill ha tisdag nu. Det är helt sjukt vad man kan sakna någon. Ska bli fint väder i mitten av veckan också. Come summertime.

west coast riot

Frihamnen, 26 juni 2008


Dagen började inte så bra, när jag egentligen skulle åka in till Frihamnspiren låg jag hemma och spydde. Och ville mest börja lipa. Men jag repade mig. Hann höra det mesta av Lagwagon, även om jag såg början när jag gick över bron. Kom fram en väldigt överförfriskad kille och gav mig en puss med anledningen "Jag fyller 25 i dag, wöwö!" Tack, den ville jag inte ha. En annan skäggig man kom fram och frågade "Är du fightclub på helgon? Heej!" Shit vad skumma typer det finns, aldrig snackat med honom. Men sen var de flesta rejält dragna. Hittade Sofia och Henke efter ett tag i alla fall, eller tvärtom, och då var allt som det skulle igen. De är så goa att jag vill äta upp dem, nom!

Flogging Molly fick marken att gunga, precis som det ska vara. Devil's Dance Floor liksom. Lika bra som på Eriksberg, men den här gången höll vi oss lite längre bak.

Det var coolt att höra Punk Rock Song, första låten jag hörde med Bad Religion, live. Och det var riktigt bra. Även om ljudet studsade lite skumt, men så var det för alla band. Helt galet vad  länge de har spelat, och att det fortfarande är grymt. Synd att det var så längesen jag hade en Bad Religion-period bara. Typ 04-05, samma med NOFX. Men jag kom ihåg rätt många låtar ändå. Ledgendary.

Men vi peppade mest Millencolin, och det kan ju verka rätt stört med tanke på hur många stora band (som jag trott att jag aldrig skulle få se live) som spelade. Men vi är ju Millengänget. Femte gången gillt fo 'sho'! Jag kommer aldrig tröttna. Och Färm blir ju hetare för varje år som går, I can haz? Bra spelning, och helt okej allsång. Inte i klass med Örebro, men jag, Sofia och Henke skuttade och skrek med längst fram.

NOFX avslutade kvällen, och det var helt sjukt roligt. Fat Mikes mellansnack är inte att leka med. Sen var han hyfsat full också, eller hydrated som han kallade det själv. Vet inte ens vad jag ska skriva, skulle kunna citera allt han sa. Men Fuck the Bridge var en favorit, gjorde en låt till 'the cheap bastards' som stod och lyssnade på bron. Han drev med allt och alla, som tjejen med NOFX skrivet på brösten. Skön allsång i Don't Call Me White, och jag blev överlycklig när Franco kom. Jag var nöjd helt enkelt. Men kunde inte låta bli att sakna blink, med tanke på mellansnack.

Efter NOFX hittade vi Tinna och hennes brorsa, världens sötaste skåningar, och traskade över bron på väg hem. Det var en fin dag, synd att jag inte var piggare bara. Kände runt tio pers som var där men träffade bara på tre. Jag var nog inte så social och rolig ändå, glad att jag orkade åka in överhuvudtaget, och när jag lyssnade på banden släppte det. 

I dag har jag varit trött tjej, sov inte mycket i natt. Och i går kunde jag nästan inte äta eller dricka alls. Men har haft mysbyxor hela dagen så nu börjar jag repa mig helt. Blir sängen nu, och i morgon är det 24 timmar jobb.

they've actually gotten worse live

West Coast Riot i morgon och peppen är inte på topp, än. Kanske för att jag bara går runt och fryser och är förkyld. Men om det inte regnar för mycket kommer det bli grymt. Ser faktiskt mest fram emot Millencolin, det blir femte gången live tror jag. Längtar efter att få dansa runt med Sofia och Henke igen. NOFX blir coolt också, Fat Mike liksom. Flogging Molly kommer bli dans som bara den. Och Bad Religion, epic! Okej, jag blir pepp bara av att skriva det här. Men skulle vilja ta mig ett snack med schemaläggaren. Hade tänkt spana in Sista Sekunden, men det är samtidigt som Comeback Kid, och The Used samtidigt som NOFX? Men då slipper jag Bert i alla fall, han ser så läskig ut. Blir fint skånebesök också, Tinna och hennes bror kommer hit. Awesome.

17:15 - 18:15 Lagwagon
18:30 - 19:30 Flogging Molly
19:40 - 20:40 Bad Religion
20:45 - 21:45 Millencolin
21:55 - 23:00 NOFX

När är det tänkt att man ska hinna andas och hänga i öltältet?

i lv y s mch tht t hrts m hd

Det blev en helg i min källare istället. Massa film och fruktsallad. Om jag sovit ensam hade jag varit rädd för blixtarna, istället var det mysigt. Nu ösregnar det igen och min säng känns alldeles för stor, kall och tom. Laptopen är varm på magen i alla fall och den spelar Jon Brion.

update

Det där jag skrev om att det var skönt att tekniken krånglade var överdrift. Jag har bara insett att jag själv inte kan göra något åt skiten. Och att jag klarar mig bra utan dator, mest rädd för att mina bilder ska vara borta. Men nu har jag pappas laptop hemma så nu sitter jag här i alla fall, men snart ska jag läsa lite mer chick lit. Först ska jag sätta på Bring Me Your Love och sjunga tokfalskt! Kanske skulle tatuera in den covern på andra foten, eller kanske inte.

midsommar

När jag äntligen hade fått bort viruset på min dator har den valt att lägga av helt. Min mp3 startar inte och det är något som rasslar runt inne i min mobil. Men nu när paniken har lagt sig lite känns det rätt skönt.

Midsommar var fint, var hos Emil i Gråbo. Jättekul att se några JM:are, har saknat alla. Speciellt Bokis som har varit borta så länge. Vi grillade och drack en massa cider, jag och Sofia gjorde slut på vår ranson rätt fort. Vid nåt tillfälle låg vi och skrattade på golvet i ett av Emils rum och var superfnissiga. Träffade en massa nya roliga typer också, några kröp framför våra fötter för att spana in tatueringarna. Tyvärr fick en del i sig lite för mycket, så någon gång vid halv ett var det kaos. Jonte och skotten (med kilt!) hade däckat i soffan, någon var borta, en kniv var spårlöst försvunnen och det var allmänt bråkigt. När någon spydde inne tog partyt slut. Men innan dess var det grymt. Jättegod mat, som Emils kockbror hade lagat, och bra folk. Några badade i jacuzzin och det spelades Justin Timberlake. Emil var en toppen värd, och David är också bäst. Kommunikationerna hem var däremot inte bäst, och taxi kunde man glömma att få tag i. Jag och Sofia var hemma när det hade ljusnat och fåglarna kvittrade. Var kanske inte så konstigt eftersom vi först åkte buss till Lerum, sen till Floda och därifrån tåg till Partille och sen fick vi gå hem. Vid halv fem slocknade jag i alla fall.

I morgon ska jag och Christian på Liseberg och spela bort massa mynt på hjulen. Vi var på Dumpad i torsdags, tveksamt om jag har skrattat så mycket åt en film innan.


happiness sold separately


I måndags tittade jag och Sofia på Bernard och Bianca, och som vi skrattade. Det var egentligen bara en enda scen som var riktigt rolig, så den såg vi fyra gånger. Det säger väl allt om oss. I tisdags åkte vi in till stan och sprang runt. Vi köpte likadana panties, Frank Dandy-rea är farligt, och Shoe Addicts Anonymous. Dreglade över iMacs och Mac Books och fikade. Jag och Sofia är livsfarliga när vi shoppar tillsammans, hade vi haft obegränsat med pengar skulle köpa mer än vi orkar bära. På kvällen hängde jag med Henke, vi tittade på The Spiderwick Chronicles som var söt. Fast bäst var Henkes imitationer av karaktärerna. "Delicious birdsss!" Jag vill också ha en hustomte.


Jag tar en paus från Chuck Palahniuk och Bret Easton Ellis, även fast det inte finns så många böcker kvar som jag inte har läst. Switchen kanske är lite pinsam, men jag ville ha något lättläst för att kunna somna när jag sover själv. Sover egentligen bara bra när jag sover med Christian. With nobody in your bed etc.

hold my hand


Jag har mått lite sådär det senaste. Så jag vill bara säga förlåt för att jag kanske inte har orkat höra av mig eller träffas. Men ja, nu är jag inte lika emo längre. Har bara tagit det lugnt i helgen. Och jag har en underbar pojkvän.

Nu är jag trött och skulle kunna tänka mig att sova bort hela dagen i morgon. Men pappa har lovat att laga världens godaste frukost, så jag går dit och myser med Robin också. Sen vill jag ha lite quality time med Sofia, jag saknar min babe.

no one's ever gonna love you

Det är grått ute, gråttgråttgrått. Och blåsigt. Jag har läst Brustna Hjärtans Café, som jag egentligen vill ha på engelska, och lyssnat på Band of Horses hela dagen. But no one is ever gonna love you more than I do, nanana. Och Robin bara ligger och snusar i mitt knä. Det tar nog på krafterna att skutta runt som en liten hare i kopplet. Jag har massa bilder som jag inte kan fixa så länge datorn hemma krånglar, så ni får hålla tillgodo med Paint-förminskningar. Jag vill ha en Mac, nu. I morgon är sista dagen jag går upp kvart över fem, och helgen kommer bli mysig. Hoppas min förkylning släpper helt bara.


hello

Min dator hemma krånglar och jag har ändå inte orkat skriva. Men nu så. Fredag-lördag var underbart. Jag och Christian lagade god mat, tittade på bra film och gick på Liseberg. Åkte karuseller tills vi mådde illa och njöt i solen. Så skönt med promenadavstånd till allt, jag vill också bo centralt. På söndagen gick jag upp tidigt för att jobba, fast jag ville hellre ligga kvar i sängen och kramas. Det var nog jobbigaste dagen ever. 25 timmars slit och ingen sömn alls. Testa att stå med böjd rygg en hel natt, och tänka "bara tio timmar kvar, bara nio timmar kvar ..." så vet du. Men jag överlevde, nu är jag tokförkyld och hundvakt. Fattar inte att jag kan bli förkyld igen. Jag borde chilla i en platsbubbla en vecka, och inte gå upp 05:15. Robin ligger och sover nu, snart ska vi gå ut och jaga blad som blåser omkring. Det bästa han vet är att kramas och bitas, det märks att han brås på mig.

i dag är jag glad


Jag sitter i solen på balkongen och skriver det här. Trådlöst nätverk och laptop är inte så dumt. Robin orkar inte riktigt med värmen, men nu sover han i mitt knä som är i skuggan. Drömmer att han springer och jag kan inte låta bli att gosa med öronen. Sofia hälsade på innan, och gick ut med oss. Alla tycker han är så liten i verkligheten, och det är han, men stark som bara den. Min tatuering läker fint nu, flagorna har börjat ramla av. När jag tvättar av den följer det med massa färg, i början kändes det verkligen som att jag skulle tvätta bort den. Men det ser fint ut under också. Waterproof tattoo. Snart ska jag springa runt barfota hela sommaren och bada. I morgon åker jag till Christian, vi ska bo vid Avenyn, gå på Liseberg och ha det bäst. På söndag jobbar jag 10-10, då ska jag krama Björn.

sjukhus

Dagen har minst sagt varit lång. Sjukt lång. Vaknade 03:19 av att telefonen ringde. Fick reda på att Björn hade brutit benen och kanske behövde opereras. Efter det var det helt omöjligt att somna om. Förstod inte hur det hade gått till, och kunde inte få några svar. Så jag låg och lyssnade på hur lugnt Christian andades istället och försökte att inte börja grina. 05:15 ringde klockan. Då gick vi upp och Christian gick till bussen. (Hur söt är han inte som sover med mig fast han måste gå upp så tidigt för att jag ska passa valpen? Åh.) Och jag cyklade hem till Robin. Som har bitits och busat hela dagen, och sovit med mig på balkongen.


På kvällen kunde jag äntligen åka till Mölndals Sjukhus. Jag får alltid ont i magen av sjukhus. Men för första gången blev jag positivt överraskad. Det var ett brutet ben istället för två, även om det var lårbenet. Och han hade sluppit operation. Men hade ont såklart, och fick morfin. Jag är så glad att det inte var ännu värre. Men trafikolyckor är inte att leka med.

Nu ska jag hoppa i säng och titta på dubbelavsnitt av Grey's. Och lipa lite. Klockan ringer 05:15 i morgon igen.

nom, nom, nom!

Robin ska ju vara en renrasig whippet, men jag börjar tvivla. Tror minsann han har lite piraya i sig. Det är som att vara ute och gå med en .... dammsugare. Allt han ser åker in i munnen. Bäst tycker han om de gula blommorna ute på gräsmattan, då säger det bara: "nom, nom, nom!" Och så har han knipsat av varenda en. När jag säger knipsa menar jag bita så att käkarna slår igen med en smäll, han har blivit ett riktigt litet rovdjur. I går knipsade han av en tulpan när jag tittade bort en sekund. Men cigarettfimpar har jag råkoll på, de kommer han inte i närheten av. Varje dag är det muninspektion minst fyra gånger, så jag får pilla bort allt torkat gräs som han går och bär på. Lite hamster är han nog också. Just nu ligger han och sover med sin gosefilt. Men han måste somna i mitt knä, annars ligger han och gnyr tills han blir pigg igen. Och det orkar jag inte med, pappa och Lena får lära honom att klara sig själv.

Snart kommer pappa, då ska jag cykla hem och överraska lite. Sen blir det myskväll för hela slanten. Gissar på att jag kommer slockna rätt tidigt i natt, det där med att gå upp halv sex på morgonen är inte riktigt min grej.


puss



Helgen har varit fin och slapp. Har inte orkat vara ute i solen så mycket. Fast jag har myst med Christian så jag är glad ändå. Men nu är jag helt fit for fight igen, och det är väl tur. Ska upp halv sex i morgon för att åka och ta hand om den här lille charmören. Sand på nosen och ros i munnen, åh vad jag ska gosa med honom.

RSS 2.0